30歲肌肉男狂操練 「只吃雞胸肉、高蛋白」 1個月後腎毀了

874 回覆
566 Like 17 Dislike
依D咪ON9, 我一星期4日GYM都會跑番2日步
係啦你最叻最清泉

唔係高唔高糖 係高升糖值同低升糖值野食既分別
穩定血糖唔理咩種人都需要
同埋蛋白質代謝能力睇個人
高蛋白飲食前做個腎功能測試唔係好難

唔識唔好扮識 真係好柒
當你70kg 再×以1.2姐係84克蛋白質 (日常攝取量)
你做占就x 1.5 or 2.0(跟情況再加上去)

80kg 係80000g肉 做乜鳩

同埋唔係淨係得肉先有蛋白質
其實自己運動做到肌肉溶解係好勁個自律同意志唔講得笑
會唔會同日上午gym下午跑?
簡單講你個日食得夠咪唔洗飲 唔夠嘅話咪飲囉 當係方便又易吸收嘅補充劑
你係咪弱撚智
有咩高糖食物升糖指數低
柒少陣啦傻仔
又係d平權狗 你覺得無種族差異咪繼續食200g囉
睇下內臟負荷到幾多年
無拍片又唔代表無既,去下gym都見到唔少大隻佬會行機

連登無人識字
正常人腎唔會咁有事
一係打左藥冇護好腎

一係本身己經腎有事

呢d case prefer打左藥多d
大H無用藥就拎到pro好希望佢試下用藥,應該拎到Olympia 冠軍
會,我放假係咁操,平時放工操就操完用circuit作結
用藥又大幾倍
其他genetic trash唔洗玩了
2021仲有人覺得飲蛋白粉會出事
成日攞啲極端個別例子黎講

不如話飛機有機會墜機所以唔搭?
部分人怕所謂帶氧消耗左肌肉
得閒行下山 跑幾圈 打下波咁當做帶氧/耐力
飲食高蛋白高纖普通(低GI)碳水 一年做次body check 睇下腎/肝功能&血糖
其實唔難 係d人用忙同懶黎做藉口啫 忙咪操下一日囉
PPL轉upper-lower ppl 又得 bro-split 轉upper lower *2又得
咩都唔改又得 後果自負啫 成年人黎啦大家
想知佢30日食嗰160袋,一袋係幾多g雞胸

250g即食雞胸同1kg去皮冰鮮雞胸差好遠

唔信佢可以一日食5kg雞胸keep住食30日
腳軟
其實我跑步原因係練心肺同物体機能, 只係唔太過量cardio根本唔影響做GYM既muscle gain(cliff wilson都係咁講)
岩岩我星期六太得閒個人又HIGH就上午跑步, 下午leg day
不過我跑都係30 mins, 6K既pace, 算jogging only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞