30歲肌肉男狂操練 「只吃雞胸肉、高蛋白」 1個月後腎毀了

874 回覆
566 Like 17 Dislike
個研究得幾個月點long term
有現繩研究
不過你都可以年年驗下腎功能 幫gym撚爭光
虧佬幾歲呀 咁快腎虧
我腎功能好好喎 都咁樣食左廿年有多
運動員係講第二篇
重訓個study做得四個月 你覺得無事好出奇?我幾時講過高蛋白會導致急性病
我個腎無事多謝關心
廢中
希望你廿年後個腎仲好好 唔好食唔夠蛋白
當呢個世界開始覺得recommendation protein intake 太低搞到老人家健康出問題果陣
連登仔仲話傷腎

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26797090/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25807346/
咁你肯講幾多g/kg唔食得未姐虧佬
第一篇嘢係針對運動員 你運動量比唔比得上運動員 你基因比唔比得上精英運動員

運動員係講第二篇
今秒的自己打到上秒的自己

你又話一般study1.x就叫多 你比到有source實數我未呀
提一提你 係正常人計喎
喎係你虧佬計
弱智廢中比埋link你唔識睇?
健身虧佬笑人虧真係得啖笑
你腎功能可能仲差過金鐘國
最好再驗下
同埋我個第一好明顯唔係咁解
唔記得同文盲溝通要落標點符號添
喂喂喂 我地好多人都反緊個條友喎
whereas for persons without CKD but with a solitary kidney or at high risk of CKD, high protein intake >1.0 g/kg/day should be avoided
咁佢又講得岩 for你依啲個腎虧虧地真係唔好食咁多
係呀 佢求其上網搵篇野個標題似樣就得
入面唔撚洗睇
"Whereas persons with healthy intact kidneys may not be affected by this harmful impact of HPD"
入面整合左幾個study
你quote其中一句
咁你叫人自己睇嘛
你自己唔整合教下大家?
睇死你都係睇完標題無睇
算啦
你件柒頭練左20年 deadlift得250磅
好難有人虧過你

同埋唔該你成篇睇晒先嘈啦
使唔使我quote重點比你
幾多歲啊
黎黎去去都係預祝支爆個弱智仔
痴線當人保母
你真係閱讀理解有問題20年唔係我喎
一般人的確好難有耐性同班最弱智嘅人嘈
你最醒 人地寫埋出黎就樣樣唔計 比機會你反駁就話當人保母on9
你學條柒頭講野 我認錯咗

不過你都虧架啦 似係瘦撚學人增肌
有邊個未瘦過 但係我而家就已經達到我理想嘅身形
你就繼續唔好食蛋白質做skinny fat 喇
我鍾意屌多你一陣先做嘢
我以為你咁有興趣會自己睇
問左我咁多次要source
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞