(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
未去過既話河口湖 箱根二揀一留一晚應該點揀
八月去,老婆想搵貸切
關西有咩好介紹?
有馬,白濱?

同埋和歌山囉 都係呢幾個比較出名

幾年前去過白浜間海舟,
有貸切風呂,有混浴(有提供特製泳衣)
望住個海浸,好正
八月去,老婆想搵貸切

個人覺得,第一次去
用箱根週遊卷玩一圈箱根係唔錯的
當然更加重要的係,視乎你有無景點你好想去埋
八月去,老婆想搵貸切

個人覺得,第一次去

仲做緊research呀,應該會圍繞住溫泉去plan
所以諗住問左去過哂既巴打揀好左先
八月去,老婆想搵貸切

個人覺得,第一次去

仲做緊research呀,應該會圍繞住溫泉去plan
所以諗住問左去過哂既巴打揀好左先

2個地方都有D景點/博物館, 8月我諗唯一考慮非去河口湖不可係你撞正花火大會
關西有咩好介紹?
有馬,白濱?

同埋和歌山囉 都係呢幾個比較出名

幾年前去過白浜間海舟,
有貸切風呂,有混浴(有提供特製泳衣)
望住個海浸,好正

貪近, 去嵐山/雄琴温泉

認真講有馬/白濱會比較好, 始終人氣高好多
留名
草津溫泉有冇推介
去過一次之後, 每次去日本都要去一兩間呢d溫泉旅館瞓埋一兩晚

住過青森 酸ヶ湯溫泉, 千人大混浴
秋田乳頭温泉郷 妙乃湯, 呢間真係超好服務, 兩泉眼8個湯,又係有混浴
蔵王温泉 吉田屋, 呢間算民宿,屋內個湯佚super hotel果種設施好yap ,
但係泉水係街外藏王溫泉既正正子泉水
溫泉街行上山果個個露天溫泉好raw, 冇得頂
去過一次之後, 每次去日本都要去一兩間呢d溫泉旅館瞓埋一兩晚

秋田乳頭温泉郷 妙乃湯, 呢間真係超好服務, 兩泉眼8個湯,又係有混浴
蔵王温泉 吉田屋, 呢間算民宿,屋內個湯佚super hotel果種設施好yap ,

睇黎巴打係東北fans
真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

唔好揀雪月花

我見呢個好似好受歡迎喎
有乜唔好?

我上次住和洋室,房型OK
晚餐唔好食,早餐好普通
間房個露天風呂係熱水,個貸切露天風呂唔係預約,係去排隊 (雖然呢D一早知)
唔知係咪前一晚河口湖個溫泉旅館好好多,我覺得雪月花唔值呢個價
好處係地點好好
河口湖去箱根玩再返新宿,係箱根住強羅站隔離真係唔錯

咁箱根你推介邊間?

繼續跪求箱根推介
要抵玩啦,因為貴個d真係幾貴吓

我黎緊會去岡田飯店 5星之宿黎
我本身都揀佐好耐
3千蚊有私人風呂
唔洗既2千鬆d
箱根再平就要一之湯
幾個月前一個人去咗鬼怒川溫泉,東京撘上去兩個鐘,嗰度乜都冇,所謂商店街都好靜,好似真係去咗古代文人避世既地方好正
因為太少人,仲獨佔咗個溫泉,唔洗等凌晨都唔會有十幾個大媽同你逼

睇黎巴打係東北fans

因為上年去完東北睇楓紅
都去過道後溫泉既,
但真係得外觀正
東北果d有齊內外美, 就算設施普通, d泉水都真係好正既
黎緊會去城崎溫泉, 會有7個外湯
浸晒會唔會皮都甩?
城崎溫泉有無咩好選擇

花まんだら.
我地有食蟹, 仲有包廂.
蟹太多食唔晒, 可以打包返房當宵夜.每人至少1.5隻, 仲有其他好多蟹食品.

去城崎多數去佢果7個外湯, 我去左3 個. 都好正呀, 私人風呂果個又夠大.

我都book左九月去呢間武藏野,上網睇啲圖好似好正咁

嘢食好食!
不過我部屋食 要早半個鐘起身比佢收床擺嘢
巴打記住book哂兩個貸切風呂唔好蝕
遠嗰個唔好夜晚去 仆死
巴打有無去過山形 銀山温泉
有無推介?

揾左間叫瀧見館 好似唔錯
草津溫泉有冇推介

杜鵑亭 黎緊book佐去

睇黎巴打係東北fans

因為上年去完東北睇楓紅
都去過道後溫泉既,
但真係得外觀正
東北果d有齊內外美, 就算設施普通, d泉水都真係好正既
黎緊會去城崎溫泉, 會有7個外湯
浸晒會唔會皮都甩?

每日總會有一個例休。
仲有,每日第一個去到,會有一個紀念木製牌送

我都book左九月去呢間武藏野,上網睇啲圖好似好正咁

嘢食好食!
不過我部屋食 要早半個鐘起身比佢收床擺嘢
巴打記住book哂兩個貸切風呂唔好蝕
遠嗰個唔好夜晚去 仆死

係咩姐姐。
巴打有無去過山形 銀山温泉
有無推介?

揾左間叫瀧見館 好似唔錯

瀧見館同大街有距離, 最遠嗰間
唔係有雪時候去都ok的

利申: 住過藤屋

秋田縣既話鶴之湯向當地本土都非常之高評價,一樣有得混浴。
有冇一人推介
留個名
有冇一人推介

其實好多都可以一個人入住,只不過要收二人錢。
真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

唔好揀雪月花

我見呢個好似好受歡迎喎
有乜唔好?

我上次住和洋室,房型OK
晚餐唔好食,早餐好普通
間房個露天風呂係熱水,個貸切露天風呂唔係預約,係去排隊 (雖然呢D一早知)
唔知係咪前一晚河口湖個溫泉旅館好好多,我覺得雪月花唔值呢個價
好處係地點好好
河口湖去箱根玩再返新宿,係箱根住強羅站隔離真係唔錯

咁箱根你推介邊間?

繼續跪求箱根推介
要抵玩啦,因為貴個d真係幾貴吓

我黎緊會去岡田飯店 5星之宿黎
我本身都揀佐好耐
3千蚊有私人風呂
唔洗既2千鬆d
箱根再平就要一之湯

我果陣冇咩點研究箱根啲旅館
我見雪月花價錢同評價ok就揀左
同場加映佢個貸切風呂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞