(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
即係 (沒有人工溫泉) 意思就係天然溫泉? 如果寫加溫即係水有被加熱咁解?

yes and yes~補充「沒有人工溫泉」係強屬性,因為有D旅館係會同時用天然泉水同人工泉水黎開唔同浴池
終於book左 吉祥, 可惜未到食蟹季節。

希望佢upgrade我
pish
pish
玉造溫泉有邊間推介
11月去

長樂園
咁多種泉水 大家覺得浸邊隻最正

白色硫磺最有浸溫泉果種feel 但講功效其實唔係好打得

北海道好想再去
不得了,要在此留名 好鐘意住溫泉旅館
好想試下祖谷溫泉果間

不得了,要在此留名 好鐘意住溫泉旅館
好想試下祖谷溫泉果間

補返先
祖谷 和之宿
今年3月去既
竟然仲有雪境
Book左最貴果間一泊二食 4500港紙
搵唔到淨係房既相(全部都有自己個7樣既
毒撚表示好難搵到單丁一條友嘅plan
毒撚表示好難搵到單丁一條友嘅plan

旺季大部分都唔收一個人booking,要住只能俾double book 2人plan,淡季反而好多時會有D幾抵既1人plan
push
湯澤町有無介紹
有無去過嵐岩個個溫泉旅館? 有無咩評價

嵐山

訂左十二月尾
如果草津 ,Or 長野 角間溫泉 附近 有無好介紹 ? 主要係睇下溫泉揀去草津好定 去長野睇埋 地獄谷溫泉猴 求指引
求救
黎緊想去有馬住一晚
打算搵一間房入面有私人風呂
係japanican睇左一輪
發覺好多間(e.g. 月光園鴻朧館,有馬格蘭酒店)設施個位都係就咁寫風呂
有d又就咁寫浴室
咁寫風呂個堆其實係咪姐係私人風呂
或者有無咩網可以寫得清楚d
另外想問下如果包租溫泉係咪好似book場咁?
個段時間得你用曬

利申:唔識日文

嵐山

訂左十二月尾

渡月亭?翠嵐?花傳抄?
求救
黎緊想去有馬住一晚
打算搵一間房入面有私人風呂
係japanican睇左一輪
發覺好多間(e.g. 月光園鴻朧館,有馬格蘭酒店)設施個位都係就咁寫風呂
有d又就咁寫浴室
咁寫風呂個堆其實係咪姐係私人風呂
或者有無咩網可以寫得清楚d
另外想問下如果包租溫泉係咪好似book場咁?
個段時間得你用曬

利申:唔識日文

最好都係用Jalan/樂天日文版搵,佢地advance search有得剔"露天風呂付き客室",勝在你搵出黎既結果已經幫你sort走埋無風呂既房型,咁就唔駛煩book錯房。
點訂其實台灣blog大把教學,都係填個人資料,唔駛點識日文都搞得掂

包租溫泉,我估你指貸切?係既就係,有唔同種類,唔一定限時
喺溫泉扑嘢真係好撚正 好想再去
11月book 咗田中湯 油屋燈千
12月book 咗白浜 海舟

海舟book咗先知食麻麻
油屋燈千有冇巴打住過?
12月尾同男朋友打算去箱根浸溫泉, 搵左幾間唔知有無巴打住過呢? 覺得點?

箱根湯本温泉 庭園露天を味わう宿 湯さか荘
強羅温泉 メルヴェール箱根強羅
箱根小涌園 天悠

或者有無其他推介? 最主要想要私人風呂..
價錢預大約2個人7萬yen..

Thx..
如果草津 ,Or 長野 角間溫泉 附近 有無好介紹 ? 主要係睇下溫泉揀去草津好定 去長野睇埋 地獄谷溫泉猴 求指引

角間未去過,就咁碌下得傳習館とらやの湯個樣比較正常,其他都好似番左昭和咁舊
草津既話
復古風:益成屋、奈良屋
整體質素唔差:綿の湯、昔心の宿金みどり、望雲
素泊之選:するがや
11月book 咗田中湯 油屋燈千
12月book 咗白浜 海舟

海舟book咗先知食麻麻
油屋燈千有冇巴打住過?

海舟就咁睇評價都覺得伏 ,無得cancel?
あぶらや燈千睇落唔錯,評價都無伏位,燈火亭睇到我流口水添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞