(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
book左黎緊11月去九州 指宿 白水館 冇有冇巴絲去過? 有咩意見?
個人最鍾意有馬溫泉
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選
河口湖有冇邊間可以齋浸唔住果度?因為好貴,下個月行完富士山想浸下
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選

如果住過好野再去旅亭花樂遊你會失望
但如果你係第一次住就都算過得去

2015年住過一次 房間舊d 但好乾淨 景就冇乜
食物質素好食過好多十萬yen以上一晚既好多
房內有私人溫泉,真溫泉黎唔係熱水
硫磺泉,頂得順就去馬 好撚正
個人最鍾意有馬溫泉

點解?
高質旅館好似唔係咁多
景點/特別野又冇咩睇

溫泉區而大家又熟悉既箱根好似多野玩好多
再問
請問我見星野 resort 嗰堆好似幾貴下但啲日本人好似幾 buy
係咪做媒㗎
我見 jalan 嗰啲大部份都 4 4 5 5
係咪信得過?
定要去邊搵

星野集團向當地黎講係冇得輸,有得揀一定要試,但如果想浸溫泉既就只得輕井澤星野同東京星野先有得浸,而後者係酒店,上年中開業,而星野其下房租係唔包二食,食就 dinner 每位大概萬五至二萬円左右,早餐大概三四千円左右。

另外星野其下亦有條副線溫泉旅館叫界,係星野投人資金去幫助或收購一 d 經營困難或面臨倒閉既溫泉旅館,界既房租就相對便宜,而房租亦包括一泊二食。

利申:住過輕井澤京都同富士,界就阿蘇。

巴打巴打
有無邊間係方便D ? "星野"

即係搭車近近地果D隨咗東京
THX

咁試下京都星野啦,向嵐山渡月橋旁有專用碼頭坐船入去,剩係呢 part 都已經可以 j 出血,房間面向桂川,對面嵐山小火車駛到星野都會停一停。

https://youtu.be/dx49Dn_XXaU

好正咁樣搭架船去
好好FEEL
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選

唔該巴打先
咁有無邊間更好好?
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選

唔該巴打先
咁有無邊間更好好?

河口湖有冇邊間可以齋浸唔住果度?因為好貴,下個月行完富士山想浸下

最直接咪去浴場浸
google 河口湖 日帰り
個人最鍾意有馬溫泉

住過邊間?
Book咗8月兵衛向陽閣
book左湯元白金温泉ホテル同定山溪ぬくもりの宿 ふる川
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選

唔該巴打先
咁有無邊間更好好?

登別 一定係龍乃家
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選

唔該巴打先
咁有無邊間更好好?

登別 一定係龍乃家

有私人溫泉差唔多成6k
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選

唔該巴打先
咁有無邊間更好好?

登別 一定係龍乃家

有私人溫泉差唔多成6k

住過第一瀧本館同宏樂園
第一瀧本館性價比高
宏樂園就唔使講啦,正到痴線
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選

唔該巴打先
咁有無邊間更好好?

登別 一定係龍乃家

有私人溫泉差唔多成6k

住過第一瀧本館同宏樂園
第一瀧本館性價比高

宏樂園好似都唔錯
北海道旅亭花遊樂點睇
12月去我見又啱筆直
大概4k有無更扺屌之選

唔該巴打先
咁有無邊間更好好?

登別 一定係龍乃家

有私人溫泉差唔多成6k

住過第一瀧本館同宏樂園
第一瀧本館性價比高

宏樂園好似都唔錯

如果住宏樂園記得要求住舊房
冬天去落住雪浸真係無得頂
留名

遲d諗住一條友試下一泊兩食
個人最鍾意有馬溫泉

點解?
高質旅館好似唔係咁多
景點/特別野又冇咩睇

溫泉區而大家又熟悉既箱根好似多野玩好多

泉質無得比 有馬的確得天獨厚
豐臣秀吉 上次修繕之後 就無改動過
J歷史都有排J

我上次玩完姬路先入去
又有大巴返大阪
真係好方便
個人最鍾意有馬溫泉

住過邊間?
Book咗8月兵衛向陽閣

兵衛向陽閣

我day plan 貸切 朝霧金湯
9月去大阪京都
有冇啲平靚正 野食都唔差既溫泉旅館推介
9月去大阪京都
有冇啲平靚正 野食都唔差既溫泉旅館推介

城崎温泉
乳頭溫泉有無巴打有推介
一月頭去福岡,想問下晏晝5點落機即搭車去由布院住溫泉旅館有無問題?
有無邊間會方便d?
一月頭去福岡,想問下晏晝5點落機即搭車去由布院住溫泉旅館有無問題?
有無邊間會方便d?

咪制呀,咁樣比你趕到落去 check in 都差唔多過左 dinner 時間,第二朝十一點又話 check out 走,基本上你完全唔知自已 stay 過 d 乜。

你不如先向福岡搵間酒店 stay 一晚,第二日先落由步院行陣間三點零先去溫泉旅館 check in 冇咁嬲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞