(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
個人最鍾意有馬溫泉

點解?
高質旅館好似唔係咁多
景點/特別野又冇咩睇

溫泉區而大家又熟悉既箱根好似多野玩好多

泉質無得比 有馬的確得天獨厚
豐臣秀吉 上次修繕之後 就無改動過
J歷史都有排J

我上次玩完姬路先入去
又有大巴返大阪
真係好方便

係好正
點對點返到大阪jr/難波
上次住竹取亭圓山
一次浸晒金銀湯
岩岩住完黑川帆山亭,幾滿意

或者有無其他推介? 最主要想要私人風呂..
價錢預大約2個人7萬yen..

Thx..

3間望落都麻麻地,尤其湯さか荘 (湯本區其實一望就可以skip )
你有budget其實強烈推薦花扇系列——強羅花扇/早雲閣/円かの杜,房水食景都一流

thanks!
不過得一間30/12有房…但兩人要十幾萬yen…
年尾好多都full …
湯本區普遍黎講唔太好?

湯本係最早開發既溫泉區,所以大部分旅館都幾舊,而且水亦唔算突出,有得選擇既話當然去番強羅、小涌谷、仙石原呢D新區好D
年尾旅館一定又難訂又貴架啦,早半年-4個月訂會穩陣D
基本上岩你budget,我望落又覺得住得過,又要有私人溫泉既得呢間:箱根櫻休庵 別邸凛
http://www.jalan.net/yad386193/
缺點係都幾隔涉下仲要講明無車接你
12月訂左白濱 海舟

但本身去開少遊客個d溫泉 宜家連食都麻麻就想轉

但睇樂天個d好似無邊間特別好

如果價錢同海舟差唔多既 有無咩好建議?

我覺得海舟唔錯喎 好差咩?

總結下幾個網既共通評價:
優點:野食好食,水好,景靚
缺點:設施舊,房(日式)比較污糟,野食麻麻,好多中國人,性價比不足
野食睇唔同plan所以有分歧好正常,建議睇番自己個plan食咩睇下岩唔岩食比較好

湯本係最早開發既溫泉區,所以大部分旅館都幾舊,而且水亦唔算突出,有得選擇既話當然去番強羅、小涌谷、仙石原呢D新區好D
基本上岩你budget,我望落又覺得住得過,又要有私人溫泉既得呢間:箱根櫻休庵 別邸凛
http://www.jalan.net/yad386193/

無車接又真係有少少麻煩..雖然可以出入都的士.....
仲睇多左兩間, 但係jalan 睇佢溫泉又唔係天然溫泉, 搞到唔知點好..
箱根フォンテーヌブロー仙石亭
強羅にごりの湯宿 のうのう箱根

唔該哂巴打..
之前同朋友去有馬/日光都係勁求其揀..係今次同男朋友去先想搵間好少少唉
住過由布院 別邸樹
直頭係一間屋 私人空間十足
住4個人完全無問題
有私人風呂 仲有一個係半室外
晚餐不錯 有豐後牛
早餐都有日式同洋式揀
不過價錢就好似唔係幾貼地
無記錯二人好似around 六萬五羊
泊車唔使錢
訂房mark左結婚周年
佢地仲送左紮花俾老婆

一月去名古屋個頭 有無推介
12月訂左白濱 海舟

但本身去開少遊客個d溫泉 宜家連食都麻麻就想轉

但睇樂天個d好似無邊間特別好

如果價錢同海舟差唔多既 有無咩好建議?

我覺得海舟唔錯喎 好差咩?

總結下幾個網既共通評價:
優點:野食好食,水好,景靚
缺點:設施舊,房(日式)比較污糟,野食麻麻,好多中國人,性價比不足
野食睇唔同plan所以有分歧好正常,建議睇番自己個plan食咩睇下岩唔岩食比較好

我年頭去又唔覺多大陸人,不過就有香港人
我住西式房,佢送o係度d咖啡豆好污糟,冇可能用,可能佢放o係度裝飾
晚餐好難食

不過個海景溫泉好正,佢個價夠平,我覺得幾抵玩
箱根町既夕霧莊有冇巴打去過?
評價如何?

無車接又真係有少少麻煩..雖然可以出入都的士.....
仲睇多左兩間, 但係jalan 睇佢溫泉又唔係天然溫泉, 搞到唔知點好..
箱根フォンテーヌブロー仙石亭
強羅にごりの湯宿 のうのう箱根

唔該哂巴打..
之前同朋友去有馬/日光都係勁求其揀..係今次同男朋友去先想搵間好少少唉

箱根フォンテーヌブロー仙石亭睇樣靚仔d,不過佢晚餐係食法國菜要留意

玩中部邊頭?熟唔熟地頭?
唔熟既多數向北就去下呂、飛驒高山、五箇山、奧飛驒,向東就有濱名湖,向西就有伊勢志摩
黎緊一月頭去蔵王山睇樹冰,住一晚蔵王溫泉,book左松金屋別館,唔知有冇伏? 仲有冇其他推薦?
我訂左月中箱根 強羅花壇,有冇手足去過?
同區仲有咩推介
溫泉新手想請教下
城崎其實賣點在哪裡,有沒甚麼推介?
12月26號book 左秀峰閣 湖月 47520 羊 點睇?

12月28號book 左湖區水之鄉 34560 羊 點睇?

秀峰閣值得期待
湖區水之鄉睇評價伏到裂開喎
.

秀峰閣 湖月

望住富士山浸溫泉
kukuna 都好好
12月26號book 左秀峰閣 湖月 47520 羊 點睇?

秀峰閣值得期待
.

秀峰閣 湖月

望住富士山浸溫泉
kukuna 都好好

湖山亭同秀峰點簡?

唔熟既多數向北就去下呂、飛驒高山、五箇山、奧飛驒,向東就有濱名湖,向西就有伊勢志摩

上次飛名古屋上左去和倉
近近地名古屋南部都有溫泉

唔熟呀 名古屋第一次去 比d 地方搞到好混亂
唔該晒先
同區仲有咩推介

你出到花壇都無咩好講,問杜如風啦佢一定去過
去埋吟遊你就畢業架啦
仲有間隱世旅館大和屋對星館,不過而家裝修緊,我等佢裝修完即刻去

秀峰閣值得期待
.

秀峰閣 湖月

望住富士山浸溫泉
kukuna 都好好

湖山亭同秀峰點簡?

湖山亭好正,不過book唔到私人風呂房
景靚,間野靚,野食都唔錯

秀峰閣值得期待
.

秀峰閣 湖月

望住富士山浸溫泉
kukuna 都好好

湖山亭同秀峰點簡?

兩間無論乜都差唔多,斗膽建議各住一晚打個和super
同區仲有咩推介

去埋吟遊你就畢業架啦
仲有間隱世旅館大和屋對星館,不過而家裝修緊,我等佢裝修完即刻去

可惜訂左,玉庭岩岩先email覆我有房
呢間都幾吸引下得8間房 一定夠靜
黎緊一月頭去蔵王山睇樹冰,住一晚蔵王溫泉,book左松金屋別館,唔知有冇伏? 仲有冇其他推薦?

咁岩呀我12月去試毒,遲D包膠
見佢萬幾yen plan晚餐有すき焼き放題,忍唔住口就book左鳥
budget高D既可以選擇去季の里
同區仲有咩推介

去埋吟遊你就畢業架啦

可惜訂左,玉庭岩岩先email覆我有房
呢間都幾吸引下得8間房 一定夠靜

吟遊先岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞