(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
東北個邊有咩推介?我10月會去,乳頭溫泉應該好爆下

銀川, 山形藏王

藏王溫泉係溫泉街再行上少少,
有個好raw既露天風呂
冬天會關閉冇得去, 十月去岩岩好
去開藏王可以順便行山睇紅葉同睇埋御釜
長野湯田中湯樂庵,我當時係樂天日本book。包埋一個小時貨切家庭風呂,個風呂係地庫,大到可以游下水
同兩老去
箱根/河口湖 邊間抵玩 野食其次
最主要景
同兩老去
箱根/河口湖 邊間抵玩 野食其次
最主要景

追POST有BRO講湖南莊
請問哩間點
好想住
但毒遊住溫泉旅館好貴
咁耐淨係住過一次(仲要唔係好高級嗰種)

應該話溫泉旅館本身就唔係平嘅事
已訂出年1月有馬竹取亭
住2晚等如個trip 既一半價錢
名古屋有咩好推薦?
名古屋有咩好推薦?

最近係長島果幾間。
附近有outlet.
有無人去過黑川溫泉?
我睇緊新明館 貪佢夠中間位同埋可以去姊妹店山水木浸
利申:應該自駕遊

你應該冬天時間去吧?而家九州都比較麻煩

不是 下年4月尾
有冇人講北海道?定山溪?
由布有咩好野?

支笏湖翠明閣
不過留意夕食係法國料理

支笏湖翠明閣
不過留意夕食係法國料理

識貨,佢個 dinner 真係超有水準。

佢個和式早餐都好出色,尤其是個米飯。
九州邊間最正

指宿白水館
真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

唔好揀雪月花

住過一間無包晚餐有早餐
係纜車站附近
千二蚊 兩個人
留名
皮已正

去過喺箱根嘅盧之湖一之湯
喺ropeway桃園去
無論和室 温泉 食嘅野我都俾好高評價
個温泉對舒緩肩頸痛好有幫助
附近亦都有好多野玩 例如大涌谷 箱根神社嗰啲

亦去過喺草津嘅木之葉温泉
草津嘅温泉喺日本好出名
唔知連續十幾年日本温泉冠軍
但overall嚟講我覺得箱根好啲

蘆之湖一之湯 好抵住
果陣唔記得book埋晚餐
男朋友攪住我係寒風同雪花下行左去當地唯一一間夜晚會開既餐廳
黨指 你忍唔住居然出埋圖
舊年我新年去大阪 ,
就係Book 唔到 竹取亭
以前住開果間房俾人Book 左,連同其他 私風房都Full 埋
D 特別房俾人Book左,你識飛都無用 !

溫泉酒店 有別 商務房一百幾十間或者 介紹景點 !
呢樣如非好親,否則真係唔建議係街揚開去
Book唔竹取亭 ,用左十萬Yen Book 另一間 溫泉酒店....
結果好垃圾,從此我應該會 Badlist 左有馬 呢個地方
指宿/霧島有無推介?
舊年我新年去大阪 ,
就係Book 唔到 竹取亭
以前住開果間房俾人Book 左,連同其他 私風房都Full 埋
D 特別房俾人Book左,你識飛都無用 !

溫泉酒店 有別 商務房一百幾十間或者 介紹景點 !
呢樣如非好親,否則真係唔建議係街揚開去

有時見D房提前幾個月都俾人BOOK晒
想請教巴打,一般溫泉可以提前幾多BOOK?半年?
識玩一定自私玩
Book唔竹取亭 ,用左十萬Yen Book 另一間 溫泉酒店....
結果好垃圾,從此我應該會 Badlist 左有馬 呢個地方

可唔可以講下邊間唔得

竹取亭你點睇 我貪佢貸切風呂免費先book 呢間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞