(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
摩周/湯川個邊有咩推介?
打算平平地住名湯之森 貪佢有溫泉料理

北海道川湯?

北海道川湯?

如果係川湯溫泉既話,最好𠴱間應該係忍冬,上次住過川湯觀光飯店,佢有d 房都幾舒服,同埋算幾平,仲可以 join 佢個 local tour 夜晚去摩周湖觀星。

北海道川湯?

如果係川湯溫泉既話,最好𠴱間應該係忍冬,上次住過川湯觀光飯店,佢有d 房都幾舒服,同埋算幾平,仲可以 join 佢個 local tour 夜晚去摩周湖觀星。

係呀 想住川湯都係因為想join摩周個local tour
但忍冬周川湯觀光飯店有冇溫泉料理
想食紙火鍋
留名學野
有馬grand hotel定係竹取亭円山比較好
Budget $4k一間房想有私人風呂

Arima Grand個天台露天風呂係超正,不過無私人風呂,亦無貸切
竹取亭円山就正正常常無突出亦無伏
5萬幾budget唔算多,但私人風呂房無乜問題
就咁睇budget內,陵楓閣個私人風呂幾靚仔
可以加幾百既話就向陽閣
竹取亭都好,但爆好多budget下
有無巴打住過登別花鐘亭?想搵啲日式啲嘅旅館...
爬過上面好多巴打都話龍乃家正 但會唔會好多旅行團
Btw 登別值唔值得留兩晚

住過,唔會

如果唔想撞旅行團,咪搵D少房D既旅館囉,最多都係撞到一堆香港人
齋玩登別內頂盡一日玩晒,有多一日可以去下熊牧場/伊達村etc,但個人唔覺得太特別,如果只係想住兩日可以第一日淨checkin住,第二日玩,第三日一早checkout走人
黎緊一月頭會去宮崎,附近有無邊到溫泉推介
budget兩個人$2000-$3000

正常去青島既話:
地蔵庵(近車站,有特色)
ホテル青島サンクマール(海邊靚宿)
如果會去大吊橋亦可以考慮住綾陽亭,幾靚

巴打青島グランドホテル呢間點睇
個人都係鍾意望海多D,諗住青島搵間平D,去到指宿先住間靚少少
呢間會唔會同ホテル青島サンクマール差太遠?
諗住住和室再加錢貸切風呂

未住過,就咁睇相,間房除左靚景之外都幾頹
睇評分,Jalan3.5樂天4分,勉強算可以住到人
睇評論,不外乎都係殘啦污槽啦同有異味,一句講晒就係舊啦
我覺得如果book到個2食plan,連稅7千到8千幾既話,都有住既價值既,9000以上就唔會考慮了

Arima Grand個天台露天風呂係超正,不過無私人風呂,亦無貸切
可以加幾百既話就向陽閣

竹取亭我book 左接近最平冇私人風呂既房都6萬幾yen
一個人去好難有房..一係好貴
其實間房有冇又唔係咁重要
浸十幾分鐘已經暈暈地
留名一月中一個絲打自己去五日
未訂機票未知想去邊住
印象中好多旅舘都冇 1人plan

可以加幾百既話就向陽閣

或者巴打有冇d有馬溫泉旅館有得貸切 間房靚靚仔訓西式床既推介?
鳥取 米子附近有無好介紹
12月尾同女友去
想有私人風侶
留名

可以加幾百既話就向陽閣

或者巴打有冇d有馬溫泉旅館有得貸切 間房靚靚仔訓西式床既推介?

唔明再問
http://www1.489ban.net/v4/client/plan/detail/customer/choraku/plan/59580
留名一月中一個絲打自己去五日
未訂機票未知想去邊住
印象中好多旅舘都冇 1人plan

揍多個巴打去
一個人去好難有房..一係好貴
其實間房有冇又唔係咁重要
浸十幾分鐘已經暈暈地

你想一次浸幾耐

正常都係一次浸5~15分鐘, 上水抖下, 再浸

會覺得暈證明你浸太耐啦, 上水啦, 個腦唔夠血

其實你一個人更加唔可以浸禁耐, 暈左無人知就
一個人浸既話,首先上Jalan/樂天搵下有無一人plan先,其實都唔少,當然旺季好多酒店旅館都唔收單人,非旺季會容易D
另一個麻煩少少既方法就係target幾間至十幾間旅館,發散email問佢地收唔收一個人。當然有米既可以講明可俾double,又係個句,非旺季成功率會高D,一成左右,同埋可以用日文溝通會容易D成功
最後,就係搵附溫泉既民宿,每個區都總有幾間,個別小型溫泉區反而民宿多過旅館。但好多民宿都無擺自己上酒店網,一般只能搞搵網頁search佢地然後網上book/email book/電話book。咁辛苦搞完,好處就係……平

可以加幾百既話就向陽閣

有馬山叢 御所別墅
http://goshobessho.com/

可以加幾百既話就向陽閣

唔明再問
http://www1.489ban.net/v4/client/plan/detail/customer/choraku/plan/59580

無限Budget我推中の坊瑞苑,貪佢個貸切夠大攤係度浸都得
箱根有冇推介

可以加幾百既話就向陽閣

唔明再問

無限Budget我推中の坊瑞苑,貪佢個貸切夠大攤係度浸都得

咪講左4K HKD囉
一年去5至7次日本, 出名唔出名既温泉浸過30至40個

個人認為

最好:草津 / 有馬

次選: 雲仙 / 黑川

景靚: 河口湖/和倉温泉

城市平價享受温泉: dormyinn 系列hotel

巴打雲仙推薦邊間?一泊兩食
我地兩大一細
諗住聖誕去,係咪比較少香港人?
求東京推介 想要有私人個種
一年去5至7次日本, 出名唔出名既温泉浸過30至40個

個人認為

最好:草津 / 有馬

次選: 雲仙 / 黑川

景靚: 河口湖/和倉温泉

城市平價享受温泉: dormyinn 系列hotel

巴打雲仙推薦邊間?一泊兩食
我地兩大一細
諗住聖誕去,係咪比較少香港人?

乜柒 preference 都冇
就咁俾名你算
旅亭 半水盧
雲仙観光ホテル
雲仙宮崎旅館
雲仙温泉・源泉かけ流し&おしどりの池を望む美食の宿 東園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞