(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
一年去5至7次日本, 出名唔出名既温泉浸過30至40個

個人認為

最好:草津 / 有馬

次選: 雲仙 / 黑川

景靚: 河口湖/和倉温泉

城市平價享受温泉: dormyinn 系列hotel
12月北海道好多都無位了
有無推介?

唔會冇位既,有 d 可能個 schedule 未出到十二月。
湯布院,別府有冇旅館好介?
9月尾10月去
個時大約幾多度?
留名
12月北海道好多都無位了
有無推介?

唔會冇位既,有 d 可能個 schedule 未出到十二月。

mon住先
湯布院,別府有冇旅館好介?
9月尾10月去
個時大約幾多度?

推介上面有人講過。

個人認為

最尾果句
住唔到深山櫻庵都要住高山櫻庵
http://www.hakone-yamazakura.com/ 呢間有無人去過 D料理好似麻麻 但有貸切

女朋友話唔想去大浴場 唔想同陌生人玉帛相見

但同女女去無得一齊浸又好無癮
依個POST 好INFORMATIVE,對於我依個零溫泉知識嘅人好有用
http://www.hakone-yamazakura.com/ 呢間有無人去過 D料理好似麻麻 但有貸切

女朋友話唔想去大浴場 唔想同陌生人玉帛相見

但同女女去無得一齊浸又好無癮

有貸切咪得

個人認為

最尾果句

老實講, 我住市區真係99%住dormyinn, 好鬼舒適
有冇人住過箱根既一之湯
北陸 真心正

第一間 山中溫泉 吉祥係心水推介 酒店本身一般 但個溫泉幾好 同埋 有下午茶供應,係好好味嘅pancake,仲要係鐵板燒餐廳食 lobby lounge 晚餐前有啤酒 仲有宵夜

同埋個早餐可以轉做 鐵板燒早餐 個西多

個人認為

最尾果句

老實講, 我住市區真係99%住dormyinn, 好鬼舒適

dormyinn 確實非常唔錯。

有冇人住過箱根既一之湯

蘆之湖住過一晚
有咩想問
今日去左浸天橋立ホテル個湯泉,
日頭去浸露天既壺湯好爽, 約莫廿令度, 天橋立泉源本身就係咁涼爽,
涼浸浸,又有靚海景
浸完再浸隔離既天照之湯, 應該得37-8度, 岩岩好, 暖番晒
兩個月前book左4個人但依家有一個人甩底去唔到
想問可唔可以send email去旅館到改返人數收少返一個人嘅錢?
仲有半個月先出發唔係last minute
有無高手可以答下

有冇人住過箱根既一之湯

蘆之湖住過一晚
有咩想問

性價比, 野食
lm
去咗箱根水明莊

第一次去咩都唔識,兩個人38000 yen

純粹想問下有無人住過箱根吟遊
睇介紹好正咁 又話有幾難BOOK
BUDGET問題想去都去唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞