(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
巴打點評價強羅既季之湯雪月花,一晚要34xx 一泊兩食

上邊講左,服務好,溫泉非常一般,唔好期待佢個房內溫泉,熱水黎既
但佢個地理位置係一流,如果唔係自駕,撘登山鐵路到強羅行兩步就到,擺低行李就可以行過隔離食銀勝亭,行番轉頭就可以坐巴士週圍去 (強羅係幾條大線既總站所以轉車都唔駛)

Thx 好想賜洒比你
即係險咗位置其他野都一般般
諗住買箱根周遊卷去玩,但見佢三千幾唔知值唔值,但又有唔少巴打推薦佢

上邊講左,服務好,溫泉非常一般,唔好期待佢個房內溫泉,熱水黎既
但佢個地理位置係一流,如果唔係自駕,撘登山鐵路到強羅行兩步就到,擺低行李就可以行過隔離食銀勝亭,行番轉頭就可以坐巴士週圍去 (強羅係幾條大線既總站所以轉車都唔駛)

草津個間

環境靚,有2個大溫泉 加貸切
2間酒店季之湯同草之庭 share 個溫泉

地方唔大 人少少

不過晚餐唔算好岀色 反而早餐

如果你住過高山櫻奄應該會知咩叫(香港人)人山人海 逼爆 呢間住過一次真係不了
遲D去東京, book左河口湖『千一景』嘅湖畔別邸

兩個人每人1500HKD左右, 有私人風呂, 望到富士山

Thx 好想賜洒比你
諗住買箱根周遊卷去玩,但見佢三千幾唔知值唔值,但又有唔少巴打推薦佢

三千幾係per人?好貴喎
我記得我個陣淡季連稅先萬6yen,咩時間去要貴成2倍

上次係因為無自駕(用周遊券),家老又不良於行所以先選擇雪月花貪佢真係唔駛轉車。屋企人就好鐘意佢D服務既,我個人就重視晚餐同溫泉,呢2點佢都滿足唔到我。
book左今個星期修善寺溫泉, 希望睇到紅葉啦
不過好似又落雨

我好耐之前mark左五葉館想去但一直plan唔到去伊豆
紅葉肯定仲有啦,唔係修禪寺庭園個特別節目點算

紅葉係有呀, 我睇呢幾日佢d update好似轉緊色
五葉館頭先google左, 我唔係咁鍾意呢d溫泉
我book左菊屋

Thx 好想賜洒比你

上次係因為無自駕(用周遊券),家老又不良於行所以先選擇雪月花貪佢真係唔駛轉車。屋企人就好鐘意佢D服務既,我個人就重視晚餐同溫泉,呢2點佢都滿足唔到我。

我地兩個人去,所以我都覺得有少少貴,巴打有冇咩推薦?你同我一樣都係晩餐同溫泉比較著重啲

Thx 好想賜洒比你

我地兩個人去,所以我都覺得有少少貴,巴打有冇咩推薦?你同我一樣都係晩餐同溫泉比較著重啲

兩個人一月中去,我都諗住會買周遊卷

巴打你會買周游卷入去?
箱根我住過紫雲莊同埋新井
我自己係傾向揀D有露天有VIEW又唔似泳池既溫泉

紫雲莊舊D, 好細間既日式旅館, 但服務都好好, 可能比較少外國人BOOK
個溫泉真係好正, 係有VIEW既, 紅葉期真係對住D紅葉浸, 晚餐就普通水準, 不過不失
其實對住條河都幾OPEN

同埋間野幾過癮, 佢係包埋條橋去河對面
見唔見到橋對面有間屋仔, 個到係佢貸切溫泉, 幾特別

新井就老牌大旅館, 真係好大好靚, 佢個庭園靚到仆街
我行下影下相玩左成粒鐘
溫泉都OK, 雖然無紫雲莊咁OPEN
晚餐就都係一般不過不失, 但D野食好靚, 最岩打卡

Thx 好想賜洒比你

萬6yen咁平既 我book左2月尾要4萬2yen一間房
除左佢之外箱根有無啲交通方便又正既溫泉呀
箱根我住過紫雲莊同埋新井
我自己係傾向揀D有露天有VIEW又唔似泳池既溫泉

紫雲莊舊D, 好細間既日式旅館, 但服務都好好, 可能比較少外國人BOOK
個溫泉真係好正, 係有VIEW既, 紅葉期真係對住D紅葉浸, 晚餐就普通水準, 不過不失
其實對住條河都幾OPEN

同埋間野幾過癮, 佢係包埋條橋去河對面
見唔見到橋對面有間屋仔, 個到係佢貸切溫泉, 幾特別

新井就老牌大旅館, 真係好大好靚, 佢個庭園靚到仆街
我行下影下相玩左成粒鐘
溫泉都OK, 雖然無紫雲莊咁OPEN
晚餐就都係一般不過不失, 但D野食好靚, 最岩打卡

好想同雪糕巴瘋狂去旅行 一定係狂影相,我一月中去應該得返樹枝
遲下睇下個價錢先,始終覺得季冷湯雪花比較貴
on99 樓上個到我想講吉池, 但打撚左新井
箱根個間係吉池啊, 唔係新井
自膠
好想同雪糕巴瘋狂去旅行 一定係狂影相,我一月中去應該得返樹枝

我今年一月中去左上面間吉池 (sor打錯左做新井 )
兩個人好似唔駛40000yen, 印象中一人18000yen左右
搵返email但佢無寫價錢
請點評 秀峰閣 湖月
book左12月26 hkd3千2 山景
請點評 秀峰閣 湖月
book左12月26 hkd3千2 山景

景一流
服務一流
個溫泉好流

巴打你會買周游卷入去?

咩周遊卷? 其實我未plan

我今年一月中去左上面間吉池 (sor打錯左做新井 )
兩個人好似唔駛40000yen, 印象中一人18000yen左右
搵返email但佢無寫價錢

多謝你比呢個做參考 雪糕巴係去官網book?

巴打你會買周游卷入去?

富士箱根周游卷 箱根地區pass

巴打你會買周游卷入去?

富士箱根周游卷 箱根地區pass

我去河口湖用唔到呀青, 買河口湖pass就或者會

Thx 好想賜洒比你

上個月住左晚
呢間個熱水同晚餐真係一般,而且服務又慢
無論check in out定食晚飯
如果3千幾我覺得唔值

Thx 好想賜洒比你

上個月住左晚
呢間個熱水同晚餐真係一般,而且服務又慢
無論check in out定食晚飯
如果3千幾我覺得唔值

強羅黎講佢應該都係數一數二平,我都唔敢推花扇系列同月之泉了
我book佢D早割30 plan所以平好多,2萬1一位應該係正價

如果要平,交通又方便既,一係就落番箱根湯本/小涌谷,如果會去御殿場既,亦可以選擇仙石原

住過登別既旅亭花同白浜既海舟,兩間都係住有私人風侶既套房,整體感覺唔錯

住過登別既旅亭花同白浜既海舟,兩間都係住有私人風侶既套房,整體感覺唔錯

海舟個景真係靚。
係個地點偏d,要搭車入去既話都幾煩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞