(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
大阪京都有冇旅館有私家溫泉

想book返晚住浸下

京都有都係浸熱水多

去有馬有金湯玩下

如果係大阪呢

市區邊會有真溫泉你玩
關西都係有馬溫泉啦

想book返晚住浸下

京都近郊小小都有,叫湯之花溫泉。我住過其中一間,唔錯既
奧飛驒有冇推介
奧飛驒有冇推介

奧飛驒住過三間
北海道道央附近有無好介紹
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

宏樂園以露天風呂付客室黎講性價比相當高,火災重建後 d 房都靚左好多。

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

想book返晚住浸下

一係嵐山或龜岡𠴱頭,之前住過龜岡翠泉,我就覺得比起嵐山𠴱頭 d 溫泉旅館好住好好多。
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

宏樂園以露天風呂付客室黎講性價比相當高,火災重建後 d 房都靚左好多。

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

如果都係小樽𠴱頭首選一定係藏群。

想book返晚住浸下

一係嵐山或龜岡𠴱頭,之前住過龜岡翠泉,我就覺得比起嵐山𠴱頭 d 溫泉旅館好住好好多。

我都係住翠泉
去呢d溫泉旅館
交通係咪只能夠去到最近既火車站
跟住再搭程的士過去旅館門口?
京都龜岡睇得上眼得龜峰庵同翠泉,選擇後者因為鍾意佢個房外景。

通常旅館都會有免費專車接返龜岡 jr 站,訂房時 request 就得,一般多數會向三點至三點半向 jr 站接送。

露天風呂付

房外景

晚餐

和倉溫泉有咩推介??

暫時book左多田屋,住海邊,37000yen/1人

唔怕好麻煩,我會推介入能登好入既九十九灣,百樂莊

留番下次再去

交通真係好唔方便
去呢d溫泉旅館
交通係咪只能夠去到最近既火車站
跟住再搭程的士過去旅館門口?

要睇返旅館方面有冇免費迎送,通常都會向 jr 站接送。
京都龜岡睇得上眼得龜峰庵同翠泉,選擇後者因為鍾意佢個房外景。

通常旅館都會有免費專車接返龜岡 jr 站,訂房時 request 就得,一般多數會向三點至三點半向 jr 站接送。

露天風呂付

房外景

晚餐

photobucket d相似乎死左。
又冇事。

貸切露天風呂,check in 時可 book 定你想浸既時間,冇記錯好係有 45 分鐘左右,到時候向 lobby 拎 key 就得。

早餐和式西式各一。

呢間整體我覺得非常唔錯,無論食住同溫泉水質都係我意料之外地好。
由布院 花由

豊洲亭
由布院 花由

豊洲亭

山莊無量塔。
九州邊間最正

九州仲未去過,等其他人答

九州梗係住油布院~~

我上次住 彩岳館 好正~

唔計價錢,最正梗係由布院御三家
九州之前剩係向阿蘇住過兩間。

10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

其實係幾正不過細個果陣覺得啲房太靜同封閉自己一個訓會發惡夢同不安
不過其實design 幾靚
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

其實係幾正不過細個果陣覺得啲房太靜同封閉自己一個訓會發惡夢同不安

除左小樽落返去登別或支芴湖𠴱頭都有唔少好選擇。
重有無多d推介,好靚間間都
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

除左小樽落返去登別或支芴湖𠴱頭都有唔少好選擇。

一月Sem break 想同女朋友去北海道諗緊登別住望樓定瀧乃家
Btw jr Hokkaido 張pass 扺唔扺未試過坐jr 遊北海道
真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞