(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
有冇人知嵐山花筏點樣
而家係花筏同翠泉考慮緊
但翠泉都貴幾多
1月去
有冇人知嵐山花筏點樣
而家係花筏同翠泉考慮緊
但翠泉都貴幾多
1月去

有得揀一定翠泉。
有馬grand hotel定係竹取亭円山比較好
Budget $4k一間房想有私人風呂

Arima Grand個天台露天風呂係超正,不過無私人風呂,亦無貸切
竹取亭円山就正正常常無突出亦無伏
5萬幾budget唔算多,但私人風呂房無乜問題
就咁睇budget內,陵楓閣個私人風呂幾靚仔
可以加幾百既話就向陽閣
竹取亭都好,但爆好多budget下

竹取亭餐飯幾正
私人湯就銀湯冇乜feel
金湯正好多 但得一間房
有無網站係齊溫泉資料?

冬天去大阪玩, 想搵一日住溫泉溫店

目標係, 一泊二食, 山景/河景房內溫泉

交通正正常常

有馬係咪最多選擇?
但呢個地方本身係咪交通唔方便?
坐車一出一入係咪無左一日?
去由布院溫泉旅館有無咩好介紹?
去由布院溫泉旅館有無咩好介紹?

爬文,上面已經講左唔少,無謂叫人幫你回帶。
有馬grand hotel定係竹取亭円山比較好
Budget $4k一間房想有私人風呂

Arima Grand個天台露天風呂係超正,不過無私人風呂,亦無貸切
竹取亭円山就正正常常無突出亦無伏
5萬幾budget唔算多,但私人風呂房無乜問題
就咁睇budget內,陵楓閣個私人風呂幾靚仔
可以加幾百既話就向陽閣
竹取亭都好,但爆好多budget下

竹取亭餐飯幾正
私人湯就銀湯冇乜feel
金湯正好多 但得一間房

我就係睇左巴打d相 book 左竹取亭
有無網站係齊溫泉資料?

交通正正常常

有馬係咪最多選擇?

有巴士有鐵路點唔方便法
除非你有pass,否則最好就坐阪急巴士,最快又唔駛轉車,車程都係一粒鐘
有冇人知嵐山花筏點樣
而家係花筏同翠泉考慮緊
但翠泉都貴幾多
1月去

有得揀一定翠泉。

人一世物一世,俾得起就直上翠泉啦
黎緊一月頭會去宮崎,附近有無邊到溫泉推介
budget兩個人$2000-$3000

正常去青島既話:
地蔵庵(近車站,有特色)
ホテル青島サンクマール(海邊靚宿)
如果會去大吊橋亦可以考慮住綾陽亭,幾靚

巴打青島グランドホテル呢間點睇
個人都係鍾意望海多D,諗住青島搵間平D,去到指宿先住間靚少少
呢間會唔會同ホテル青島サンクマール差太遠?
諗住住和室再加錢貸切風呂

未住過,就咁睇相,間房除左靚景之外都幾頹
睇評分,Jalan3.5樂天4分,勉強算可以住到人
睇評論,不外乎都係殘啦污槽啦同有異味,一句講晒就係舊啦
我覺得如果book到個2食plan,連稅7千到8千幾既話,都有住既價值既,9000以上就唔會考慮了

唔該巴打
同埋之後我有一日會去指宿,暫時睇左吟松同錦江樓,邊間會好D or有無其他更好?
budget就40000yen,呢兩間我見都係差唔多呢個價

指宿可以搵間有砂浴既旅館玩下喎,例如白水館,好過同人去砂樂迫
吟松都幾靚(睇相)

諗諗下指宿係海景青島又係,青島又無咩特別
好似去霧島住返晚好過,霧島有邊間推介呀巴打
有無巴絲去過銀山溫泉分享一下?
人在有馬now

巴打有無咩review 卜左一月去

有馬你預左除左自己間旅館,基本上冇嘢行/玩,有間豆製雪糕唔錯;
溫泉幾好,我book左有私人溫泉嘅房,但唔係露天,勁焗,好後悔冇book露天;
夜晚餐懷石不過不失,得三舊仔黑和牛稱得上好好食,其他都唔太啱我口味,但我老婆好鐘意;
早餐都係和食,一般;
但我最估唔到,呢間嘢竟然冇自己嘅居酒屋or Bar之類,想浸完去飲嘢都要出街,仲要得一兩間本地居酒屋
搞到成晚流流長冇嘢做
我住間嘢叫御幸莊花結,去到有馬站記得call旅館車嚟接,如果唔係要拎住行李行大斜路,我就做左on9
留名

瀧見館, 個VIEW正
D野都幾好食

瀧見館, 個VIEW正
D野都幾好食

未去過, 但book左一月初去住銀山莊, 返黎包膠

上網睇瀧見館佢個溫泉個view應該係最正, 但位置好似係上面d o既地方, 怕行落去溫泉街唔方便, 因為去銀山都係去影佢條街o既啫

瀧見館, 個VIEW正
D野都幾好食

上網睇瀧見館佢個溫泉個view應該係最正, 但位置好似係上面d o既地方, 怕行落去溫泉街唔方便, 因為去銀山都係去影佢條街o既啫

行落去都唔駛10分鐘

瀧見館, 個VIEW正
D野都幾好食

行落去都唔駛10分鐘

咁近架? 如果夜晚落雪都ok?本來都想book瀧見
有無網站係齊溫泉資料?

交通正正常常

有馬係咪最多選擇?

有巴士有鐵路點唔方便法
除非你有pass,否則最好就坐阪急巴士,最快又唔駛轉車,車程都係一粒鐘

瀧見館, 個VIEW正
D野都幾好食

行落去都唔駛10分鐘

咁近架? 如果夜晚落雪都ok?本來都想book瀧見

佢後面有條路落去, 大概10分鐘就行到
夜晚唔想行既話佢好似8點幾左右會有班車送你地去溫泉街
btw 下面能登屋我都住過, 覺得瀧見館會好D
落住雪浸呢個溫泉真係好好feel
人在有馬now

巴打有無咩review 卜左一月去

有馬你預左除左自己間旅館,基本上冇嘢行/玩,有間豆製雪糕唔錯;
溫泉幾好,我book左有私人溫泉嘅房,但唔係露天,勁焗,好後悔冇book露天;
夜晚餐懷石不過不失,得三舊仔黑和牛稱得上好好食,其他都唔太啱我口味,但我老婆好鐘意;
早餐都係和食,一般;
但我最估唔到,呢間嘢竟然冇自己嘅居酒屋or Bar之類,想浸完去飲嘢都要出街,仲要得一兩間本地居酒屋
搞到成晚流流長冇嘢做
我住間嘢叫御幸莊花結,去到有馬站記得call旅館車嚟接,如果唔係要拎住行李行大斜路,我就做左on9

你bk 左幾錢同邊到bk?上佢官網睇露天風呂有好幾隻房型
咁又係官網禁下bk 睇下啦, 佢係果到又無mark 係邊隻房
都唔知點分我bk 果隻係咩房型
開頭先竹取亭 真係好撚貴

真係好正

真係好正

景+溫泉黎講個人私心銀山莊個「攤」位,但瀧見館野食真心得
下個月去古山閣試下日式意大利菜(希望唔好似薩莉亞 )

真係好正

其實可以book瀧見館個日歸lunch set架,食個lunch又可以浸,中午通常包場無人爭
記得唔駛3000yen, 抵玩架

個soba真係好好食

真係好正

其實可以book瀧見館個日歸lunch set架,食個lunch又可以浸,中午通常包場無人爭
記得唔駛3000yen, 抵玩架

個soba真係好好食

我住藤屋係咪好傻仔
好似係3,4月去仲有d雪,夜晚都好凍下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞