(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
有無人玩過有馬溫泉日歸套票?
岩岩去完比較小香港人去既人吉浸左一晚溫泉 舊式溫泉 感覺都唔錯

另外想問下大家係點plan一泊二食行程?

例如去7日東京,大家係會安排係頭定尾?
通常一落機拎埋喼就去一泊二食既旅館?
定照book7日酒店,其中二日拎袋去旅館?
定通常安排係最尾?

我最尾去
怕搬黎搬去又要就check in out時間,
同埋行左咁多日, 最尾relax下先返香港感覺好啲

我會揀中間時間 唔洗拉急
同埋揀閒日 唔好揀假期
如果夏天去我會就花火大會時間去

咁巴打揀中間,book酒店係一次過book足咁多日
定先book 頭幾日日酒店,之後check out去溫泉旅館,再book埋餘下日子既酒店?
屌, 而家睇下睇下想book多間,
放棄super hotel轉去真.溫泉旅館,
但訓兩晚個價由12800變26000yen

定通常安排係最尾?

我最尾去

同埋揀閒日 唔好揀假期

定先book 頭幾日日酒店,之後check out去溫泉旅館,再book埋餘下日子既酒店?

中間去其實方便d
分開book 2次
酒店Keep行李
岩岩去完比較小香港人去既人吉浸左一晚溫泉 舊式溫泉 感覺都唔錯

定通常安排係最尾?

我最尾去

同埋揀閒日 唔好揀假期

中間去其實方便d
分開book 2次
酒店Keep行李

正路放向中間會比較好,有行李但唔想跟身就先放比酒店keep 輕裝上路,一係放向第一日,搭凌晨機到東京一般東京近郊都有巴士直去。

人吉真係幾舒服 可以留2 3日慢慢玩
又多燒酎買
古色古香幾有味道
好想搵一次去十勝岳凌雲閣,佢個景真係十級無敵,但因為向高山上,天氣變化可以好大,向 fb 睇有時向冬季期間暴雪起上黎都幾惡劣,但有時見佢個雲海真係好似仙景咁,秋季紅葉期又係靚絕,唯一唔好既係旅館比較簡陋,有 d 房係要用公家廁所,食亦麻麻,但一泊二食最平唔駛一萬円好運又可以浸住睇個秘景又真係好吸引。
https://ryounkakuonsen.wixsite.com/ryounkaku

呢間冇去過,但鶴雅 d 野唔會差得去邊。
請問京都有無介紹? 唔洗天然溫泉,想同屋企人去hea下感受下和風
http://www.hakone-yamazakura.com/ 呢間有無人去過 D料理好似麻麻 但有貸切

女朋友話唔想去大浴場 唔想同陌生人玉帛相見
請問京都有無介紹? 唔洗天然溫泉,想同屋企人去hea下感受下和風

上面有講。
自己試過返嚟覺得點都要同屋企人住返次
鹿兒島有無咩推介?

京都站附近間DORMY INN 啦, 大浴場在天台, 可以望到星. 唔錯架
支芴湖住過第一寶亭留翠山亭

d野好似細細碟咁

d野好似細細碟咁

算唔算懷石?

d野好似細細碟咁

算唔算懷石?

普通鄉土料理
有冇d係食buffet 既溫泉
之前去過宇奈月杉乃井好撚正
12月北海道好多都無位了
有無推介?
旅亭花由良好嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞