(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
北海道道央附近有無好介紹
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

宏樂園以露天風呂付客室黎講性價比相當高,火災重建後 d 房都靚左好多。

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

如果都係小樽𠴱頭首選一定係藏群。

其實係幾正不過細個果陣覺得啲房太靜同封閉自己一個訓會發惡夢同不安
不過其實design 幾靚

除左小樽落返去登別或支芴湖𠴱頭都有唔少好選擇。

一月Sem break 想同女朋友去北海道諗緊登別住望樓定瀧乃家
Btw jr Hokkaido 張pass 扺唔扺未試過坐jr 遊北海道

瀧乃家必然首選,全日本佢都算首五名內,book 唔到先睇望樓。
我之前兩次都係買全國 pass 由北海道玩返落東京。
九州之前剩係向阿蘇住過兩間。

靚👍🏼
好鍾意呢d設計👍🏼
正評
我都係溫泉癡漢
瀧乃家好耐之前住過,確實一分錢一分貨。

九州邊間最正

九州仲未去過,等其他人答

如果自駕既二匹之鬼幾正, 有私人風呂, 間房大到仆街
九州邊間最正

九州仲未去過,等其他人答

如果自駕既二匹之鬼幾正, 有私人風呂, 間房大到仆街

九州溫泉旅館既私人風呂比起其它地方都大好多,好多都有內湯同外湯,九州以外唔多見。
奧飛驒有冇推介

奧飛驒住過三間

正啊!!
我只去新穗高果邊,無時間住一晚奧飛驒。

宏樂園以露天風呂付客室黎講性價比相當高,火災重建後 d 房都靚左好多。

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

其實係幾正不過細個果陣覺得啲房太靜同封閉自己一個訓會發惡夢同不安

一月Sem break 想同女朋友去北海道諗緊登別住望樓定瀧乃家
Btw jr Hokkaido 張pass 扺唔扺未試過坐jr 遊北海道

瀧乃家必然首選,全日本佢都算首五名內,book 唔到先睇望樓。

啱啱同女朋友睇完都覺瀧乃家正啲應該會住cw 果種房
不過又struggle 緊住三余庵定鄙之座

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

啱啱同女朋友睇完都覺瀧乃家正啲應該會住cw 果種房
不過又struggle 緊住三余庵定鄙之座

玩埋道東咁就好多選擇啦,如果十勝首選就一定三如庵,但我上次 book 時最後比豐洲亭個 view 吸引

如果係阿寒湖首選一定鄙之座,但呢度要好睇你有冇自駕,冇自駕就應該係向釧路搭巴士入,大概兩粒幾鐘,向鄙之座走𠴱一程可以 join 鶴雅既迎送巴士,向帶廣 jr 停,但坐足三粒幾鐘。

展望風呂付。

房外景,冬天同秋天都住過,都係住返同一間房。

真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

唔好揀雪月花
河口湖既溫泉旅館都唔錯
雖然唔算係名溫泉
但望住富士山黎浸幾舒服

講排名既話河口湖都唔差架
我黎緊都會去KUKUNA
個景好似真係唔錯

我揀千一景
逆富士
河口湖既溫泉旅館都唔錯
雖然唔算係名溫泉
但望住富士山黎浸幾舒服

個景好似真係唔錯

我揀千一景
逆富士

呢樣野好睇彩數,唔好話逆富士,分分鐘連富士山都可能睇唔到,一心睇富士山最好 stay 兩日。
河口湖既溫泉旅館都唔錯
雖然唔算係名溫泉
但望住富士山黎浸幾舒服

個景好似真係唔錯

我揀千一景
逆富士

呢樣野好睇彩數,唔好話逆富士,分分鐘連富士山都可能睇唔到,一心睇富士山最好 stay 兩日。

我年頭住左一晚
第1日天氣麻麻 見唔到山頂
第2朝一早起身咩都睇哂
可惜個水面仲未夠平
都算好好彩架啦
伊豆 有冇好推介 ?
好少住溫泉旅館
因為太貴
留名遲d去
真心求箱根抵住旅館

唔好揀雪月花

我見呢個好似好受歡迎喎
有乜唔好?
有無d平少少 間間都30萬yen up
河口湖既溫泉旅館都唔錯
雖然唔算係名溫泉
但望住富士山黎浸幾舒服

個景好似真係唔錯

Kukuna之前去左
真心求箱根抵住旅館

唔好揀雪月花

我見呢個好似好受歡迎喎
有乜唔好?

我上次住和洋室,房型OK
晚餐唔好食,早餐好普通
間房個露天風呂係熱水,個貸切露天風呂唔係預約,係去排隊 (雖然呢D一早知)
唔知係咪前一晚河口湖個溫泉旅館好好多,我覺得雪月花唔值呢個價
好處係地點好好
河口湖去箱根玩再返新宿,係箱根住強羅站隔離真係唔錯
河口湖既溫泉旅館都唔錯
雖然唔算係名溫泉
但望住富士山黎浸幾舒服

個景好似真係唔錯

Kukuna之前去左

哇屌你咁撚清
希望我去果陣天氣好d
奧飛驒有冇推介

奧飛驒住過三間

邊間正
來緊會住下呂湯之島館同宇奈月杉乃井
第一次去日本玩
想問巴打東京附近有無私湯旅館推介
第一次去日本玩
想問巴打東京附近有無私湯旅館推介

爬文。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞