(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
其實箱根湯本站果堆係咪都唔會中伏
再問
請問我見星野 resort 嗰堆好似幾貴下但啲日本人好似幾 buy
係咪做媒㗎
我見 jalan 嗰啲大部份都 4 4 5 5
係咪信得過?
定要去邊搵
再問
請問我見星野 resort 嗰堆好似幾貴下但啲日本人好似幾 buy
係咪做媒㗎
係咪信得過?
定要去邊搵

星野集團向當地黎講係冇得輸,有得揀一定要試,但如果想浸溫泉既就只得輕井澤星野同東京星野先有得浸,而後者係酒店,上年中開業,而星野其下房租係唔包二食,食就 dinner 每位大概萬五至二萬円左右,早餐大概三四千円左右。

另外星野其下亦有條副線溫泉旅館叫界,係星野投人資金去幫助或收購一 d 經營困難或面臨倒閉既溫泉旅館,界既房租就相對便宜,而房租亦包括一泊二食。

利申:住過輕井澤京都同富士,界就阿蘇。
再問
係咪做媒㗎
係咪信得過?
定要去邊搵

星野集團向當地黎講係冇得輸,有得揀一定要試,但如果想浸溫泉既就只得輕井澤星野同東京星野先有得浸,而後者係酒店,上年中開業,而星野其下房租係唔包二食,食就 dinner 每位大概萬五至二萬円左右,早餐大概三四千円左右。

另外星野其下亦有條副線溫泉旅館叫界,係星野投人資金去幫助或收購一 d 經營困難或面臨倒閉既溫泉旅館,界既房租就相對便宜,而房租亦包括一泊二食。

巴打巴打
有無邊間係方便D ? "星野"

即係搭車近近地果D隨咗東京
THX
黎緊9月去由布院
BOOK左間叫UBL既溫泉旅館
睇落好正
再問
係咪做媒㗎
係咪信得過?
定要去邊搵

巴打巴打

THX

咁試下京都星野啦,向嵐山渡月橋旁有專用碼頭坐船入去,剩係呢 part 都已經可以 j 出血,房間面向桂川,對面嵐山小火車駛到星野都會停一停。

https://youtu.be/dx49Dn_XXaU
黎緊9月去由布院
睇落好正

都係嗰句
而家由布院之森要兜大圈去小倉
由博多去由布院變到要成五粒鍾
自己睇路
黎緊9月去由布院
睇落好正

預計9月都未整好?
再問
係咪做媒㗎
係咪信得過?
定要去邊搵

巴打巴打

THX

咁試下京都星野啦,向嵐山渡月橋旁有專用碼頭坐船入去,剩係呢 part 都已經可以 j 出血,房間面向桂川,對面嵐山小火車駛到星野都會停一停。

https://youtu.be/dx49Dn_XXaU

其實我係睇中呢間....
奥入瀬渓流 星野リゾート
原來我冇睇清楚訂咗間混浴..會唔會好伏...我估我都係轉酒店....
出年2月尾去北陸,福井縣,石川縣,富山縣,有冇巴打有推介,主要搭JR,最好不要有團客
想問下12月31日D溫泉係咪唔會SHOW出黎比人BOOK
諗住去霧島過年
但無一間寫有位

正常半年有得BOOK
唔係時間未到
黎緊8月27到9月6會去大阪
追左post係咪 翠泉同花傳抄兩間比較好
請問仲有冇推薦 預兩個人4萬yen內
出年2月尾去北陸,福井縣,石川縣,富山縣,有冇巴打有推介,主要搭JR,最好不要有團客

加賀温泉
黎緊12月會去北海道白金溫泉同定山溪(可能去)
想問白金溫泉有無推介

白金溫泉試過 stay 森之旅亭,食住浸方面整體唔錯,唔自駕既佢地向美瑛 jr 站外會有迎送車接送。

巴打, 呢間我又住過喎
係幾正, 五月仲有雪
想問白金溫泉有無推介

白金溫泉試過 stay 森之旅亭,食住浸方面整體唔錯,唔自駕既佢地向美瑛 jr 站外會有迎送車接送。

巴打, 呢間我又住過喎
係幾正, 五月仲有雪

我向二月份去,超厚雪。

浴場風呂。

晚餐

早餐
原來我冇睇清楚訂咗間混浴..會唔會好伏...我估我都係轉酒店....

奥入瀬渓流ホテル嗰間只係館外個八重九重の湯係混浴,要坐 shuttle bus 去,個時間表度最早一班同最後一班早係 for 女性專用,館內個風呂就有分男女湯。
八重九重の湯
http://www.oirase-keiryuu.jp/hotspring/images/yaekokonoe_bus.pdf

呢間唔錯既,酒店格局規模較大。
想問白金溫泉有無推介

巴打, 呢間我又住過喎
係幾正, 五月仲有雪

我向二月份去,超厚雪。

浴場風呂。

晚餐

早餐

由美瑛揸車入去條路好舒服

巴打有冇試過呢個?想一月去
http://syoubun.com

呢間如果可以揀紅葉期去就一流。
巴打有冇試過呢個?想一月去
http://syoubun.com

呢間如果可以揀紅葉期去就一流。

我都覺,不過今次試下去果到滑雪同浸溫泉

呢間可以一戰啦,如果你唔係自駕既佢都有迎送車接送。
留名學野

奥入瀬渓流ホテル嗰間只係館外個八重九重の湯係混浴,要坐 shuttle bus 去,個時間表度最早一班同最後一班早係 for 女性專用,館內個風呂就有分男女湯。
八重九重の湯
http://www.oirase-keiryuu.jp/hotspring/images/yaekokonoe_bus.pdf

呢間唔錯既,酒店格局規模較大。

奥入瀬渓流ホテル <= 想訂但我怕我會冇乜時間喺酒店入邊
因為好想去行奥入瀬渓流

我係訂咗呢間 南紀白浜 浜千鳥の湯 海舟
白浜/伊勢有冇介紹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞