(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
有無網站係齊溫泉資料?

冬天去大阪玩, 想搵一日住溫泉溫店

目標係, 一泊二食, 山景/河景房內溫泉

交通正正常常

有馬係咪最多選擇?
但呢個地方本身係咪交通唔方便?
坐車一出一入係咪無左一日?

你講緊唔方便嗰個好似係城崎
不過好正 好多日本人去無咩外國人好local同埋溫泉街係京都個種感覺 著浴衣係街行好似返返去古代咁
富士山個邊有無推介?最緊要房入面有私人溫泉
九州邊間最正

九州仲未去過,等其他人答

指宿 吟松
btw 下面能登屋我都住過, 覺得瀧見館會好D
落住雪浸呢個溫泉真係好好feel

真係好正

景+溫泉黎講個人私心銀山莊個「攤」位,但瀧見館野食真心得
下個月去古山閣試下日式意大利菜(希望唔好似薩莉亞 )

其實可以book瀧見館個日歸lunch set架,食個lunch又可以浸,中午通常包場無人爭
記得唔駛3000yen, 抵玩架

個soba真係好好食

我住藤屋係咪好傻仔
好似係3,4月去仲有d雪,夜晚都好凍下

未去過,但睇圖有d舊同埋個溫泉有d柒
book唔到其他定out budget啊?

真係好正

其實可以book瀧見館個日歸lunch set架,食個lunch又可以浸,中午通常包場無人爭

個soba真係好好食

我住藤屋係咪好傻仔

你揾左邊間黎

旅館藤屋應該係成個銀山温泉最新嗰間, 同埋個樣最唔似傳統温泉旅館

應該成個銀山温泉得佢有貸切
同埋係最貴

真係好正

個soba真係好好食

我住藤屋係咪好傻仔

你揾左邊間黎

旅館藤屋應該係成個銀山温泉最新嗰間, 同埋個樣最唔似傳統温泉旅館

同埋係最貴

我旅館藤屋之後圖片, 原來唔係銀山個間
因為我自己鍾意露天+有VIEW既溫泉, 所以唔會揀旅館藤屋呢種
咁基本上成個銀山得瀧見館, 但真心覺得正
追左幾頁,有野想請教樓主
話說黎緊會同屋企人去住溫泉旅館,想問樓主知唔知係咪連包租果種溫泉(貸切)都必定要全部人赤裸唔比著泳衣(有無人check),定其實包租左就自己想著都得 想睇下有無可能唔洗同家人你眼望我眼咁
話說黎緊會同屋企人去住溫泉旅館,想問樓主知唔知係咪連包租果種溫泉(貸切)都必定要全部人赤裸唔比著泳衣(有無人check),定其實包租左就自己想著都得 想睇下有無可能唔洗同家人你眼望我眼咁

請教埋各位

貸切你著西裝入去浸左都冇人知。

雖則無人知就係盡量唔好啦
正路連條毛巾仔都唔應該浸到泉水
如果真係想浸勸你都係拋個身出去吧啦

真係好正

個soba真係好好食

我住藤屋係咪好傻仔

你揾左邊間黎

同埋係最貴

如果有機會去銀山溫泉首選一定住藤屋。
富士山個邊有無推介?最緊要房入面有私人溫泉

追 post 先啦,個 post 講富士山都回帶左幾轉啦。

最好就嘗試下融入當地文化啦,著泳衣始終都係爭咁d味道
如果真係覺得裸身尷尬,一係租房內溫泉分開浸,一係搵d多貸切既旅館分開book,再唔係搵貴少少+平日既日歸唔需要貸切,我試過成朝早+下晝4個浴池+桑拿一個人都撞唔到。

貸切你著西裝入去浸左都冇人知。

雖則無人知就係盡量唔好啦
正路連條毛巾仔都唔應該浸到泉水
如果真係想浸勸你都係拋個身出去吧啦

明白 感謝巴打們

如果真係覺得裸身尷尬,一係租房內溫泉分開浸,一係搵d多貸切既旅館分開book,再唔係搵貴少少+平日既日歸唔需要貸切,我試過成朝早+下晝4個浴池+桑拿一個人都撞唔到。

我之前同呀媽兩個去浸係赤裸,覺得唔錯 ,不過今次同埋呀爸同家姐呀婆去 主要想一齊歎住傾下計咁浸,所以想睇下有無方法達成到
不過我自己就應該都會去公共女湯浸下 閃離我家姐

我之前同呀媽兩個去浸係赤裸,覺得唔錯 ,不過今次同埋呀爸同家姐呀婆去 主要想一齊歎住傾下計咁浸,所以想睇下有無方法達成到

睇人員編成其實賣甩你老豆就可以解決問題
咁多人其實貸切未必岩,因為多數浴池都唔大,搵可以混浴既旅館會好D,多數規定要著衫(旅館提供),同埋混浴池通常都夠大,唔會話同陌生人撞口撞面

睇人員編成其實賣甩你老豆就可以解決問題
咁多人其實貸切未必岩,因為多數浴池都唔大,搵可以混浴既旅館會好D,多數規定要著衫(旅館提供),同埋混浴池通常都夠大,唔會話同陌生人撞口撞面

唔止啊,我啊婆一定係度對我地評頭品足 我家姐都係(上次呀媽都係 )所以唔太想同佢地一齊赤裸
原來係咁 可能到時睇下間野點再決定,間野d相好似好大咁 如果貸切唔work就避開佢地咁浸算
book咗間喺大津附近琵琶湖嘅 雖然唔係真溫泉但都想問吓附近有冇咩必去地方
睇地圖好似都幾鄉郊
人在有馬now

巴打有無咩review 卜左一月去

有馬你預左除左自己間旅館,基本上冇嘢行/玩,有間豆製雪糕唔錯;
溫泉幾好,我book左有私人溫泉嘅房,但唔係露天,勁焗,好後悔冇book露天;
夜晚餐懷石不過不失,得三舊仔黑和牛稱得上好好食,其他都唔太啱我口味,但我老婆好鐘意;
早餐都係和食,一般;
但我最估唔到,呢間嘢竟然冇自己嘅居酒屋or Bar之類,想浸完去飲嘢都要出街,仲要得一兩間本地居酒屋
搞到成晚流流長冇嘢做
我住間嘢叫御幸莊花結,去到有馬站記得call旅館車嚟接,如果唔係要拎住行李行大斜路,我就做左on9

你bk 左幾錢同邊到bk?上佢官網睇露天風呂有好幾隻房型
咁又係官網禁下bk 睇下啦, 佢係果到又無mark 係邊隻房
都唔知點分我bk 果隻係咩房型
開頭先竹取亭 真係好撚貴

輕輕一推
book咗間喺大津附近琵琶湖嘅 雖然唔係真溫泉但都想問吓附近有冇咩必去地方
睇地圖好似都幾鄉郊

浮御堂、彥根城
睇地圖好似都幾鄉郊

浮御堂、彥根城

玩湖西都夠
浮御堂 白鬚神社 再唔係上埋比叡山
人在有馬now

巴打有無咩review 卜左一月去

有馬你預左除左自己間旅館,基本上冇嘢行/玩,有間豆製雪糕唔錯;
溫泉幾好,我book左有私人溫泉嘅房,但唔係露天,勁焗,好後悔冇book露天;
夜晚餐懷石不過不失,得三舊仔黑和牛稱得上好好食,其他都唔太啱我口味,但我老婆好鐘意;
早餐都係和食,一般;
但我最估唔到,呢間嘢竟然冇自己嘅居酒屋or Bar之類,想浸完去飲嘢都要出街,仲要得一兩間本地居酒屋
搞到成晚流流長冇嘢做
我住間嘢叫御幸莊花結,去到有馬站記得call旅館車嚟接,如果唔係要拎住行李行大斜路,我就做左on9

你bk 左幾錢同邊到bk?上佢官網睇露天風呂有好幾隻房型
咁又係官網禁下bk 睇下啦, 佢係果到又無mark 係邊隻房
都唔知點分我bk 果隻係咩房型
開頭先竹取亭 真係好撚貴

輕輕一推

你睇房個頁就有預約個掣,會幫你選好個房型既plan
同plan Jalan好似平少少
有無去過嵐岩個個溫泉旅館? 有無咩評價

嵐山

訂左十二月尾

渡月亭?翠嵐?花傳抄?

佢叫 嵐山溫泉彩四季之旅館花筏
掙扎緊
富士吟遊 定 湯霧富士之宿
睇景好D
https://www.ooike-hotel.co.jp/
富士之宿唔包DINNER, 行出附近餐廳幾似幾遠

掙扎緊
富士吟遊 定 湯霧富士之宿
睇景好D
https://www.ooike-hotel.co.jp/
富士之宿唔包DINNER, 行出附近餐廳幾似幾遠

湖山景可以睇逆富士,同山景級數已經爭一截(所以價錢都爭一截)
河口湖得2個位有頂級靚景,一係北邊打橫一排(代表旅館有秀峰閣、湖舞家),一係河口湖大橋東邊一截打橫既地方(代表旅館有湖山亭、Kukuna、富士吟景)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞