(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
大家多數自己一個人去定係有伴
留名
皮已正

去過喺箱根嘅盧之湖一之湯
喺ropeway桃園
無論和室 温泉 食嘅野我都俾好高評價
個温泉對舒緩肩頸痛好有幫助
附近亦都有好多野玩 例如大涌谷 箱根神社嗰啲

亦去過喺草津嘅木之葉温泉
草津嘅温泉喺日本好出名
唔知連續十幾年日本温泉冠軍
但overall嚟講我覺得箱根好啲

一之湯都係住個間
價係平有貸切
但野食個人覺得一般
個汁煮魚可以加得過既
但係我都係鐘意大型小小既溫泉旅館

一之湯相對係普通級別
當然都對得住個價既
係箱根算抵玩

之前住過一間望住海 浸完佢有免費牛奶一路望住個海一路訓 好舒服
留名
皮已正

喺ropeway桃園

草津嘅温泉喺日本好出名

一之湯都係住個間
價係平有貸切
但野食個人覺得一般
個汁煮魚可以加得過既

一之湯相對係普通級別
當然都對得住個價既
係箱根算抵玩

我覺得有時温泉旅館好平果d 食野反宜有驚喜 道後有間9000幾yen 條鯛魚頭同牛扒好正 係伊豆高原住70000yen 無錯間屋有兩層 獨立屋 連天台獨立風呂 我覺得 平的開心d 同真係平野食野好食d
銀山溫泉邊間正
感謝樓主分享
但想問溫泉入面唔係唔俾影相?

有人就緊係唔可以影相,除非你去到剛好得你一個。

入到去只有小毛巾一條,請問如何收藏電話相機?

浴場更衣位通常都有個籃比你放毛巾同浴衣有 d 可能會有 locker,通常入到去如果入面有人浸就唯有將相機或手機擺向個籃或 locker 度。

温泉同好留名

暫時最深刻係北陸芦原温泉

環境最有feel係銀山温泉, 想去埋道後温泉

未試過被upgrade
之前睇親都要3 4000一晚
如果想平既話大約2000樓下一晚
要有私人風呂 (唔計租鐘果D)
係咪冇乜可能

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

如果都係小樽𠴱頭首選一定係藏群。

其實係幾正不過細個果陣覺得啲房太靜同封閉自己一個訓會發惡夢同不安
不過其實design 幾靚

除左小樽落返去登別或支芴湖𠴱頭都有唔少好選擇。

多謝推薦藏群
之前都無為意依間

其實唔一定小樽
因為我地自駕
登別 支笏湖都去
但有私人風侶嘅選擇好似唔多🤔

想有私人風呂既登別就首選瀧乃家次選望樓,支芴湖就鶴雅、第一寶亭留同翠明閣,支芴湖我就住過翠明閣,貪佢就向支芴湖旁,晚餐餐法國菜好有水準,整間旅館房間唔多唔會有太多人。

住過阿寒湖鶴雅
個自助晚餐有得任食牡丹蝦

阿寒湖鶴雅之前都住過,呢間房而家翻新後成間鄙之座咁正。

冬季仲有煙花睇。
關西有咩好介紹?
有馬,白濱?
留名
皮已正

喺ropeway桃園

草津嘅温泉喺日本好出名

一之湯都係住個間
價係平有貸切
但野食個人覺得一般
個汁煮魚可以加得過既

一之湯相對係普通級別
當然都對得住個價既
係箱根算抵玩

我覺得有時温泉旅館好平果d 食野反宜有驚喜 道後有間9000幾yen 條鯛魚頭同牛扒好正 係伊豆高原住70000yen 無錯間屋有兩層 獨立屋 連天台獨立風呂 我覺得 平的開心d 同真係平野食野好食d

當然平會有好野 貴有時都會中伏
最主要都係睇自己喜歡咩類型既旅館
有d人唔太鐘意懷石料理果類既
去比較貴既旅館就可能會覺得一般添
但係人地價錢貴 實有佢既道理

如果想食好野既 可以睇下味之宿
價位唔平 但係野食同住宿都高質
係咪冇乜可能

你想去邊度同幾時去先
係咪冇乜可能

你想去邊度同幾時去先

應該都係京都大阪果頭
時間又未定 應該1-3月掛應該
黎緊六月會同女朋友去由布院
咁熱 其實係咪冇人會浸?
係咪冇乜可能

你想去邊度同幾時去先

應該都係京都大阪果頭

京都唔怕入遠少少可以睇下天橋立既文珠莊松露亭或丹後避雨之莊雨情草庵都可以一戰,尤其如果鍾意食蟹既話 11 至 3 月係松葉蟹當造期。
係咪冇乜可能

你想去邊度同幾時去先

應該都係京都大阪果頭

京都唔怕入遠少少可以睇下天橋立既文珠莊松露亭或丹後避雨之莊雨情草庵都可以一戰,尤其如果鍾意食蟹既話 11 至 3 月係松葉蟹當造期。

雨情草庵 之前都想同屋企人去住
食蟹
lm
係咪冇乜可能

你想去邊度同幾時去先

應該都係京都大阪果頭

食蟹

thx
係咪冇乜可能

你想去邊度同幾時去先

應該都係京都大阪果頭

食蟹

呢間我一定會 stay 兩晚,剩睇相都已經洗滌心靈。
係咪冇乜可能

你想去邊度同幾時去先

應該都係京都大阪果頭

食蟹

呢間我一定會 stay 兩晚,剩睇相都已經洗滌心靈。

好正但係好貴
真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

唔好揀雪月花

我見呢個好似好受歡迎喎
有乜唔好?

我上次住和洋室,房型OK
晚餐唔好食,早餐好普通
間房個露天風呂係熱水,個貸切露天風呂唔係預約,係去排隊 (雖然呢D一早知)
唔知係咪前一晚河口湖個溫泉旅館好好多,我覺得雪月花唔值呢個價
好處係地點好好
河口湖去箱根玩再返新宿,係箱根住強羅站隔離真係唔錯

咁箱根你推介邊間?

繼續跪求箱根推介
要抵玩啦,因為貴個d真係幾貴吓
城崎溫泉有無咩好選擇
關西有咩好介紹?
有馬,白濱?

同埋和歌山囉 都係呢幾個比較出名
一個人去一泊二食是咪好on9
千一景點睇

佢晚餐無介紹食咩 想知有咩食 同埋係咪係房食

溫泉個方面點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞