(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

唔好揀雪月花

我見呢個好似好受歡迎喎
有乜唔好?

我上次住和洋室,房型OK
晚餐唔好食,早餐好普通
間房個露天風呂係熱水,個貸切露天風呂唔係預約,係去排隊 (雖然呢D一早知)
唔知係咪前一晚河口湖個溫泉旅館好好多,我覺得雪月花唔值呢個價
好處係地點好好
河口湖去箱根玩再返新宿,係箱根住強羅站隔離真係唔錯

咁箱根你推介邊間?
之前睇過有間個溫泉對住個竹林
個感覺好治癒
好似叫金乃竹
留名
皮已正

去過喺箱根嘅盧之湖一之湯
喺ropeway桃園去
無論和室 温泉 食嘅野我都俾好高評價
個温泉對舒緩肩頸痛好有幫助
附近亦都有好多野玩 例如大涌谷 箱根神社嗰啲

亦去過喺草津嘅木之葉温泉
草津嘅温泉喺日本好出名
唔知連續十幾年日本温泉冠軍
但overall嚟講我覺得箱根好啲
留名
皮已正

喺ropeway桃園

草津嘅温泉喺日本好出名
北海道道央附近有無好介紹
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

宏樂園以露天風呂付客室黎講性價比相當高,火災重建後 d 房都靚左好多。

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

如果都係小樽𠴱頭首選一定係藏群。

其實係幾正不過細個果陣覺得啲房太靜同封閉自己一個訓會發惡夢同不安
不過其實design 幾靚

除左小樽落返去登別或支芴湖𠴱頭都有唔少好選擇。

多謝推薦藏群
之前都無為意依間

其實唔一定小樽
因為我地自駕
登別 支笏湖都去
但有私人風侶嘅選擇好似唔多🤔

想有私人風呂既登別就首選瀧乃家次選望樓,支芴湖就鶴雅、第一寶亭留同翠明閣,支芴湖我就住過翠明閣,貪佢就向支芴湖旁,晚餐餐法國菜好有水準,整間旅館房間唔多唔會有太多人。
之前睇過有間個溫泉對住個竹林
個感覺好治癒
好似叫金乃竹

我之前向黑川溫泉𠴱頭住過一間都係比竹林包圍,真係可以唔駛週圍去剩係 stay 向旅館 hea 兩晚時間真係好似停留左咁。

之前去過銀山溫泉住一晚,個feel 好正

銀山溫泉我都好想去會下,間藤屋令我好心動。

http://www.fujiya-ginzan.com/sp/
次次住親溫泉旅館都會自動廢左個房既浴室.

呢個真,從未用過浴室

分分鐘而家連個私人風呂都唔用,寧願浸浴場𠴱個仲舒服。

why

因為個浴場風呂正正係溫泉旅館既靈魂所在。
上個月尾去左河口湖 秀峰閣湖月 好正
有私人溫泉+足湯
早餐都係房食仲有宵夜

我都諗住book巴打咩number房

有宵夜果下真係幾正 上次去伊豆高原 話免費拉麵做宵夜果下覺得好正

成3000$一個人

$2300 左右
但好正 同埋佢個晚餐出去食都要差唔多成千

早餐

我上次住最平果隻房要落去地下食自助早餐同無宵夜
有私人溫泉+足湯
早餐都係房食仲有宵夜

有宵夜果下真係幾正 上次去伊豆高原 話免費拉麵做宵夜果下覺得好正

成3000$一個人

$2300 左右

早餐

但係個價真係唔貴
千一蚊晚
次次住親溫泉旅館都會自動廢左個房既浴室.

之前冬天去道東全溫泉旅館真係成程無用過個浴缸
有私人溫泉+足湯
早餐都係房食仲有宵夜

成3000$一個人

$2300 左右

早餐

但係個價真係唔貴
千一蚊晚

係 只係想有私人溫泉先住貴啲房
佢有一隻都有私人溫泉 但無依個咁正
終於up到個早餐

201 好正 有3個廳仲有超大露台
可惜第二朝見唔到富士山

認錯左我係本身book理間
之後轉左湖山亭

我都有諗過 不過依間對正

兩間都訂唔到
唯有去湖南莊

千一景呢

本身都有考慮千一景
但湖南莊再平一截丫

湖南莊個view差太遠
留名
皮已正

喺ropeway桃園

草津嘅温泉喺日本好出名

一之湯都係住個間
價係平有貸切
但野食個人覺得一般
個汁煮魚可以加得過既
但係我都係鐘意大型小小既溫泉旅館
北海道道央附近有無好介紹
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

宏樂園以露天風呂付客室黎講性價比相當高,火災重建後 d 房都靚左好多。

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

如果都係小樽𠴱頭首選一定係藏群。

其實係幾正不過細個果陣覺得啲房太靜同封閉自己一個訓會發惡夢同不安
不過其實design 幾靚

除左小樽落返去登別或支芴湖𠴱頭都有唔少好選擇。

多謝推薦藏群
之前都無為意依間

其實唔一定小樽
因為我地自駕
登別 支笏湖都去
但有私人風侶嘅選擇好似唔多🤔

想有私人風呂既登別就首選瀧乃家次選望樓,支芴湖就鶴雅、第一寶亭留同翠明閣,支芴湖我就住過翠明閣,貪佢就向支芴湖旁,晚餐餐法國菜好有水準,整間旅館房間唔多唔會有太多人。

住過阿寒湖鶴雅
個自助晚餐有得任食牡丹蝦

201 好正 有3個廳仲有超大露台
可惜第二朝見唔到富士山

認錯左我係本身book理間
之後轉左湖山亭

我都有諗過 不過依間對正

兩間都訂唔到
唯有去湖南莊

千一景呢

本身都有考慮千一景
但湖南莊再平一截丫

湖南莊個view差太遠

都預左睇唔到富士山
留番下次
去關西嗰頭可以考慮下住滋賀 雄琴溫泉
喺京都站搭JR都係大約20分鐘左右
上次住過間綠水亭
一泊兩食+私人風呂 每人都係大約17000 yen
望住個琵琶湖浸係幾爽

有私人溫泉+足湯
早餐都係房食仲有宵夜

成3000$一個人

$2300 左右

早餐

但係個價真係唔貴
千一蚊晚

終於up到個早餐

睇唔明佢D日文 晚餐係咪係房食? 我都想訂
諗緊要唔要私人溫泉好 得我一個浸多 女朋友麻麻地浸

成3000$一個人

$2300 左右

早餐

但係個價真係唔貴
千一蚊晚

終於up到個早餐

睇唔明佢D日文 晚餐係咪係房食? 我都想訂
諗緊要唔要私人溫泉好 得我一個浸多 女朋友麻麻地浸

佢有得轉中文
感謝樓主分享
但想問溫泉入面唔係唔俾影相?

有人就緊係唔可以影相,除非你去到剛好得你一個。

入到去只有小毛巾一條,請問如何收藏電話相機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞