(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

唔好揀雪月花

我見呢個好似好受歡迎喎
有乜唔好?

我上次住和洋室,房型OK
晚餐唔好食,早餐好普通
間房個露天風呂係熱水,個貸切露天風呂唔係預約,係去排隊 (雖然呢D一早知)
唔知係咪前一晚河口湖個溫泉旅館好好多,我覺得雪月花唔值呢個價
好處係地點好好
河口湖去箱根玩再返新宿,係箱根住強羅站隔離真係唔錯

咁箱根你推介邊間?

繼續跪求箱根推介
要抵玩啦,因為貴個d真係幾貴吓

我黎緊會去岡田飯店 5星之宿黎
我本身都揀佐好耐
3千蚊有私人風呂
唔洗既2千鬆d
箱根再平就要一之湯

我懶都係諗住係小田急travel嗰度揀,佢有package車飛加酒店。佢都有岡田飯店選擇。
草津溫泉有冇推介

杜鵑亭 黎緊book佐去

住過奈良屋, 佢個馬肉剌身幾好食

10月尾去草津,尋日先睇溫泉旅館
點知好多日間已經full 左
見到櫻井好似ok就panic mode book左
而家睇返,我book左7.5疊果款,有個咩"快眠附"我懷疑即係訓西式床
仲要係食自助餐.,..咁好似同住普通酒店冇分別
以上呢兩間都ok? 我睇睇轉唔轉先

櫻井係好大間既酒店黎
有好多普通既房 食就食自助餐
亦有貴d既日式房或者有私人風谷既
同埋食返日式料理
你可以上返官網睇下
不過我本身鐘意日式旅館
所以就揀杜鵑亭

係,所以我應該會cancel轉過間
但杜鵑亭已經full booking哂
奈良屋都ok? 或者有冇巴打有其他推介

草津?手之字屋都唔錯。
草津溫泉有冇推介

而家睇返,我book左7.5疊果款,有個咩"快眠附"我懷疑即係訓西式床

櫻井係好大間既酒店黎
同埋食返日式料理
你可以上返官網睇下
不過我本身鐘意日式旅館
所以就揀杜鵑亭

月底去草津, 睇過杜鵑亭但OVERBUDGET只能睇圖輕嘆

咁巴打book邊間
箱根溫泉實在太多選擇,好難揀。
住過幾間

然別湖福原 平同舊但然別湖夠寧靜唔錯

阿寒湖鶴雅 頂樓風呂係望住阿寒湖浸

知床格蘭 UP左上特別室好大 頂層風呂有幾格小風呂可以幾個FD獨佔一間

層雲峽大雪 有三個風呂無咩印象 太旅遊區同個冰祭都流流地

河口湖湖月 下就有段時間有免費啤任飲 富士山個景值回票價

蘆之湖一之湯 平同有貸切但真係好小型

第一次去溫泉旅館,d 野食正到

舊年去新穗高都係住呢間

第一次去溫泉旅館,d 野食正到

舊年去新穗高都係住呢間

新穗高有冇邊間正想試下
草津溫泉有冇推介

櫻井係好大間既酒店黎
同埋食返日式料理
你可以上返官網睇下
不過我本身鐘意日式旅館
所以就揀杜鵑亭

咁巴打book邊間

草津HOTEL, 見評價都算中上

唔係喎 十月尾咁快FULL BOOKING咩??

櫻井係好大間既酒店黎
同埋食返日式料理
你可以上返官網睇下
不過我本身鐘意日式旅館
所以就揀杜鵑亭

咁巴打book邊間

草津紅葉期十月中至尾。
見有人講海舟,我都住過。
但真心唔太推薦。
第一因為太大,所以可以講係完全無服務。
連去房都要自己搵,無人帶。
第二,可能係華人/港人地區太出名,去到好似返左香港咁。
第三,咁大間酒店,貨切得三個。先到先得攞鎖鑰。根本供不應求,爭餐死。
第四,房入面既私人風呂唔係常滿,要自己開水。

唯一好處係平⋯
見有人講海舟,我都住過。
但真心唔太推薦。
第一因為太大,所以可以講係完全無服務。
連去房都要自己搵,無人帶。
第二,可能係華人/港人地區太出名,去到好似返左香港咁。
第三,咁大間酒店,貨切得三個。先到先得攞鎖鑰。根本供不應求,爭餐死。
第四,房入面既私人風呂唔係常滿,要自己開水。

唯一好處係平⋯

好怕住呢類溫泉酒店,以前試過層雲峽朝陽亭阿寒湖鶴雅,個浴場多人多到冇 mood 浸,朝陽亭個男湯浸浸下仲可以聽到隔離女湯有個 bb 喊到鬼殺咁嘈,難為我女友向𠴱邊浸緊都頂唔順閃。

櫻井係好大間既酒店黎
同埋食返日式料理
你可以上返官網睇下
不過我本身鐘意日式旅館
所以就揀杜鵑亭

咁巴打book邊間

草津紅葉期十月中至尾。

我知 不過我睇好似係重有房先問
留名
睇緊9月尾10月頭箱根既溫泉,
有冇人住過一間叫山之茶屋既
諗過強羅花壇但太貴
留名等睇
留名
睇緊9月尾10月頭箱根既溫泉,
有冇人住過一間叫山之茶屋既
諗過強羅花壇但太貴

花壇位置近強羅站,隔離就係條火車軌,我諗登山列車埋站時都幾嘈。

我果陣冇咩點研究箱根啲旅館
我見雪月花價錢同評價ok就揀左
同場加映佢個貸切風呂

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

溫泉旅館d溫泉 乜唔係隨時可以浸架咩?
點樣包場? 真心唔明

正確黎講係可預約既私人風呂。

好想去一次

雪月花唔洗俾錢唔洗預約
有3個貸切風呂
門口有3棧燈
有人用緊棧燈會著
係門口排隊等佢熄燈入去

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

點樣包場? 真心唔明

好想去一次

雪月花唔洗俾錢唔洗預約
有3個貸切風呂
門口有3棧燈
有人用緊棧燈會著
係門口排隊等佢熄燈入去

呢種貸切形式我未試過,通常都係check in 時會問埋我幾點浸,到時到候去到 front desk 拎 key,以前試過輕井澤 longing house 都有個貸切風呂一樣係要 book 時間,但呢間野係冇 key,好靠住客自律,我 book 左八點,準時去到諗住入去但一開門見到更衣室仲有衫向度,之後等到八點二入面 pair 人先出黎,出黎𠴱陣我覺得好有親切感,因為 pair 人都係講廣東話。
lm

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

點樣包場? 真心唔明

好想去一次

雪月花唔洗俾錢唔洗預約
有3個貸切風呂
門口有3棧燈
有人用緊棧燈會著
係門口排隊等佢熄燈入去

呢種貸切形式我未試過,通常都係check in 時會問埋我幾點浸,到時到候去到 front desk 拎 key,以前試過輕井澤 longing house 都有個貸切風呂一樣係要 book 時間,但呢間野係冇 key,好靠住客自律,我 book 左八點,準時去到諗住入去但一開門見到更衣室仲有衫向度,之後等到八點二入面 pair 人先出黎,出黎𠴱陣我覺得好有親切感,因為 pair 人都係講廣東話。

呢種門口排隊等佢熄燈入去貸切我試過3次.
試過有次向黑川 book 左時間去浸,行到差唔多 front desk 時有個男住客先一步行左入去,跟住我地間 front desk 門個男人拎住條 key 行出黎,我地入去諗住拎 key 但掛向 front desk d key 冇哂,跟住說時遲那時快有 staff 追左出去,原來係先前個男人冇 book 時間見有 key 就拎。
住過金澤秀峰閣
深近視嘅巴打會唔會戴埋眼鏡入去浸溫泉 OR 會唔戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞