(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
巴打有無去過山形 銀山温泉
有無推介?

揾左間叫瀧見館 好似唔錯

瀧見館同大街有距離, 最遠嗰間
唔係有雪時候去都ok的

利申: 住過藤屋

正啊藤屋個設計,女將係外國人?
巴打有無去過山形 銀山温泉
有無推介?

揾左間叫瀧見館 好似唔錯

瀧見館同大街有距離, 最遠嗰間
唔係有雪時候去都ok的

利申: 住過藤屋

正啊藤屋個設計,女將係外國人?

舊聞 ,藤屋轉左手好耐
草津溫泉有冇推介

杜鵑亭 黎緊book佐去

住過奈良屋, 佢個馬肉剌身幾好食
去過一次之後, 每次去日本都要去一兩間呢d溫泉旅館瞓埋一兩晚

住過青森 酸ヶ湯溫泉, 千人大混浴
秋田乳頭温泉郷 妙乃湯, 呢間真係超好服務, 兩泉眼8個湯,又係有混浴
蔵王温泉 吉田屋, 呢間算民宿,屋內個湯佚super hotel果種設施好yap ,
但係泉水係街外藏王溫泉既正正子泉水
溫泉街行上山果個個露天溫泉好raw, 冇得頂

睇黎巴打係東北fans

想問秋田乳頭温泉郷 妙乃湯 點BOOK 好難BOOK 呢

第一次去溫泉旅館,d 野食正到

我果陣冇咩點研究箱根啲旅館
我見雪月花價錢同評價ok就揀左
同場加映佢個貸切風呂

貸切風呂即係點? 唔明
草津溫泉有冇推介

10月尾去草津,尋日先睇溫泉旅館
點知好多日間已經full 左
見到櫻井好似ok就panic mode book左
而家睇返,我book左7.5疊果款,有個咩"快眠附"我懷疑即係訓西式床
仲要係食自助餐.,..咁好似同住普通酒店冇分別
以上呢兩間都ok? 我睇睇轉唔轉先
去過一次之後, 每次去日本都要去一兩間呢d溫泉旅館瞓埋一兩晚

秋田乳頭温泉郷 妙乃湯, 呢間真係超好服務, 兩泉眼8個湯,又係有混浴
蔵王温泉 吉田屋, 呢間算民宿,屋內個湯佚super hotel果種設施好yap ,

秋田縣既話鶴之湯向當地本土都非常之高評價,一樣有得混浴。

唔係唔想去, 係太遲先plan同book,
本陣要半年前一開始有得book就打電話book,
好難book

仲有邊個話混浴有女睇, 全部都阿婆同埋阿婆
女仔會係女性專用時間先入去浸架
巴打幾時講下奧飛驒

睇黎巴打係東北fans

想問秋田乳頭温泉郷 妙乃湯 點BOOK 好難BOOK 呢

唔難, rakuten travel jp同jalan都有得book
早d book就ok, 出左紅葉預測最紅果個星期前後就會好full
草津溫泉有冇推介

而家睇返,我book左7.5疊果款,有個咩"快眠附"我懷疑即係訓西式床

櫻井係好大間既酒店黎
有好多普通既房 食就食自助餐
亦有貴d既日式房或者有私人風谷既
同埋食返日式料理
你可以上返官網睇下
不過我本身鐘意日式旅館
所以就揀杜鵑亭

同場加映佢個貸切風呂

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

同場加映佢個貸切風呂

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

溫泉旅館d溫泉 乜唔係隨時可以浸架咩?
點樣包場? 真心唔明

同場加映佢個貸切風呂

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

點樣包場? 真心唔明

貸切風呂通常都係細細個,
for兩至四個人一間房, private咁浸

同場加映佢個貸切風呂

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

點樣包場? 真心唔明

正確黎講係可預約既私人風呂。

睇黎巴打係東北fans

因為上年去完東北睇楓紅
都去過道後溫泉既,
但真係得外觀正
東北果d有齊內外美, 就算設施普通, d泉水都真係好正既
黎緊會去城崎溫泉, 會有7個外湯
浸晒會唔會皮都甩?

每日總會有一個例休。
仲有,每日第一個去到,會有一個紀念木製牌送

嘩, 有d興趣, 但要好早起喎
我book左呢間叫月のしずく,
樂天評分再高過花まんだら

同場加映佢個貸切風呂

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

點樣包場? 真心唔明

好想去一次

大浴場當然係隨便浸,想自私浸一係間房有,一係包個私人風呂
私人風呂亦有分要book同隨便用(入去lock門)之別

睇黎巴打係東北fans

因為上年去完東北睇楓紅
都去過道後溫泉既,
但真係得外觀正
東北果d有齊內外美, 就算設施普通, d泉水都真係好正既
黎緊會去城崎溫泉, 會有7個外湯
浸晒會唔會皮都甩?

每日總會有一個例休。
仲有,每日第一個去到,會有一個紀念木製牌送

嘩, 有d興趣, 但要好早起喎
我book左呢間叫月のしずく,
樂天評分再高過花まんだら

呢間好靜。同埋好似遠左少少。
睇台灣人blog話除左服務態度其他都高分。
未去過既話河口湖 箱根二揀一留一晚應該點揀
八月去,老婆想搵貸切

個人覺得,第一次去
用箱根週遊卷玩一圈箱根係唔錯的
當然更加重要的係,視乎你有無景點你好想去埋

仲做緊research呀,應該會圍繞住溫泉去plan
所以諗住問左去過哂既巴打揀好左先

我覺得河口湖岩後生仔多
附近有富士急同滑雪場
箱根靜態景點多
草津溫泉有冇推介

櫻井係好大間既酒店黎
有好多普通既房 食就食自助餐
亦有貴d既日式房或者有私人風谷既
同埋食返日式料理
你可以上返官網睇下
不過我本身鐘意日式旅館
所以就揀杜鵑亭

係,所以我應該會cancel轉過間
但杜鵑亭已經full booking哂
奈良屋都ok? 或者有冇巴打有其他推介
分別住過 4間
白浜 武藏 同 海舟
油布院 まとめ
箱根 雪月花
暫時海舟個景最好 食野就冇咩邊間特別好食

同場加映佢個貸切風呂

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

點樣包場? 真心唔明

好想去一次

大浴場當然係隨便浸,想自私浸一係間房有,一係包個私人風呂
私人風呂亦有分要book同隨便用(入去lock門)之別

tks 巴打解釋 ,我淨係浸過大浴場個d,唔知有私人風呂呢家嘢。

本身就想試雪月花,但而家咁未必試囉。

上一頁有人提過岡田酒店。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞