(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
咁岩我又揾緊加賀温泉. 天祥/ 吉祥/ 瑠璃光 都諗緊. 樓主有無係吉祥睇藝妓?

我果期10月尾應該都仲係未有蟹. 不過唔緊要, 年初係城崎果次都食係蟹食到飽. 一流.

有時好難平衡, 温泉環境 VS 私人風呂 VS 食物.

你呢三間我都有睇過,天祥我覺得太大間所以就skip左
瑠璃光價錢差唔多,但無蟹食,所以最終無揀到。
如果你10月去我覺得可以試下。
你要考慮既係,吉祥最大賣點我覺得係個戶外溫泉。
另外佢仲有三個貨切風呂,因為當時真係無人,我先無視左佢。直接獨佔大溫泉。

有時我覺得有幾個人一齊浸先有感覺.
試過一人獨佔, 感覺有D 悶.
都試過撞過外國老人, 有幾句傾下.

去下城崎啦, 幾個外湯都好正架.

巴打如果唔介意價錢,我住過一間山代溫泉。
叫:無何有
誠意推介
和倉溫泉有咩推介??

暫時book左多田屋,住海邊,37000yen/1人
想問下點樣搵房入面有溫泉浸既旅館

因為聽人講有d寫住有露天風呂付客室既旅館只係提供熱水,唔係溫泉水
咁岩我又揾緊加賀温泉. 天祥/ 吉祥/ 瑠璃光 都諗緊. 樓主有無係吉祥睇藝妓?

我果期10月尾應該都仲係未有蟹. 不過唔緊要, 年初係城崎果次都食係蟹食到飽. 一流.

你呢三間我都有睇過,天祥我覺得太大間所以就skip左
瑠璃光價錢差唔多,但無蟹食,所以最終無揀到。
如果你10月去我覺得可以試下。
你要考慮既係,吉祥最大賣點我覺得係個戶外溫泉。
另外佢仲有三個貨切風呂,因為當時真係無人,我先無視左佢。直接獨佔大溫泉。

有時我覺得有幾個人一齊浸先有感覺.
試過一人獨佔, 感覺有D 悶.
都試過撞過外國老人, 有幾句傾下.

去下城崎啦, 幾個外湯都好正架.

巴打如果唔介意價錢,我住過一間山代溫泉。
叫:無何有
誠意推介

一休排第一果間.
不了, 我同老婆同個4歲女去. 不過都多謝你介紹先.

初初浸溫泉就好著重有冇私人風呂,但後期反而著重旅館個浴場風呂格局,食物就通常睇下佢既和式定洋式吸引。

同意。
但如果同囡囡去都係會好重視個私人風呂。有個靚私人囡囡會開心d。
但就貴好多

無私人既話, 有貸切都差唔多. 都係私人空間.

有得揀寧願揀貸切好過房內私人風呂,後者始終太細。
上星期幫個客訂二世古坐忘林,兩公婆加個女同兩另外兩個女人共五人去,但得返最後兩間雙人房,諗住 book 左再 send email 問其中一間可否加 tatami ,回覆係雙人房只可住兩人,另外一個一定要加多間房,但根本冇多一間空房,最後只有取消,有時好唔明日本人向呢方面真係好死板,間雙人房其實係大得可以住多兩人都仲得,而且仲要係一個 family 住,可惜。
上星期幫個客訂二世古坐忘林,兩公婆加個女同兩另外兩個女人共五人去,但得返最後兩間雙人房,諗住 book 左再 send email 問其中一間可否加 tatami ,回覆係雙人房只可住兩人,另外一個一定要加多間房,但根本冇多一間空房,最後只有取消,有時好唔明日本人向呢方面真係好死板,間雙人房其實係大得可以住多兩人都仲得,而且仲要係一個 family 住,可惜。

有錢都唔賺⋯其實d溫泉旅館房係勁大⋯
指宿溫泉for sure

有咩分享
留名

有咩分享

無敵大海景 隔離就係開聞岳
日本朋友話指宿溫泉係日本數一數二既溫泉👍🏼
想問下點樣搵房入面有溫泉浸既旅館

因為聽人講有d寫住有露天風呂付客室既旅館只係提供熱水,唔係溫泉水

風呂係唔等於溫泉既
但係一般溫泉旅館既風呂付客室都會係溫泉
同埋睇返網頁介紹係會寫明係唔係溫泉 唔會呃你
再唔確定其實可以search下遊記黎睇
或者直接send email去問
和倉溫泉有咩推介??

暫時book左多田屋,住海邊,37000yen/1人

唔怕好麻煩,我會推介入能登好入既九十九灣,百樂莊

有錢都唔賺⋯其實d溫泉旅館房係勁大⋯

講緊高級既旅館 對服務質素要求好高
佢地唔會想有額外既客人影響質素
同埋人多佐佢地亦未必處理到額外既食物
所以依樣野可以話係佢地自己對自己既執著
河口湖既溫泉旅館都唔錯
雖然唔算係名溫泉
但望住富士山黎浸幾舒服
河口湖既溫泉旅館都唔錯
雖然唔算係名溫泉
但望住富士山黎浸幾舒服

講排名既話河口湖都唔差架
我黎緊都會去KUKUNA
個景好似真係唔錯
北海道道央附近有無好介紹
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園
河口湖既溫泉旅館都唔錯
雖然唔算係名溫泉
但望住富士山黎浸幾舒服

上次去河口湖放棄溫泉旅館住星野。
北海道道央附近有無好介紹
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

宏樂園以露天風呂付客室黎講性價比相當高,火災重建後 d 房都靚左好多。
剛剛試完竹取亭円山
浸金湯
住411號房

食物:3.5/5
房環境:4.5/5
景觀:3/5
房内金湯:4/5
館內銀湯:2/5
服務:3/5

圖就上網大把
想睇實物圖就夜d upload
大阪京都有冇旅館有私家溫泉

想book返晚住浸下

京都有都係浸熱水多

去有馬有金湯玩下
不得了,要在此留名 好鐘意住溫泉旅館
好想試下祖谷溫泉果間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞