(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
lm
12月尾同男朋友打算去箱根浸溫泉, 搵左幾間唔知有無巴打住過呢? 覺得點?

箱根湯本温泉 庭園露天を味わう宿 湯さか荘
強羅温泉 メルヴェール箱根強羅
箱根小涌園 天悠

或者有無其他推介? 最主要想要私人風呂..
價錢預大約2個人7萬yen..

Thx..

3間望落都麻麻地,尤其湯さか荘 (湯本區其實一望就可以skip )
你有budget其實強烈推薦花扇系列——強羅花扇/早雲閣/円かの杜,房水食景都一流
有無巴打住過北海道登別既望楼NOGUCHI??

黎緊會住,睇圖望落好正咁

有無人share 包膠
book左11月土肥
有冇巴打住過渡月亭可以分享下心得
另外花傳抄除咗5個貸切溫泉之外,係唔係有一個露天溫泉?

有一個露天
5人1間房
1)109,000羊 兵衛向陽閣,包2餐
2)126,000羊 月光園鴻隴館,都包2餐加露天風呂

你地會點揀
lm
5人1間房

你地會點揀

仲有想問問Jalan填d資料要有日本地址
點算
BOOK左富士吟景
收到封CONFIRMATION EMAIL
到時去到SHOW佢睇同碌卡比錢?
12月26號book 左秀峰閣 湖月 47520 羊 點睇?

12月28號book 左湖區水之鄉 34560 羊 點睇?
12月訂左白濱 海舟

但本身去開少遊客個d溫泉 宜家連食都麻麻就想轉

但睇樂天個d好似無邊間特別好

如果價錢同海舟差唔多既 有無咩好建議?

有無巴打住過北海道登別既望楼NOGUCHI??

黎緊會住,睇圖望落好正咁

有無人share 包膠

登別首選一定瀧乃家先,冇得 book 先選望樓。
幾鐘意住呢d, 但好多時唔受一個人住

而且夜晚餐日式料理唔係好o岩口味,次次都覺得好難食
有冇巴打住過渡月亭可以分享下心得
另外花傳抄除咗5個貸切溫泉之外,係唔係有一個露天溫泉?

有一個露天

渡月亭整體會好過花傳抄,花傳抄百幾間房得一個大浴場,5個貸切你可以想像好易就full book
5人1間房

你地會點揀

點算

輕推一下
5人1間房

你地會點揀

點算

向陽閣好似都包房內露天風呂,你望下係咪[最上階]露天風呂付客室
月光園D水好D,景又靚D
同可以免費過埋去遊月山莊個邊浸,但你浸房個池,呢個優勢又無乜用
爭萬7yen都唔少野,如果兩邊都包房內溫泉,我會選擇向陽閣

Jalan可以填海外地址,你亦可以選擇填大阪/京都酒店地址,無乜所謂
BOOK左富士吟景
收到封CONFIRMATION EMAIL
到時去到SHOW佢睇同碌卡比錢?

唔嫌麻煩可以print出黎,我就習慣show登記人passport俾佢就得
幾鐘意住呢d, 但好多時唔受一個人住

而且夜晚餐日式料理唔係好o岩口味,次次都覺得好難食

https://travel.rakuten.co.jp/onsen/oneself/ 用佢黎摷會簡單D,通常淡季會多D一人plan選擇
不過個人覺得一個人住既最大問題係……好貴
至於晚餐,竟然會唔鐘意懷石料理,well……
你可以搵下D大酒店,晚餐可以提供バイキング(自助餐,通常都係日西混合),甚至簡單D,搵素泊plan
12月訂左白濱 海舟

平心而論海舟其他野麻麻,但個景係真靚既。要有無敵海景,其他野又要好過海舟,差唔多價位基本上得白良莊或者犬御殿呢兩間,但平均會貴少少
12月26號book 左秀峰閣 湖月 47520 羊 點睇?

12月28號book 左湖區水之鄉 34560 羊 點睇?

秀峰閣值得期待
湖區水之鄉睇評價伏到裂開喎
幾好
12月訂左白濱 海舟

我覺得海舟唔錯喎 好差咩?

或者有無其他推介? 最主要想要私人風呂..
價錢預大約2個人7萬yen..

Thx..

3間望落都麻麻地,尤其湯さか荘 (湯本區其實一望就可以skip )
你有budget其實強烈推薦花扇系列——強羅花扇/早雲閣/円かの杜,房水食景都一流

thanks!
不過得一間30/12有房…但兩人要十幾萬yen…
年尾好多都full …
湯本區普遍黎講唔太好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞