(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
去過太陽之里
一年去5至7次日本, 出名唔出名既温泉浸過30至40個

個人認為

最好:草津 / 有馬

次選: 雲仙 / 黑川

景靚: 河口湖/和倉温泉

城市平價享受温泉: dormyinn 系列hotel

巴打雲仙推薦邊間?一泊兩食
我地兩大一細
諗住聖誕去,係咪比較少香港人?

乜柒 preference 都冇
就咁俾名你算
旅亭 半水盧
雲仙観光ホテル
雲仙宮崎旅館
雲仙温泉・源泉かけ流し&おしどりの池を望む美食の宿 東園

Book 左宮崎,不過想睇下去過嘅巴打share 下
唔知野食方面邊間好d?
訂左12月広島 汀邸 遠音近音 對住瀨戶內海
有無人試過指宿吟松
有馬grand hotel定係竹取亭円山比較好
Budget $4k一間房想有私人風呂

Arima Grand個天台露天風呂係超正,不過無私人風呂,亦無貸切
竹取亭円山就正正常常無突出亦無伏
5萬幾budget唔算多,但私人風呂房無乜問題
就咁睇budget內,陵楓閣個私人風呂幾靚仔
可以加幾百既話就向陽閣
竹取亭都好,但爆好多budget下

或者巴打有冇d有馬溫泉旅館有得貸切 間房靚靚仔訓西式床既推介?

唔明再問
http://www1.489ban.net/v4/client/plan/detail/customer/choraku/plan/59580

無限Budget我推中の坊瑞苑,貪佢個貸切夠大攤係度浸都得

咪講左4K HKD囉

唔該晒各位巴打
雲仙
有無巴打住過登別花鐘亭?想搵啲日式啲嘅旅館...
爬過上面好多巴打都話龍乃家正 但會唔會好多旅行團
Btw 登別值唔值得留兩晚

住過,唔會

如果唔想撞旅行團,咪搵D少房D既旅館囉,最多都係撞到一堆香港人
齋玩登別內頂盡一日玩晒,有多一日可以去下熊牧場/伊達村etc,但個人唔覺得太特別,如果只係想住兩日可以第一日淨checkin住,第二日玩,第三日一早checkout走人

所以打算花鐘亭/清水屋嗰類型嘅旅館 有無巴打住過
但一泊二食可唔可以第一日要第二日唔要
要分開booking落?
如果一日由新大阪 -> 白川鄉 -> 高山
會唔會好chur
另外想問高山有咩好介紹
飛驒亭花扇正唔正
會唔會好chur
另外想問高山有咩好介紹
飛驒亭花扇正唔正

何必要咁犯賤呢
會唔會好chur
另外想問高山有咩好介紹
飛驒亭花扇正唔正

癲少陣啦。
黎緊一月頭會去宮崎,附近有無邊到溫泉推介
budget兩個人$2000-$3000

正常去青島既話:
地蔵庵(近車站,有特色)
ホテル青島サンクマール(海邊靚宿)
如果會去大吊橋亦可以考慮住綾陽亭,幾靚

巴打青島グランドホテル呢間點睇
個人都係鍾意望海多D,諗住青島搵間平D,去到指宿先住間靚少少
呢間會唔會同ホテル青島サンクマール差太遠?
諗住住和室再加錢貸切風呂

未住過,就咁睇相,間房除左靚景之外都幾頹
睇評分,Jalan3.5樂天4分,勉強算可以住到人
睇評論,不外乎都係殘啦污槽啦同有異味,一句講晒就係舊啦
我覺得如果book到個2食plan,連稅7千到8千幾既話,都有住既價值既,9000以上就唔會考慮了

唔該巴打
同埋之後我有一日會去指宿,暫時睇左吟松同錦江樓,邊間會好D or有無其他更好?
budget就40000yen,呢兩間我見都係差唔多呢個價
有冇巴打住過箱根天成園得唔得

定 仙石源果D溫泉酒店好D
lm

住過!夜晚對住個海曬月光
不過唔係真溫泉差啲
你地book係見到包二食就算定係揀d列埋有咩食 eg打邊爐 懷石
有d冇列食咩好驚會中伏
有無人可以推介一下鬼怒川邊間好?
你地book係見到包二食就算定係揀d列埋有咩食 eg打邊爐 懷石
有d冇列食咩好驚會中伏

無列咪睇遊記/EMAIL問
lm
會唔會好chur
另外想問高山有咩好介紹
飛驒亭花扇正唔正

癲少陣啦。

新大阪去金澤2:40 金澤去白川鄉 1:10 再去高山 1:00。
黎緊一月頭會去宮崎,附近有無邊到溫泉推介
budget兩個人$2000-$3000

正常去青島既話:
地蔵庵(近車站,有特色)
ホテル青島サンクマール(海邊靚宿)
如果會去大吊橋亦可以考慮住綾陽亭,幾靚

巴打青島グランドホテル呢間點睇
個人都係鍾意望海多D,諗住青島搵間平D,去到指宿先住間靚少少
呢間會唔會同ホテル青島サンクマール差太遠?
諗住住和室再加錢貸切風呂

未住過,就咁睇相,間房除左靚景之外都幾頹
睇評分,Jalan3.5樂天4分,勉強算可以住到人
睇評論,不外乎都係殘啦污槽啦同有異味,一句講晒就係舊啦
我覺得如果book到個2食plan,連稅7千到8千幾既話,都有住既價值既,9000以上就唔會考慮了

唔該巴打
同埋之後我有一日會去指宿,暫時睇左吟松同錦江樓,邊間會好D or有無其他更好?
budget就40000yen,呢兩間我見都係差唔多呢個價

指宿可以搵間有砂浴既旅館玩下喎,例如白水館,好過同人去砂樂迫
吟松都幾靚(睇相)
有d冇列食咩好驚會中伏

無列咪睇遊記/EMAIL問

日本溫泉旅館根本就係比1.晚餐 2.溫泉,所以房、服務、景甚至早餐都可以伏,晚餐同溫泉最多都係普通,唔會中伏
有無人可以推介一下鬼怒川邊間好?

若竹の庄/あさや/不動瀧

住過!夜晚對住個海曬月光
不過唔係真溫泉差啲

我都考慮過呢個問題 但係最後俾個無敵海景ko
想問下北海道函館係咪無咁吸引呢?
爬左成個psot都好似無人介紹咁

想試下去 湯之川王子飯店渚亭
個人喜歡望海既私人風呂,
有無巴絲去過可以比下意見
想問下北海道函館係咪無咁吸引呢?
爬左成個psot都好似無人介紹咁

想試下去 湯之川王子飯店渚亭
個人喜歡望海既私人風呂,
有無巴絲去過可以比下意見

8年前去過, 望住輕津海峽既大風呂仲正。
不過私人風呂黎講比其他酒店既大。

仲有, 個酒店自助餐好正。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞