(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
我訂左月中箱根 強羅花壇,有冇手足去過?
同區仲有咩推介

你出到花壇都無咩好講,問杜如風啦佢一定去過
去埋吟遊你就畢業架啦
仲有間隱世旅館大和屋對星館,不過而家裝修緊,我等佢裝修完即刻去

可惜訂左,玉庭岩岩先email覆我有房
呢間都幾吸引下得8間房 一定夠靜

吟遊先岩

花壇要俾錢先真係
吟遊成日要執漏先有房,佢有房時我個時又唔一定去日本,好鬼煩
溫泉新手想請教下
城崎其實賣點在哪裡,有沒甚麼推介?

城崎就係一個好普通既溫泉區,不過旅館平均質素幾高,同埋少遊客,可以hea住行街,同埋好多好多蟹食
黎緊一月頭去蔵王山睇樹冰,住一晚蔵王溫泉,book左松金屋別館,唔知有冇伏? 仲有冇其他推薦?

咁岩呀我12月去試毒,遲D包膠
見佢萬幾yen plan晚餐有すき焼き放題,忍唔住口就book左鳥
budget高D既可以選擇去季の里

咁啱 等你包膠呀巴打
不過萬幾円係一個人價錢?我book三萬円兩個人,得個咩時令食品plan咋
季之里我都有睇過但想book果日冇晒房
有冇人可以分享下

由布院 花由
指宿 吟松?
我訂左月中箱根 強羅花壇,有冇手足去過?
同區仲有咩推介

你出到花壇都無咩好講,問杜如風啦佢一定去過
去埋吟遊你就畢業架啦
仲有間隱世旅館大和屋對星館,不過而家裝修緊,我等佢裝修完即刻去

可惜訂左,玉庭岩岩先email覆我有房
呢間都幾吸引下得8間房 一定夠靜

吟遊先岩

花壇要俾錢先真係
吟遊成日要執漏先有房,佢有房時我個時又唔一定去日本,好鬼煩

今次訂房email比佢仲要駁上駁唔係直接email到
到佢覆 我又已經訂左其他,唯有下次
黎緊一月頭去蔵王山睇樹冰,住一晚蔵王溫泉,book左松金屋別館,唔知有冇伏? 仲有冇其他推薦?

見佢萬幾yen plan晚餐有すき焼き放題,忍唔住口就book左鳥

咁啱 等你包膠呀巴打
不過萬幾円係一個人價錢?我book三萬円兩個人,得個咩時令食品plan咋

早割15■1000円(税別)お得♪ -食べ放題 すき焼きorしゃぶしゃぶ大皿会席-
我book呢個plan,每位連稅11340,一分錢一分貨都唔期望d野會好高汁,不過次次都懷石所以訂D唔同花款既
你個價位有plan食A5山形牛喎

咁啱 等你包膠呀巴打

早割15■1000円(税別)お得♪ -食べ放題 すき焼きorしゃぶしゃぶ大皿会席-
我book呢個plan,每位連稅11340,一分錢一分貨都唔期望d野會好高汁,不過次次都懷石所以訂D唔同花款既
你個價位有plan食A5山形牛喎

我都想食山形牛,但一月個價錢太喇
你個plan咁好抵啦,上網睇d blog話呢間食都ok嘅
有冇人住過黑川 竹笛
想問下訂河口湖 寫左有山景d 房係咪都係睇到富士山

好難講,如果你間目標旅館係河口湖站個頭,就有機會分向北「湖景」同向南「山景」既房。如果間旅館係河北邊但寫得山景,就有機會係望北邊既山
詳細睇旅館官網介紹啦,旅館通常會講明咩景的
湯澤雙葉點睇?
有無其他介紹?

好難講,如果你間目標旅館係河口湖站個頭,就有機會分向北「湖景」同向南「山景」既房。如果間旅館係河北邊但寫得山景,就有機會係望北邊既山

即係如果旅遊網房入面既圖就算係富士山景都未必係富士山?
我就係河口湖站個邊

河口湖站+山景好大可能就係望富士山,只係望唔到河口湖姐
日本仔D房圖好多都P過,但一定唔會呃你,記住理想與現實就得
推薦二世古五色溫泉
小本經營既舊式小店
冇豪華既野食不過風景勁靚
同埋真係好平 9000yen一個人包早晚餐
D人都好nice成件事好有人情味
同埋個老闆娘都幾索
book 一泊二食 如果唔食生野係咪食得屎 魚類我都麻麻

你咪搵 d 自助餐形式既旅館鍾意食乜咪食乜囉。

即係如果旅遊網房入面既圖就算係富士山景都未必係富士山?
我就係河口湖站個邊

河口湖站+山景好大可能就係望富士山,只係望唔到河口湖姐
日本仔D房圖好多都P過,但一定唔會呃你,記住理想與現實就得

景寫左山,湖
應該OK?
間野背就係得破風山
前面就係富士山+湖

總之你見到佢有寫睇到富士山就十拿九穩啦

你咪搵 d 自助餐形式既旅館鍾意食乜咪食乜囉。

簡單D其實同旅館講聲你有咩唔食就得,最好就早幾日email定,旅錧有準備通常會有好野食,否則check-in先講就要睇廚房有咩貨淨,我聽過有人份刺身到上菜先話唔食,結果俾個壽喜鍋煮熟左就算
個人就遇過刺身->西冷,同壽司->蟹飯
黎緊一月頭會去宮崎,附近有無邊到溫泉推介
budget兩個人$2000-$3000

正常去青島既話:
地蔵庵(近車站,有特色)
ホテル青島サンクマール(海邊靚宿)
如果會去大吊橋亦可以考慮住綾陽亭,幾靚
淡路島溫泉如何?
book左里山の休日 京都烟河
有無巴絲住過?

佢係我book過最平既連私人風呂既一泊二食
每人先23000羊

正常去青島既話:
地蔵庵(近車站,有特色)
ホテル青島サンクマール(海邊靚宿)
如果會去大吊橋亦可以考慮住綾陽亭,幾靚

好咁我睇下先唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞