(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
深近視嘅巴打會唔會戴埋眼鏡入去浸溫泉 OR 會唔戴

通常都唔會戴啦,浸溫泉之前都要先沖涼,幅眼鏡好難唔濕同埋塊鏡好易有 stream 。

通常都唔會戴啦,浸溫泉之前都要先沖涼,幅眼鏡好難唔濕同埋塊鏡好易有 stream 。

因為太深近視, 試過一次行入池果陣差啲仆街

如果咁既話就戴住穩陣,至多入浴場時先搵少少梘液抹下塊鏡等佢冇咁易 steam 朦塊鏡,以前高登有巴打向阿寒湖鶴雅個浴場浸溫泉時仆街要送佢去釧路 d 醫院。
洞爺湖同層雲峽 係咪得普通野?

我戴con, 唔戴真係會pk
不過有次浸好似酸ヶ湯, 濺左滴泉水入眼痛到仆街
眼鏡既話, 有d泉水有硫黃成份就傷金屬位
北海道道央附近有無好介紹
10月尾同女友去
想有私人風侶
暫時係睇岩左宏樂園

宏樂園以露天風呂付客室黎講性價比相當高,火災重建後 d 房都靚左好多。

所以暫時都係首選
但搵緊其他好野比較下

如果都係小樽𠴱頭首選一定係藏群。

其實係幾正不過細個果陣覺得啲房太靜同封閉自己一個訓會發惡夢同不安
不過其實design 幾靚

除左小樽落返去登別或支芴湖𠴱頭都有唔少好選擇。

支芴湖丸駒溫泉
好出色
有上山秘湯
有湖景大池
食物ok
又唔貴

不過無私人風呂無得影相
真心求箱根抵住旅館
要有溫泉 唔要假嘢浴場個d

1月去過住強羅樂樂花
上官網book
有得食和牛

有貸切
有大池
間房又大又靚
同一間房齊晒西式床+和室
你夜晚自己揀訓邊一邊
重點一路浸一路望天
北斗門同獵户座
正到呢

同埋有台仔wh
可以講國語同佢
關西有咩好介紹?
有馬,白濱?

同埋和歌山囉 都係呢幾個比較出名

幾年前去過白浜間海舟,
有貸切風呂,有混浴(有提供特製泳衣)
望住個海浸,好正

貪近, 去嵐山/雄琴温泉

認真講有馬/白濱會比較好, 始終人氣高好多

去過海舟都正
都住過唔少, 唔知點解次次都平衡唔到
個環境靚個D, 野食次次都麻麻地
好食個D環境硬係差D
之前去過登別同別府浸
之後紋身太勁就無去大浴場 硬食房入面有溫泉個啲
見有人講海舟,我都住過。
但真心唔太推薦。
第一因為太大,所以可以講係完全無服務。
連去房都要自己搵,無人帶。
第二,可能係華人/港人地區太出名,去到好似返左香港咁。
第三,咁大間酒店,貨切得三個。先到先得攞鎖鑰。根本供不應求,爭餐死。
第四,房入面既私人風呂唔係常滿,要自己開水。

唯一好處係平⋯

好怕住呢類溫泉酒店,以前試過層雲峽朝陽亭阿寒湖鶴雅,個浴場多人多到冇 mood 浸,朝陽亭個男湯浸浸下仲可以聽到隔離女湯有個 bb 喊到鬼殺咁嘈,難為我女友向𠴱邊浸緊都頂唔順閃。

海舟之前未咁出名都正架
望住個大海洋浸真係理世都記得
不過只揀有私人風呂付客室 廢事多人到浪費左個trip

貸切風呂即係點? 唔明

幾yen

貸切=包場

溫泉旅館d溫泉 乜唔係隨時可以浸架咩?
點樣包場? 真心唔明

正確黎講係可預約既私人風呂。

好想去一次

雪月花唔洗俾錢唔洗預約
有3個貸切風呂
門口有3棧燈
有人用緊棧燈會著
係門口排隊等佢熄燈入去

呢種貸切形式我未試過,通常都係check in 時會問埋我幾點浸,到時到候去到 front desk 拎 key,以前試過輕井澤 longing house 都有個貸切風呂一樣係要 book 時間,但呢間野係冇 key,好靠住客自律,我 book 左八點,準時去到諗住入去但一開門見到更衣室仲有衫向度,之後等到八點二入面 pair 人先出黎,出黎𠴱陣我覺得好有親切感,因為 pair 人都係講廣東話。

岩岩係入邊大戰完

我都要戴
你茶少少番簡落眼鏡到
唔好洗就得
浸完沖身果下洗
洞爺湖同層雲峽 係咪得普通野?

洞爺湖你當返香港啦
識去一定係支芴湖
好食個D環境硬係差D

好有同感!
試過住5-6萬yen 個dinner 好食到不得了
住十萬yen以上食果餐反而覺得好普通
巴打有無去過山形 銀山温泉
有無推介?

揾左間叫瀧見館 好似唔錯

藤屋
巴打有無去過山形 銀山温泉
有無推介?

揾左間叫瀧見館 好似唔錯

藤屋

住過瀧見館, 個露天溫泉真係好正
餐飯都幾好食, 唔錯架
好食個D環境硬係差D

好有同感!

有 d 溫泉旅館都試過拎米之蓮,三余庵同有馬既欽山溫泉旅館都試過有一星。
好食個D環境硬係差D

好有同感!

有 d 溫泉旅館都試過拎米之蓮,三余庵同有馬既欽山溫泉旅館都試過有一星。

食左有馬竹取亭円山果餐 好似都有拎過米之連
我覺得普通 唔值咁貴 連晚餐 11萬yen
好食個D環境硬係差D

好有同感!

係呀, 唔知點解
箱根龍吟個餐我都係覺得麻麻地, 唔可以話好食
但之前御岳山住過一間8000YEN既反而覺得好好食

第一次去溫泉旅館,d 野食正到

舊年去新穗高都係住呢間

新穗高有冇邊間正想試下

住過纜車站隔離果間已經好正
問下大家,北海道既鶴雅,見d台仔好推介,同埋佢咁多間邊間正值得一試?
好食個D環境硬係差D

好有同感!

係呀, 唔知點解

箱根吟遊我都住過 都係好普通 仲要唔飽果餐
好食個D環境硬係差D

好有同感!

係呀, 唔知點解

但箱根吟遊個服務同環境真係不錯
好食個D環境硬係差D

好有同感!

係呀, 唔知點解

但箱根吟遊個服務同環境真係不錯

試一次夠啦, 可能個環境同服務太正, 個餐飯都幾高期望, 點知出黎好普通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞