(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
一個人去一泊二食是咪好on9

上星期先一條友去完由布院一泊二食是咪On9
但我見有啲日本妹同我同樣一條友國內旅遊一泊二食

on9左好多次 次次都要check一個人bk唔bk得
一個人去一泊二食是咪好on9

上星期先一條友去完由布院一泊二食是咪On9
但我見有啲日本妹同我同樣一條友國內旅遊一泊二食

on9左好多次 次次都要check一個人bk唔bk得

[FF]有啲日本妹同我一齊國內旅遊一泊二食
純粹想問下有無人住過箱根吟遊
睇介紹好正咁 又話有幾難BOOK
BUDGET問題想去都去唔到

去過呀, 好靚, 環境同服務都好正
但野食覺得好一般

個景我睇相都哇佐出黎
真係好撚正咁
野食有無分級數?

通常都有,越大越貴既房就係正d,甚至乎有包廂坐。

野食印象中冇分 佢都係時令食物咁
間野全部房對樹林景
大堂係五樓,客房係四樓開始落到最底
最底晚和式房係比較好既一晚房
有私人室內外湯 個室外池好大好正
去左鳥取溫泉旅館一泊兩食
鳥取和牛超正
牛扒同shabu shabu兩樣黎講, 牛扒正d

我一條友去,
夕食仲要對住對面枱三個日本中佬,
佢地隊左幾支大啤可能醉醉地,
係咁大聲傾計又撩上菜既侍應(女但唔後生)
之後見我單丁一個女仔自己食又R水吹,
可惜我日文係聽簡單單字先至明既level, 唔係好知佢地up乜
不過佢地都識d d英文, 於是就雞同鴨講左一輪,
原來佢地係engineer, 唔怪之得d英文算純正口音而唔係和式口音啦
最後佢地話すみません、佢地係嘈左d, 唔好介意, 請我食佢地個餐果份鳥取西瓜

我明明覺得好少日本人會主動R水吹, 佢地堅少有
去左鳥取溫泉旅館一泊兩食
鳥取和牛超正
牛扒同shabu shabu兩樣黎講, 牛扒正d

我一條友去,
夕食仲要對住對面枱三個日本中佬,
佢地隊左幾支大啤可能醉醉地,
係咁大聲傾計又撩上菜既侍應(女但唔後生)
之後見我單丁一個女仔自己食又R水吹,
可惜我日文係聽簡單單字先至明既level, 唔係好知佢地up乜
不過佢地都識d d英文, 於是就雞同鴨講左一輪,
原來佢地係engineer, 唔怪之得d英文算純正口音而唔係和式口音啦
最後佢地話すみません、佢地係嘈左d, 唔好介意, 請我食佢地個餐果份鳥取西瓜

我明明覺得好少日本人會主動R水吹, 佢地堅少有

間旅館叫こぜにや
有男女湯(每日swap一次), 湯內有室內同露天
仲有兩個唔洗book 既貸切風呂,
一個室內一個露天, 露天個名叫二人靜,
係我最鐘意既檜木風呂
好似一個大桶嗰啲
不過因為近馬路, 浸浸下有車聲,
係一個感覺唔夠"靜"既二人靜
有冇人住過箱根既一之湯

蘆之湖住過一晚
有咩想問

性價比, 野食

價就真係無得輸
野食得罪小小講句有D劣

人均價錢係幾多
野食係懷石定自助餐定係頹餐

人均七百

打邊爐 ??
有無人去過河口湖湖南莊?
小弟7月頭會去
想問下邊到有得book一個人既溫泉酒店,一泊二夜? 我望過下jalan嗰d要二人起既
一年去5至7次日本, 出名唔出名既温泉浸過30至40個

個人認為

最好:草津 / 有馬

次選: 雲仙 / 黑川

景靚: 河口湖/和倉温泉

城市平價享受温泉: dormyinn 系列hotel

巴打有馬有冇好溫泉旅館介紹

遊月山莊

另外高山我住過花兆奄~
想問下邊到有得book一個人既溫泉酒店,一泊二夜? 我望過下jalan嗰d要二人起既

你去邊度先 前兩年全部二人起咁濟 依家好多都多左一人ひとり旅既plan 但見過有啲寫明一個人驚你自殺尤其女性 要你打電話request 真係要慢慢睇

個人認為

遊月山莊

另外高山我住過花兆奄~

總覺得去到高山有時間就去埋奧飛驒。
可惜我兩次都無時間

個人認為

遊月山莊

另外高山我住過花兆奄~

遊月山莊睇相好吸引
唔知係唔係太遲book房間好full

你去邊度先 前兩年全部二人起咁濟 依家好多都多左一人ひとり旅既plan 但見過有啲寫明一個人驚你自殺尤其女性 要你打電話request 真係要慢慢睇

如你有心水地區,
先揀左地區再揀一大人, 一房咁搵啦
實有既
不過我用日本楽天多

至少今次我去鳥取有好多地區溫泉都有一人前既一泊兩食,
三朝、岩井、羽合、鳥取溫泉呢4個區有
再去埋兵庫縣城崎溫泉又係有好多間一人前一泊兩食揀

題外話,
我用城崎溫泉一日券浸晒城崎果7個外湯
抵到爛, 浸晒本身要800yen*2+600yen*5即4600yen
但而家1200yen全包仲要一泊兩食本身包張券
御所之湯同一之湯個本身設施都多, 感覺最好, 必去
一之湯、鴻之湯次之,
近車站果個太現代化, 我唔係幾鐘意
另外柳湯同曼陀羅湯相對細同得一個池, 冇乜時間可以唔去

如你有心水地區,
先揀左地區再揀一大人, 一房咁搵啦
實有既
不過我用日本楽天多

至少今次我去鳥取有好多地區溫泉都有一人前既一泊兩食,
三朝、岩井、羽合、鳥取溫泉呢4個區有
再去埋兵庫縣城崎溫泉又係有好多間一人前一泊兩食揀

題外話,
我用城崎溫泉一日券浸晒城崎果7個外湯
抵到爛, 浸晒本身要800yen*2+600yen*5即4600yen
但而家1200yen全包仲要一泊兩食本身包張券
御所之湯同一之湯個本身設施都多, 感覺最好, 必去
一之湯、鴻之湯次之,
近車站果個太現代化, 我唔係幾鐘意
另外柳湯同曼陀羅湯相對細同得一個池, 冇乜時間可以唔去

唔係入注就會比張pass比你浸果7個湯咩?

我浸左3個御所之湯同一之湯同鴻之湯,本身果間都有貸切。
同意御所之湯最正,雖然人唔少,但你知大部份係日本人就會唔會有討厭感覺。

我時我會覺得當地人浸溫泉時好鍾意撩人傾計,上次去宇治既溫泉旅館 check in 趁時間尚早就嗱嗱林落浴場浸個獨佔溫泉,去到浴場真係得我一個咁就沖個涼後就浸,浸浸下有個阿叔入黎慢慢又入多幾個,個阿叔沖完涼浸落黎跟著係咁問我野,佢講日文我當然聽唔明,佢知我唔係當地人就用英文問我係咪 american?我話 from hong kong 佢個樣就好驚訝同我講 hong kong food good 跟著其它人落左黎浸後佢地就係咁搵水吹,當中有個係九州人有個係仙台黎既,之後除左我之後佢地就雞啄唔斷。
我時我會覺得當地人浸溫泉時好鍾意撩人傾計,上次去宇治既溫泉旅館 check in 趁時間尚早就嗱嗱林落浴場浸個獨佔溫泉,去到浴場真係得我一個咁就沖個涼後就浸,浸浸下有個阿叔入黎慢慢又入多幾個,個阿叔沖完涼浸落黎跟著係咁問我野,佢講日文我當然聽唔明,佢知我唔係當地人就用英文問我係咪 american?我話 from hong kong 佢個樣就好驚訝同我講 hong kong food good 跟著其它人落左黎浸後佢地就係咁搵水吹,當中有個係九州人有個係仙台黎既,之後除左我之後佢地就雞啄唔斷。

一dd, 女湯我見d おばさん會圍埋傾,
但出到門口發現佢地原來唔係一齊黎,
分開左兩邊走
但d阿婆又比較少同d後生女傾

但我去城崎既一之湯係有奇遇,
話說我住果間旅館有standard浴衣+浴衣腰帶提供,
即係要係後腰打個好正統既文庫結び果種呢
係旅館睇完utube點打再自己打都唔難,
不過要d時間慢慢打
咁我人短, 正當我好努力打完個結之後,
件浴衣拖晒地咁啦,
打算好Hea咁係易攝一d入腰帶等佢唔好拖地既時候呢,
有個日本婆婆睇唔過眼,
佢先讚我個結打得靚, 之後佢講左堆我唔明既野
指手指腳左一輪我終於明乍然話我腰位應該唔係咁攝,
係應該未打文庫結び前有條幼帶搒住同hold起過長既位,
之後先打文庫結び
婆婆好好人, 幫我攝好攝得靚靚咁
但好想講佢正 統攝完再打結, 對腳可以活動既空間原來好細
要行小碎步
另外一次發生向我女友身上,仲要發生向瀧乃家,佢話佢去女湯除哂衫入浴場,入到去得三個 c 奶,女友沖完涼落去浸溫泉時𠴱三位 c 奶即刻企起身走,其中一名 c 奶仲好似嘴藐藐咁講左幾句野後面兩位 c 奶望住女友呵呵呵咁笑,浸完冇耐同女友向地下火爐附近坐,冇幾遠又係𠴱幾位 c 奶,佢地係咁捉住旅館 d staff 黎煩,最慘係個 staff 硬食不斷咁係係係。
新手一問

1 貸切同私人風呂除了水質不同其他有大分別

2 如果有紋身係唔係一定要浸貸切同私人風呂

3 貸切/私人風呂可否著任何野or拍攝

勿屌新手
新手一問

勿屌新手
問題1唔係好明你問乜,
水質係睇泉眼,
有d地方成個區域所有湯都係share同一個泉眼(如城崎温泉, 藏王溫泉)
自自然無論貸切定大眾風呂都係一樣水質,
有d就一間旅館本身自己有兩種或以上泉源(乳頭溫泉妙乃湯就係兩種),
咁咪可以貸切同大浴場有機會唔同囉
事實上妙乃湯係大浴場有晒兩種湯(金湯同銀湯)
但貸切就得金湯

問題2
基本上係, 如果好細撻可能佢會用繃帶/膠布之類遮到就放你入去,
但都係可能, 我係上網之前睇到d台仔講既
同埋真係唔係間間俾你入,
貸切應該就冇問題
但呢d最好都係問番果間旅館/溫泉區d staff

問題3
都貸切啦, 冇外人啦, 仲著乜野衫呀
好好享受下日本風情啦
拍攝呢...好似我印象中我去過既貸切溫泉入面又冇個牌話唔影得
新手一問

勿屌新手
問題1唔係好明你問乜,
水質係睇泉眼,
有d地方成個區域所有湯都係share同一個泉眼(如城崎温泉, 藏王溫泉)
有d就一間旅館本身自己有兩種或以上泉源(乳頭溫泉妙乃湯就係兩種),
但貸切就得金湯

問題2
基本上係, 如果好細撻可能佢會用繃帶/膠布之類遮到就放你入去,
貸切應該就冇問題

問題3
好好享受下日本風情啦
拍攝呢...好似我印象中我去過既貸切溫泉入面又冇個牌話唔影得

都只有自己人,做乜都得啦
新手一問

勿屌新手
問題1唔係好明你問乜,
水質係睇泉眼,
但貸切就得金湯

問題2
貸切應該就冇問題

問題3
好好享受下日本風情啦

明左好多
因為如加錢貸切都想搵幾個朋友一齊浸
有男有女
新手一問

勿屌新手
問題1唔係好明你問乜,
水質係睇泉眼,
但貸切就得金湯

問題2
貸切應該就冇問題

問題3
好好享受下日本風情啦

明左好多
因為如加錢貸切都想搵幾個朋友一齊浸
有男有女

貸切係包場, 但唔係包哂成個大浴場
貸切通常預2個人浸多, 租個私人場比你,
family(~5人) size唔一定間間有
貸切唔一定要比錢
私人風呂指間房有個私人温泉仔比你浸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞