(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
有冇人住過金乃竹塔之澤旅館
睇圖係對住個竹林浸溫泉好似幾正

推多野
乳頭溫泉有無巴打有推介

住過妙の湯
有露天混浴同貸切風呂,落住雪睇瀑布
如果會去和歌山熊野古道同三山, 紀伊勝浦嘅ホテル浦島同埋ホテル中の島係唔錯嘅選擇
前者個溫泉係岩洞入面
後者間酒店係個島上面要去碼頭搭接駁船先去到、露天風呂個池外面已經係海水
兩間都有海景睇不過規模較大,就算平日人都幾多

訂咗另一間但而家個天氣話thunderstorm 應該冇得上山
之前諗過但佢啲船好疏吓怕浪費時間
但好似佢有巴士團830出發唔知有冇記錯
如果會去和歌山熊野古道同三山, 紀伊勝浦嘅ホテル浦島同埋ホテル中の島係唔錯嘅選擇
前者個溫泉係岩洞入面
後者間酒店係個島上面要去碼頭搭接駁船先去到、露天風呂個池外面已經係海水
兩間都有海景睇不過規模較大,就算平日人都幾多

訂咗另一間但而家個天氣話thunderstorm 應該冇得上山
之前諗過但佢啲船好疏吓怕浪費時間
但好似佢有巴士團830出發唔知有冇記錯

如果你係指緊一日去曬三個神社嘅觀光巴士團的話, YES 0830每日出發
http://www.kumakou.co.jp/teikikankou/sub03.html

推多野

再推
小弟11月尾同女女去東京
想話去箱根一泊二食
追咗post見多數都話一之湯,雪月花,吟遊
睇過吟遊但覺得太貴
想問下邊間比較推薦?
Budget預2-3千幾蚊晚
定山溪鶴雅渡假SPA 森之謌

有冇人住過呢間?黎緊去北海道

本身睇中座忘林真係好有特色 但太遠

二世古離札幌咁近邊算遠呀?向地圖睇兩個地方離札幌都差冇幾,同埋相比起森之謌坐忘林高幾班喎。

二世古離札幌咁近邊算遠呀?向地圖睇兩個地方離札幌都差冇幾,同埋相比起森之謌坐忘林高幾班喎。

的確,同埋google 完都唔會考慮定溪山鶴雅,原來係中資集團 晚餐食垃圾。

但座忘林好似冇巴士/JR去到

的確,同埋google 完都唔會考慮定溪山鶴雅,原來係中資集團 晚餐食垃圾。

搵到了!! 坐到倶知安駅!
應該卜座忘林試試 個feel太好
廣島果頭有冇介紹?
上網睇好似唔太多選擇

搵到了!! 坐到倶知安駅!
應該卜座忘林試試 個feel太好

你可以 set email 問下向俱知安 jr 站有冇迎送車接,冇既就搭的士都得,同埋鶴雅集團唔係中資,只不過相比下坐忘林係高幾班,上個月我有個客都去住過兩晚,check out 時已 book 定二月再黎過,無論食住同 service 佢都讚不絕口。
暫時去過大概十間溫泉旅館,最深刻都係年頭去霧島既旅行人山莊,可以一路近距離望住啲鹿浸溫泉

巴打幾時去?有冇落雪?
你係去官網定agent 訂? 我都睇緊呢間,我見佢有唔同房揀,邊間好?
有冇人去過草津木の葉?

早一年都可能卜唔到

推多野

再推

推多野
一個人有無推薦?見好多都話2人起
有冇人可以對以下兩間俾啲意見?

由布院花由
指宿 吟松

早一年都可能卜唔到

卜夏天會易d 上年早半年卜 卜到最底層和式房 好似叫望月
廣島/岡山有無好介紹
暫時睇左倉敷山桃花同福山市有兩間好似都ok
要私人露天風呂

早一年都可能卜唔到

下年十月想同女友去日本浸溫泉,地區方面無咩心水,最主要係揀岩溫泉,之後再去附近玩

暫時睇中箱根吟遊同山中溫泉 吉祥,我同女友都好少好日本,係唔係箱根會方便同岩新手玩啲?
有冇巴絲去去過岩手花卷溫泉,12月plan去東北我見近新幹線價錢唔貴。

早一年都可能卜唔到

下年十月想同女友去日本浸溫泉,地區方面無咩心水,最主要係揀岩溫泉,之後再去附近玩

暫時睇中箱根吟遊同山中溫泉 吉祥,我同女友都好少好日本,係唔係箱根會方便同岩新手玩啲?

箱根湯本 車站 附近有好多
但亦有好多勁撚偏僻
要睇清楚點搭車去或者自己揸車仲好
廣島/岡山有無好介紹
暫時睇左倉敷山桃花同福山市有兩間好似都ok
要私人露天風呂

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞