(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館

1001 回覆
158 Like 4 Dislike
D 溫泉酒店係咪冇咁快開放俾人BOOK
想睇5月但原來好多都未有RATE

一般都係三個月前。
有冇巴打試過有馬向陽閣?
睇佢房型揀見到有兩種室內風呂 露天同普通室內 想問個景係咪差好遠
另外個室內風呂係淨溫泉水定溝過?
睇佢房型揀見到有兩種室內風呂 露天同普通室內 想問個景係咪差好遠

住過,不過我住個間無私人風呂係房

sosad 唯有問你啲野食如何

都算唔錯喎,我當時食燒牛肉,又真係幾好食,仲有個魚湯覺得超好飲,其他普普通通,但d野食好靚打卡一流
D 溫泉酒店係咪冇咁快開放俾人BOOK
想睇5月但原來好多都未有RATE

一般都係三個月前。

除非係好熱門既旅館,先會提前到6/9/12個月
book左今個星期修善寺溫泉, 希望睇到紅葉啦
不過好似又落雨

我好耐之前mark左五葉館想去但一直plan唔到去伊豆
紅葉肯定仲有啦,唔係修禪寺庭園個特別節目點算
富良野有冇推介? 最好有和食

一見富良野就想9推寶亭留,但又真係無和食
其他都唔覺得正, 所以無推介鳥
如果唔介意上山既話,森の旅亭びえい是不錯的,嘆住美瑛咖啡好有避世feel

如果唔介意上山既話,森の旅亭びえい是不錯的,嘆住美瑛咖啡好有避世feel

但富良野寶亭留間餐廳拎過一星。
巴打們 有無城崎溫泉推介
一家(3個人)去 想要私人風呂 同食蟹(老母要求)

無限Budget首推西村屋
平D既可以綠風閣
私心推薦銀花,遠離溫泉街,望江景,野食正,大浴場頹(但有私人風呂所以無乜所謂),重點係佢個自家label梅酒真係超好飲,係個度一人吹左兩支,仲買多半打番香港慢慢歎

銀花我都想BOOK,但真係貴到喊
DORMY INN旗下既溫泉酒店全部都有返咁上下水準,當中好受香港人歡迎既高山櫻庵就係DORMY INN既

利申遲下都會去城崎溫泉,岩岩睇中咗間唔算貴又有無料貸切風呂既,不過想做多d功課先訂房

我覺得Dormy Inn佢平均個價唔算貴 (但銀花係特別貴),溫泉一般(感覺佢唔重視),但D小服務真係一流,全日無限茶啡供應,下晝有免費下午茶,夜晚有免費拉麵+啤酒,溫泉又有雪條同益力多放題,上次我去雪月花仲撞埋佢週年紀念,係咁派佢手信店既野食
但係溫泉真係一般囉
巴打點評價強羅既季之湯雪月花,一晚要34xx 一泊兩食
如果五月中去浸溫泉會唔會有d over
想同老婆結婚週年去轉箱根, 順便去富士芝櫻祭
果頭大家有冇介紹呢

箱根5月夜晚都係10幾度,浸溫泉無乜問題
箱根太多旅館啦,自己搵下前邊d推薦,或者有詳細條件先幫到你
但富士最好mark定幾個目標先,D plan一出芝櫻祭期間好快就full book

但富良野寶亭留間餐廳拎過一星。

係,如果唔限定和食既話寶亭留係唯一推介,就算去多次我都係會再book寶亭留
巴打點評價強羅既季之湯雪月花,一晚要34xx 一泊兩食

上邊講左,服務好,溫泉非常一般,唔好期待佢個房內溫泉,熱水黎既
但佢個地理位置係一流,如果唔係自駕,撘登山鐵路到強羅行兩步就到,擺低行李就可以行過隔離食銀勝亭,行番轉頭就可以坐巴士週圍去 (強羅係幾條大線既總站所以轉車都唔駛)

都算唔錯喎,我當時食燒牛肉,又真係幾好食,仲有個魚湯覺得超好飲,其他普普通通,但d野食好靚打卡一流

向陽閣個溫泉我覺得好大好靚喎,室內同露天兩個都好正,屈係房真係有d浪費
唔該晒兩位巴打

我係同女朋友去嘅,諗著私人玩得舒服啲,不過巴打話靚就唔試私人啦咁

上年係去草津望雲,整體好好,晚餐食完俾左杯"落格茶"飲,嘩,世界級,真心正

btw,我地budget就below2000@1嘅,如果唔去有馬向陽閣,京都/大阪有冇其他推薦,利申唔係自駕遊
搵到條咁嘅link 有冇巴打試過入面啲旅館?
http://onsen-ryokan.hk/info/tuijian2016_osaka-kyoto-kansai.html
唔該晒兩位巴打

我係同女朋友去嘅,諗著私人玩得舒服啲,不過巴打話靚就唔試私人啦咁

上年係去草津望雲,整體好好,晚餐食完俾左杯"落格茶"飲,嘩,世界級,真心正

btw,我地budget就below2000@1嘅,如果唔去有馬向陽閣,京都/大阪有冇其他推薦,利申唔係自駕遊

其實就無衝突既, 你同條女係房玩完私人風呂, 都可以再去浸大眾個露天風呂
黎緊十二月再去東北
決定去強首溫泉既秘湯同再訪乳頭溫泉
早兩日竟然被我book到下個月既鶴之湯
無諗過咁遲book都有房
雖然得2/3號館, 照殺
一個trip兩個秘湯, 好期待
黎緊會住大阪樂活地鐵四橋線本町24號口超級酒店
想問下公眾浴池有咩規矩?
有咩做得?有咩唔做得?
浸浴係要剝光豬
毛巾都唔用得定點?

睇返頭POST先知市區既係假溫泉
有啲失望

因之前剩係去過私人溫泉旅館
黎緊會住大阪樂活地鐵四橋線本町24號口超級酒店
想問下公眾浴池有咩規矩?
有咩做得?有咩唔做得?
浸浴係要剝光豬
毛巾都唔用得定點?

睇返頭POST先知市區既係假溫泉
有啲失望

因之前剩係去過私人溫泉旅館

唔好意思
岩岩GOOGLE 完 睇返了解左啲資料
另外想問下浸浴前有冇LOCKER 之類既東西
可以存放私人物品?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞