淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
多數通關要幾耐?
件貨由琴日下晝3點幾廣州發貨到而家仲係通關中

一日就得啦

原來你用直送,BLOCK左條友所以唔知
你用直送就叫返做直送
唔係乜野國際轉運,因為轉運即係集運(只有中通,4PX同順豐)
下次淘寶用返集運好過啦,圓通好差嫁
仲有,你上淘寶一定要轉返做中國大陸,咪用香港版
件貨壞咗 如果要寄返去(賣家畀咗個地址 喺深圳)
最平邊間集運 可以運返去換?

自己上去,啲野香港運上去成百蚊起跳

上到深圳然後要去邊到寄最近/平
件貨壞咗 如果要寄返去(賣家畀咗個地址 喺深圳)
最平邊間集運 可以運返去換?

自己上去,啲野香港運上去成百蚊起跳

上到深圳然後要去邊到寄最近/平

其實間間都差唔多,羅湖就方便但上去車費貴
深圳灣會平啲車費但係無咁多快遞選擇
兩邊關口一出關就有快遞公司
多數通關要幾耐?

用順豐直送?
過關最快要一晚
多數通關要幾耐?

一日就得啦

你用直送就叫返做直送
唔係乜野國際轉運,因為轉運即係集運(只有中通,4PX同順豐)

淘寶新手唔好意思
多數通關要幾耐?

用順豐直送?
過關最快要一晚

圓通
多數通關要幾耐?

一日就得啦

你用直送就叫返做直送

師兄有d野明知其實過得關,但係比錢唔比用國際轉運,係咪轉番中國大陸就得,定真係唔比過關 例如五金工具,指甲貼紙,當然液體電池唔比過呢樣我知
多數通關要幾耐?

一日就得啦

你用直送就叫返做直送

師兄有d野明知其實過得關,但係比錢唔比用國際轉運,係咪轉番中國大陸就得,定真係唔比過關 例如五金工具,指甲貼紙,當然液體電池唔比過呢樣我知

其實液體電池都過得關,真係唔過得關果啲你諗下邊啲人都帶唔到果啲咪係
即係你電池擺係身唔會過唔到,但係你成把開左刃嘅刀會過唔到
咁呢啲就真係唔俾過關,基本上可以唔洗諗(其實都有方法嘅 但係普遍都唔得)
不過官集比較怕麻煩,尤其SF
咪乜鳩都唔俾問
多數通關要幾耐?

一日就得啦

你用直送就叫返做直送

其實液體電池都過得關,真係唔過得關果啲你諗下邊啲人都帶唔到果啲咪係
即係你電池擺係身唔會過唔到,但係你成把開左刃嘅刀會過唔到
咁呢啲就真係唔俾過關,基本上可以唔洗諗(其實都有方法嘅 但係普遍都唔得)
不過官集比較怕麻煩,尤其SF
咪乜鳩都唔俾
永遠榮耀仆街佣金狗列表

CC文文(#64430)
https://lihkg.com/profile/64430

冷🍚王(#8129)
https://lihkg.com/profile/8129

點叫又要佢教
國際轉運就國際轉運
直送就直送
我話咁叫就咁叫
件野(有電池)係唔係入左倉就無事
除非過關比人查到?

官集定咩先
私集比人查到 你又冇實報會比人收
官集應該唔怕啦

私集,新世代,今日合併左,聽日就知齊唔齊

唔係咩假期又唔怕既
咁都查到咪唔好彩

我都有用新世代 成日買洗車野 琴日到左香港

我都有用新世代,幾好,無呃秤,速度同價錢都ok, 可以運噴霧落黎,不過我淨係用過幾次,每次都有廿幾kg, 都無漏單
我仲有一間國際轉運幾好,有巴絲想知先再講啦
想問下 我淘寶買左野但依家先睇到係其他公司送貨 地址寫左順豐羅胡自取 收唔收到貨??

同埋想問下用和他聯繫果到係要有大陸電話先打到比佢定上網就打到?
想問下 我淘寶買左野但依家先睇到係其他公司送貨 地址寫左順豐羅胡自取 收唔收到貨??

收唔到。同賣家講返

同埋想問下用和他聯繫果到係要有大陸電話先打到比佢定上網就打到?

會直接打比佢

收唔到。同賣家講返

直接同賣家講收唔到跟住係退貨定問佢有無得改個代收貨地址??

收唔到。同賣家講返

正常順豐果邊會拒收
詳情做法你問返賣家
間間做法唔同,可能要你補郵費,地址都可以改既
有無人淘過printer 碳粉
用立信運唔運到過黎

收唔到。同賣家講返

正常順豐果邊會拒收
詳情做法你問返賣家
間間做法唔同,可能要你補郵費,地址都可以改既

有件貨既賣家叫我自己聯繫送貨員 諗緊退唔退貨
有無邊間平得過南海首重rmb5續重rmb5
覺得有啲慢
有無邊間平得過南海首重rmb5續重rmb5
覺得有啲慢

真係幾平下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞