淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike

特別嗚謝 西部大開發臭 巴打

其實我唔係好明喎 個賣家收我$12運費 寄去集運公司個地址,
咁集運公司會唔會又收我錢架???
係咪未計落香港個費用架???

香港人用集運運費

甲. 國內要收運費,集運1KG內
大陸賣家 [貨A,中國內運費¥10] 中轉倉 [集運,1KG內¥首重] 香港買家

總付運費:中國內運費¥10 + 集運費¥首重 = ¥10.00+首重

========================================================================

乙. 國內免收運費,集運1KG內
大陸賣家 [貨B,中國內免運費¥0] 中轉倉 [集運,1KG內¥首重] 香港買家

總付運費:中國內免運費¥0 + 集運費¥首重 = ¥首重

========================================================================

丙. 國內免收運費,集運1.5KG
大陸賣家 [貨C,D,E,F,全部中國內免運費¥0] 中轉倉 [集運,1.5KG¥首重+續重] 香港買家

總付運費:合計中國內免運費¥0 + 集運費¥首重+續重 = ¥首重+續重

丁. 國內部分貨要收運費,集運1.5KG
大陸賣家 [貨G,H,全部中國內免運費¥0] [貨I,中國內運費¥7] 中轉倉 [集運,1.5KG¥首重+續重] 香港買家

總付運費:合計中國內運費¥7 + 集運費¥首重+續重 = ¥7.00+¥首重+續重

當然最好就搵d包郵既店啦,咁就唔洗出埋人地果份
Lm
多寶回水真係慢到on9
訂完嘢0.2kg佢計我6kg
跟咗2個月先拎到支票
永遠唔用
有冇巴絲運過危險品
有冇巴絲運過危險品

壓縮氣體
液體算唔算?
有冇巴絲運過危險品

壓縮氣體
液體算唔算?

算啊
你用敏感品專線個d 定都係普通集運 但冇報佢係d咩
有冇巴絲運過危險品

壓縮氣體
液體算唔算?

算啊

我都想知ar, 求巴絲打教路
有冇巴絲運過危險品

壓縮氣體
液體算唔算?

算啊

私集
家居用品
有冇巴絲運過危險品

壓縮氣體
液體算唔算?

算啊

私集
家居用品

有冇試過俾人扣關/收左
有冇巴絲運過危險品

壓縮氣體
液體算唔算?

算啊

私集
家居用品

有冇試過俾人扣關/收左

淘咗幾年,字試過
有冇巴絲運過危險品

壓縮氣體
液體算唔算?

算啊

私集
家居用品

有冇試過俾人扣關/收左

淘咗幾年,字試過

有冇巴絲運過危險品

壓縮氣體
液體算唔算?

算啊

私集
家居用品

有冇試過俾人扣關/收左

淘咗幾年,字試過

好 感謝以上巴絲
有無巴絲運過1.6米以上嘅嘢,用邊間集運
順豐拒收碌伸縮棍
順豐拒收碌伸縮棍

叫賣家直寄香港
有邊間送上門可以安排 1800或以後?
多寶集運慢唔慢架?
仲有大約要幾多日先運到?

有無人知可以答我 好緊急
求高手幫忙
我無睇清楚買左樣唔送國外既野,
填地址時鳩填左個大陸地址,後補香港地址

而家件貨派唔到,sf叫我搵賣家改
賣家(大公司)同我玩啞謎,
我比香港地址佢,佢話送唔到
我比深圳集運倉地址佢,死話唔送香港
我cut晒新地址d香港/集運字眼,
佢又好似得得地叫我比電話,
我比左852佢又ban我,一路玩到佢10pm收工

有無高手比到解決方法
ps 無支付賽無大陸卡,唔想等3個月退款
順豐拒收碌伸縮棍

犯法喎大哥
求高手幫忙
我無睇清楚買左樣唔送國外既野,
填地址時鳩填左個大陸地址,後補香港地址

而家件貨派唔到,sf叫我搵賣家改
賣家(大公司)同我玩啞謎,
我比香港地址佢,佢話送唔到
我比深圳集運倉地址佢,死話唔送香港
我cut晒新地址d香港/集運字眼,
佢又好似得得地叫我比電話,
我比左852佢又ban我,一路玩到佢10pm收工

有無高手比到解決方法
ps 無支付賽無大陸卡,唔想等3個月退款

用私集,比私集地址,私集有大陸電話(你比大陸地址電話點會係852-呢),唔識點用私集睇置頂,唔明再問
點解選順豐集運 比完錢變左乜鳩穗佳物流

你用順豐集運,賣家用佢自已快遞送去順豐大陸倉,佢用穗佳物流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞