淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問一下,之前見到有巴打講「體積重」同「實重」,其實係點計?
如果我有樣野16kg, 應該搵邊間私集好?

例如你有件野
實重得1KG,
佢件野輕得黎好撚大件既
呢個時候就係體積重>實重,計體積重

個尺寸長闊高乘埋再除6000,體積重>實重
運液體我就係成功既例子,YEAH!

請問係邊間

$238藍堡單車機包膠:
好處:
1)摺埋左真係幾細架 唔算太掗位
2)用個陣唔算太嘈 係d好輕微既聲

壞處:
1)腳踏係冇圈 所以踩踩下會易甩腳
2)個坐位教到最低 但家母腳比較短 覺得踩上黎都仲係高

總結:
以計埋運費都唔過$400黎講我覺得算係唔錯
如果你要求唔高我覺得都可以一買

好處:

壞處:

總結:

運費佔件貨50%up 買貴少少心理上會好過d

我呢架11kg
靚啲個啲多數20kg左右
睇自己需要囉

運費佔件貨50%up 買貴少少心理上會好過d

我呢架11kg
靚啲個啲多數20kg左右
睇自己需要囉

原來我po錯post
運液體我就係成功既例子,YEAH!

請問係邊間

集運王
鑫航勁快到 ,仲以為要過71先送到。
29號朝早發貨,30晚就到,我仲要係送住宅。
可惜佢自取只係可以去葵芳中轉站,住葵芳葵興巴絲可以試下。
首重¥13,續¥3,送5kg或以上用佢就抵,因為續重好平。
(住宅要加¥25)
有冇人用多寶 我今日先落單 4號送唔送得切黎
想買呢d 刀. 但官集唔得. 想問 淘派 or 集運王得?

或者有冇其他私集介紹? thx

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=40984422585

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=545028141612!

如果用私集 可唔可以指定日子送到住宅呢🤔🤔
想問呢退款可唔可以退係另一個支付寶account架?
想買啞鈴加健身椅
加埋70KG到
用邊間集運好?
想買啞鈴加健身椅
加埋70KG到
用邊間集運好?

派住宅定公司?
想買呢d 刀. 但官集唔得. 想問 淘派 or 集運王得?

或者有冇其他私集介紹? thx

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=40984422585

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=545028141612!

基本上私集你唔如實報嘅多數違禁品都得
如果用私集 可唔可以指定日子送到住宅呢🤔🤔

暫時用過個啲都冇
多數我會喺收件地址寫明派件前要打俾我先
同埋當件嘢到左香港我會打去客服問係咪今日派 假切當日屋企冇人收件就叫佢聽日派
有無巴打試過集運電子產品?
屌那星,去拎集運
間舖話俾左件貨另一個客
屌那星,去拎集運
間舖話俾左件貨另一個客

邊間
屌那星,去拎集運
間舖話俾左件貨另一個客

屌那星,去拎集運
間舖話俾左件貨另一個客

用funxxxx自取
送左去盈豐,今日去拎,間舖話搵唔到件貨
之後佢話俾左件貨另一個客,又話對曬number
依加話要聯絡返funxxxx
九成冇得搵返,仆你你個街

好處:

壞處:

總結:

你個手柄係咪錯左方向
想問呢退款可唔可以退係另一個支付寶account架?

要問賣家肯唔肯支付寶轉賬比你,多數可以
但如果你要經淘寶個系統退款就唔得

因為佢發錯貨比我
所以叫佢退番一半錢比我
咁岩有frd有支付寶acc
但賣家話要邊到買就退邊到
如果退唔到就凍過水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞