淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
冇爬文
黎緊淘大件野 想直送到屋企
但屋企長期冇人
我番shift 難就時間
可唔可以同送貨條友夾時間
官方果d好唔好用

唔該哂

見到巴打推介鑫航國際, 想買個地櫃大約45KG送到屋企

佢個注意事項話單位超過1.2米 or over 25KG就唔上門...
係咪堅?
其實就係想要佢個上門...唔知有冇得加錢上門?
巴打們有冇經驗 ?

自膠
原來開左account 就有電話可以打去問
over weight/ over size 上樓要加$100-$200

試下問點對點集運
冇爬文
黎緊淘大件野 想直送到屋企
但屋企長期冇人
我番shift 難就時間
可唔可以同送貨條友夾時間
官方果d好唔好用

唔該哂

打去集運公司約應該ok,有d集運公司有自己物流車隊,唔係比其他物流公司送。
官方貴好多,好唔好用其實同私集一樣。
搵左間集運傢私保證上門
計size 340人仔

之後search到間點對點
150hkd.仲有50蚊優惠......dum緊春
有無人用過 ,伏唔伏

佢唔計size 剩計實重呢下屈
搵左間集運傢私保證上門
計size 340人仔

有無人用過 ,伏唔伏

留名等評價 好嘅就買張電腦椅返乖黎
搵左間集運傢私保證上門
計size 340人仔

有無人用過 ,伏唔伏

留名等評價 好嘅就買張電腦椅返乖黎

我上面講左話正喇 前排用完送張電腦櫈 93蚊 張野成30kg
搵左間集運傢私保證上門
計size 340人仔

有無人用過 ,伏唔伏

有冇人用過ucbuy買電器?
想買個細細地既榨汁機
搵左間集運傢私保證上門
計size 340人仔

有無人用過 ,伏唔伏

間野要運大件貨先抵,一係就夾埋超過10-15kg都係好抵玩
想買相機電
有邊間集運可以運落黎???
上網睇一睇 偷運又爆炸既會上身 搞到唔敢搏
想買相機電
有邊間集運可以運落黎???
上網睇一睇 偷運又爆炸既會上身 搞到唔敢搏

基本上用私集

唔如實報就多數都運到

如果遇著7.1/10.1呢d大日子就小心d囉
4px 做乜撚嘢,8號出倉,到而家都無消息
買左幾個罐頭但可能間野叫xx醬油
俾私集拒收左
而家應該點做
第一次淘野俾人拒收
退貨點搞

你想退返件貨上去?
淘左件衫,佢話個包裹異常 拒收 點搞??
我賣家同快遞商都聯絡過佢地互相卸膊
退貨點搞

你想退返件貨上去?

返大陸退
用開神州 但成日比佢計體重積覺得好唔抵
係咪淨係用官方集運先唔計體重積?
但係我買食物 淨係可以用私集係咪
求解答 thanks

求解答,其他貨入晒倉差呢件
求解答 thanks

HOTBUY
只要個包裝單邊唔過80CM都收實重
求解答 thanks

HOTBUY
只要個包裝單邊唔過80CM都收實重

續重貴少少
不過好似都係抵啲 唔該哂巴打

求解答,其他貨入晒倉差呢件

私集?
你問左佢點解拒收先
如果係爛左咪同賣家講
而家拒收 都係退錢或者賣家送過姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞