淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
求高手幫忙
我無睇清楚買左樣唔送國外既野,
填地址時鳩填左個大陸地址,後補香港地址

而家件貨派唔到,sf叫我搵賣家改
賣家(大公司)同我玩啞謎,
我比香港地址佢,佢話送唔到
我比深圳集運倉地址佢,死話唔送香港
我cut晒新地址d香港/集運字眼,
佢又好似得得地叫我比電話,
我比左852佢又ban我,一路玩到佢10pm收工

有無高手比到解決方法
ps 無支付賽無大陸卡,唔想等3個月退款

用私集,比私集地址,私集有大陸電話(你比大陸地址電話點會係852-呢),唔識點用私集睇置頂,唔明再問

唔該巴打
有冇集運可以深圳灣自取
點解選順豐集運 比完錢變左乜鳩穗佳物流

你用順豐集運,賣家用佢自已快遞送去順豐大陸倉,佢用穗佳物流

唔係呀

每次比完錢 係佢寫明係寄去深圳順豐倉 而禁待集運會出現圖示

依家比完錢 佢寫左寄去廣州穗佳物流 而順豐待集運果到無出現圖示

淘寶網睇睇個訂單地址係送去邊?
想淘張電腦櫈直接運落黎定去私集連其他野運好d
平時手機app用sf 而家要用其他 要係邊到揀
搵唔到其他公司 得四方同圓通揀

上個星期買完 走私運連其他野運落黎
平時手機app用sf 而家要用其他 要係邊到揀
搵唔到其他公司 得四方同圓通揀

你係要官集係呢幾間咖啦
有冇集運可以深圳灣自取

大把,一出深圳灣一大堆快遞
多寶集運慢唔慢架?
仲有大約要幾多日先運到?

有無人知可以答我 好緊急

上面先有人話要blackliat 你仲用?

上個星期買完 走私運連其他野運落黎

巴打淘左邊張
有冇集運可以深圳灣自取

大把,一出深圳灣一大堆快遞

快遞門市代收要收5蚊人仔
琴日朝早7點幾有件嘢入咗個轉運站
話後日就會送到去東莞
但到依家都冇任何動靜 重係寫住後日先到
係咪應該問問佢咩事
話後日就會送到去東莞
係咪應該問問佢咩事

有冇物流睇睇,就咁問好難答
用神州集運 手殘揀錯左做住宅送遞,可唔可以改返做自提?
問左客服但無人應
話後日就會送到去東莞
係咪應該問問佢咩事

口口唔該巴打
話後日就會送到去東莞
係咪應該問問佢咩事

口口唔該巴打

可能快遞漏入機或未update,我試過有次四川唔知邊度冇左物流,四日後突然show派件中 ,不過你可以追追賣家,叫佢幫你跟跟
求高手幫忙
我無睇清楚買左樣唔送國外既野,
填地址時鳩填左個大陸地址,後補香港地址

而家件貨派唔到,sf叫我搵賣家改
賣家(大公司)同我玩啞謎,
我比香港地址佢,佢話送唔到
我比深圳集運倉地址佢,死話唔送香港
我cut晒新地址d香港/集運字眼,
佢又好似得得地叫我比電話,
我比左852佢又ban我,一路玩到佢10pm收工

有無高手比到解決方法
ps 無支付賽無大陸卡,唔想等3個月退款

柒公
話後日就會送到去東莞
係咪應該問問佢咩事

口口唔該巴打

可能快遞漏入機或未update,我試過有次四川唔知邊度冇左物流,四日後突然show派件中 ,不過你可以追追賣家,叫佢幫你跟跟

問咗客服
佢話已經運緊啦喎
可能未update掛
集運王一般要幾日先到香港拎得
琴日8點落單 今日11點再睇連集運單號都未有

每晚7點前落單
第2日就到
假期另計
因為手機上網太慢up唔到圖,所以我就文字形容下我個問題

就咁既,我就淘左17件貨,寄晒去4px集運商果個集運倉到,d貨到齊晒我就比錢集運落黎香港果個自取點到啦

問題就黎啦,比完錢過左冇耐佢就話出庫異常,係所有貨品都顯示呢四隻字,咁我就禁入去件貨到睇下咩事啦,就話貨品超出尺寸限制,無法出倉,所有貨都係咁顯示

但我淘既都係衫衫褲褲,鞋,書之類既野,全部顯示晒出庫異常我都唔知邊件先係有問題果件

咁佢就叫我禁退款再搞過,我依加禁就禁左退款,但退完款之後應該點處理,依加夜晚佢地客服又offline晒我又唔知問邊個好

有冇巴打解答到

夜晚8點的話應該今晚先出貨,因為7點已截單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞