淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
發左貨好耐都未攬收係咩事

假發貨
仲有無人用緊巴集,fb日日比人屌
發左貨好耐都未攬收係咩事

我會搵吓客服,基本上3日唔攬件就退錢

個賣家話物流收左件
4px清關清左十日都未搞掂
2017-07-09 23:30:15 包裹已從遞四方集運倉發出,即將發往深圳海關清關

日日係QQ問都話催緊 係咪已經無其他野可以做

官集?我用4px非官集快好多

官集呀 之前用過都正常 今次拖緊耐無update我驚佢唔見左我D野咋
仲有無人用緊巴集,fb日日比人屌

有, 等陣去攞貨. 幾好用, 無事就無事
國際轉運事件. 唔關我事
多寶好似最平
想問問有冇人試過運啲過3米長嘅野
問極都一係唔得 一係唔覆
長3.1米 闊15cm 高22cm
有冇人有介紹邊間可以運落黎?
叫賣家直運佢又話唔得 真係冇乜計
唔該曬 麻煩曬
唔該曬 麻煩曬

唔該曬 麻煩曬

Thanks
多寶好似最平

係鬼
佢淨係取小數點後1位已經夠仆街
想問下大家
如果我要買大型傢私
1間420kg
1間297kg
用邊間集運平

搵呢間 point2point.hk, 我最近運搬屋買左600KG野, 送埋上門佢先收1500左右, 條客服覆得堅快
我問另外幾間, 運啲輕飄飄果啲窗廉軌佢收我幾舊又話超長....我運傢俬梗係咩型狀都有啦.....你同我逐吋計我點攪.......有間話搵到樓下唔上樓.......我唔通叫看更幫我手搬600K野上樓......

咁輕都計?唔係重多過2kg先計咩
請問依家順豐集運係咪用得返啦?淘寶直接可以揀?
想問要退貨返北京點搞
ROUTER黎~寄個壞既黎..屌
想問要退貨返北京點搞

香港寄返去最少3位數仲要報關
最平方法問賣家拎退貨地址自己拎上深圳寄返去
多寶好似最平

係鬼

巴打有無推介
多寶好似最平

係鬼

巴打有無推介

睇情況爬文揀集運
睇你要運幾多野,幾重,貨既大細,類型
洗唔洗送上門,到貨時間等等

每樣條件都可以揀到唔同既集運公司,睇需要啦
多寶好似最平

係鬼

我淨係睇依七間

1) dimbuy
2) 官方國際轉運(順豐,4PX,中通)
http://www.taobao.com/go/chn/transit/index/cht.php
3) 神州集運
4) 夜貓菲兒
5) funlala
6) 多寶
7) 巴打果間(半伏)
點對點集運真係幾好
首次集運平50蚊
送埋上門 買咗33kg嘢 159-50=109hkd#yup
到倉一日搞掂送到
多寶好似最平

係鬼

我淨係睇依七間

1) dimbuy
http://www.taobao.com/go/chn/transit/index/cht.php
3) 神州集運
4) 夜貓菲兒
5) funlala
6) 多寶
7) 巴打果間(半伏)

其實條list要更新
多寶好似最平

係鬼

我淨係睇依七間

1) dimbuy
3) 神州集運
4) 夜貓菲兒
5) funlala
6) 多寶
7) 巴打果間(半伏)

其實條list要更新

其實#1已經寫左「推介唔會點更新,自行GOOGLE搵心水既集運啦」
廢事再更新,
好既又有人話伏,伏既又有人話好
想問要退貨返北京點搞

香港寄返去最少3位數仲要報關
最平方法問賣家拎退貨地址自己拎上深圳寄返去

去左郵局寄最後
0.99KG 63蚊
掛號平郵~慢慢送上去算
不過唔知ROUTER寄唔寄到上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞