淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
賣家用ems快遞,Google之前d post原來係伏黎,時快時慢
睇物流狀態就已簽收,但行蹤就乜乜妥投
睇返樓上就d巴打話簽左但未入集運倉
第一次用集運王,好怕佢送唔到去集運倉

頂 我都係EMS 真係唔知個包裹會點.......

我明明寫收貨地址係集運王個倉, 但係最後更新喺深圳市機場郵政局, 有速遞委投, 但係佢個狀態係簽收咗, 有啲亂

中曬樓上巴打個情況

簽收左唔=即時同你磅重UPDATE數據
BTW EMS好撚西,唔知點解佢會去錯點站
跟住第2日去番個岩既
試過廣洲送過去送撚左4日
明明同一地址其他又冇事,係得EMS咁垃圾
賣家用ems快遞,Google之前d post原來係伏黎,時快時慢
睇物流狀態就已簽收,但行蹤就乜乜妥投
睇返樓上就d巴打話簽左但未入集運倉
第一次用集運王,好怕佢送唔到去集運倉

頂 我都係EMS 真係唔知個包裹會點.......

我明明寫收貨地址係集運王個倉, 但係最後更新喺深圳市機場郵政局, 有速遞委投, 但係佢個狀態係簽收咗, 有啲亂

中曬樓上巴打個情況

簽收左唔=即時同你磅重UPDATE數據
BTW EMS好撚西,唔知點解佢會去錯點站
跟住第2日去番個岩既
試過廣洲送過去送撚左4日
明明同一地址其他又冇事,係得EMS咁垃圾

而家都唔知集運倉嗰邊幾時先會收到件貨
想問E家係咪連集運都唔運野食
定係其實幾包係OK的?
想問E家係咪連集運都唔運野食
定係其實幾包係OK的?

家居用品
有冇人識買rvvp 線
Hotbuy 幾耐先會發貨?
琴日6點幾7點 集運
佢琴家下都唔轉status 既
想問下有咩違禁品唔比寄
岩岩比順豐拒收左
係咪應該退款
物流訊息出左個“干綫交接成功”,以前未見過,有無人知點解?
係淘寶玩1蚊手辦中左

平時用開集運王,件貨到倉就睇下點錢運費啦
屌你老母得一件實重1.5kg,佢計我體積重5.4kg
睇返佢話要2kg先唔計體積重
屌你老母成40幾蚊運費我用官集唔好

有冇巴絲推薦邊間私集平平地唔計體積重,我唔想下次如果要淘幾盒要比成舊水運費
集運王....唔知係未越黎越多人用 計體積計到超狼 真係一個細盒仔都計
而家如果唔係大時大節買個保障/買衫 都唔再用
[img][/img]

我依家要等佢送去我集運倉,定係我要叫集運倉啲人幫我去攞?
[img][/img]

集運應該幫你更新左重量
[img][/img]

集運應該幫你更新左重量

但係集運倉顯示未收到, 我差呢一件就集運得
集運王....唔知係未越黎越多人用 計體積計到超狼 真係一個細盒仔都計
而家如果唔係大時大節買個保障/買衫 都唔再用

4.5kg. 計我7.4kg
自取點又10kg 下 唔可以一件過
另外個件大野今次唔係用集運王個袋入起
太大件唔入直接包起佢算?
想問下依加集運王係咪唔多掂? 因為睇你地好似話亂計重量咁樣 原本諗住今次淘寶試下用集運王

有無可能明天送到自提點呢?
係淘寶玩1蚊手辦中左

平時用開集運王,件貨到倉就睇下點錢運費啦
屌你老母得一件實重1.5kg,佢計我體積重5.4kg
睇返佢話要2kg先唔計體積重
屌你老母成40幾蚊運費我用官集唔好

有冇巴絲推薦邊間私集平平地唔計體積重,我唔想下次如果要淘幾盒要比成舊水運費

爬文啦伸手黨 呢幾頁已經講到口臭
想問下依加集運王係咪唔多掂? 因為睇你地好似話亂計重量咁樣 原本諗住今次淘寶試下用集運王

買細件野都 ok
大件野就不了
試過買 keyboard 佢計我4kg
[img][/img]

集運應該幫你更新左重量

有冇巴打知道我應該點做
[img][/img]

集運應該幫你更新左重量

有冇巴打知道我應該點做

等囉
有時係快遞覺得自己就黎送到
會假簽收先

買細件野都 ok
大件野就不了

一件figure計我5.4kg,on撚鳩
點睇keyboard都重d啦
垃圾集運王

買細件野都 ok
大件野就不了

我今次啲野都算細件 等我試下先
另外我仲想問係提貨中心拎完貨有無得拆晒啲紙皮箱先走 琴日問過客服佢話應該可以
點解一定要信用卡,唔用信用卡有無其他辦法
點解一定要信用卡,唔用信用卡有無其他辦法

唔比都得添
你集運定自己收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞