淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike

大家好
我諗住睇下件貨到邊跟住就彈左呢個出黎
想問係咪唔洗理佢就會直接送去集運?定要比4蚊

人地上面寫明定時派送,即係揀幾時收件
你用集運又唔係收件個個,唔洗理

唔該晒

咁咪聽日先聯絡佢地屌柒個客服囉 唔好咁驚住啦
你睇清楚付款個度係咪無揀支付寶HK,而係揀左default既支付寶啊?

佢直情係任何野都冇得比我揀 直接彈左句 支付寶戶口被凍結

一揀付款就直接話戶口被凍結?我都未遇過d咁既情況
不過唔好驚啦,聽日搵客服屌柒佢,橫掂你個充值記錄係度,唔會有事既
話說今日支付寶hk測試係7-11付款既系統,可能搞到你唔好彩中bug呢
你宜家驚都無用。做曬你宜家手頭上可以做既野先,譬如將淘寶同支付寶HK個app都更新好、試下用電腦比錢有無同樣既情況。

我發現淘寶全球個app係app store冇左

你用淘寶全球?我無用過wor 用翻淘寶app就得啦
話說你之前用過支付寶HK比過錢未?同埋用電腦網頁版比錢都係唔得?

我未試過呀 原本諗住用八達通比錢 但佢收手續費 所以之後咪試下用支付寶hk 點知就咁樣 唔得呀 用電腦佢都係話我支付寶被凍結 我依加連支付寶都唔比我登入

手機支付寶HK仲入唔入到?照計支付寶HK無得電腦登入
入左支付寶頁面有無得揀香港而非中國大陸?
如果都係唔得就唯有聽日搵客服啦
照計無理由會凍結你架

手機支付寶hk同電腦上淘寶既支付寶(大陸個個)都入唔到 淨係入到淘寶app頁面個個支付寶hk 我想提現番啲錢 但支付寶hk要中級認證 佢要我download左支付寶hk個app先可以中級認證 但我登入唔到
多謝巴打/絲打咁比心機覆我
我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px
我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px我呢世都唔會再用4px

why

慢 連客服覆人都慢
咁岩有大件野想買 打算用點對點果50蚊 點知開完ac先知個優惠完左
咁岩有大件野想買 打算用點對點果50蚊 點知開完ac先知個優惠完左

我都係
我都諗住用點對點,優惠咁快完左?
我想問買個組裝衣櫃,用點對點,如果買埋其他野,會唔會一齊送黎?定係只送大件既貨?
我想問買個組裝衣櫃,用點對點,如果買埋其他野,會唔會一齊送黎?定係只送大件既貨?

佢暫時無自取點 送傢俬同時都會送埋其餘你買咗嘅嘢

佢暫時無自取點 送傢俬同時都會送埋其餘你買咗嘅嘢

其實就算冇折都好抵呀
大熱天時唔想出街又紙皮又大袋咁
多寶真心black list得
詳情可以fb search多寶苦主
裡面有成堆例子...我都中過伏
多寶真心black list得
詳情可以fb search多寶苦主
裡面有成堆例子...我都中過伏

認同啊 上次運份件落黎等左5日都唔見,問客服佢就話幫我問物流同事,問左幾日都無回覆,日日追問佢佢就剩係識講物流同事未有回覆
結果等左10日突然收到sms叫我去自提,到個日客服都係無回覆我,好好彩份件無唔見到
然後宜家要煩惱東涌邊間集運可以送,除左各位官集有無推薦

集運王,新世代,hotbuy 三間用過都唔錯

三間都唔係平但夠穩陣同快
好耐無用巴集, 依家巴集咁多新野出現, 又要打貨物名稱,
多咗自取點.
就來雙11 . 唔知頂唔頂得住.
想問下巴打知唔知淘寶用集運填地址可唔可以填集運個道既野?我而家雖然用集運但收貨地址係香港,好多野想買但都話係失效寶貝
求救,用官方集運4px
8號到而家仲未發貨
打上去又話搵唔到我個單號
想問下有無巴絲用4px送上門? 係送到樓下定送埋上屋企嘅?我知要收附加費,但係咪一筆過加$25就得,而唔係睇你有幾多樣野(逐件加)?

爬過文4px上門好多差評

事關我有大概20kg,細櫃+懶人沙發,都幾大舊,唔想搭車落集運倉拎
想問下有無巴絲用4px送上門? 係送到樓下定送埋上屋企嘅?我知要收附加費,但係咪一筆過加$25就得,而唔係睇你有幾多樣野(逐件加)?

事關我有大概20kg,細櫃+懶人沙發,都幾大舊,唔想搭車落集運倉拎

搵順豐直送好過啦

搵順豐直送好過啦

寄左去深圳4px啦 用開

搵順豐直送好過啦

寄左去深圳4px啦 用開

寄左先黎問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞