淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
多寶好似最平

係鬼
佢淨係取小數點後1位已經夠仆街

我淨係睇依七間

1) dimbuy
2) 官方國際轉運(順豐,4PX,中通)
http://www.taobao.com/go/chn/transit/index/cht.php
3) 神州集運
4) 夜貓菲兒
5) funlala
6) 多寶
7) 巴打果間(半伏)

其實條list要更新

其實#1已經寫左「推介唔會點更新,自行GOOGLE搵心水既集運啦」
廢事再更新,
好既又有人話伏,伏既又有人話好

新世代用左4次~我覺得算唔錯
但有次送上門, 司機叫我落樓拎
淘寶個d送貨其實係咪24小時都有人做緊野?

點解我d貨咁興凌晨個陣運黎運去

成日都半夜三更係邊到邊到發出咁
淘寶個d送貨其實係咪24小時都有人做緊野?

點解我d貨咁興凌晨個陣運黎運去

成日都半夜三更係邊到邊到發出咁

速遞呢行通常係咁運作
夜晚先係繁忙時間
傍晚開始收件跟住夜晚先送去集散中心
有一排無淘. 啱啱諗住用神州打包時佢提我用敏感線..
想問下係咪唔使理佢. 定呢期check得嚴咗好多?

咁輕都計?唔係重多過2kg先計咩

頂我都中伏 硬膠盒計我4kg
有一排無淘. 啱啱諗住用神州打包時佢提我用敏感線..
想問下係咪唔使理佢. 定呢期check得嚴咗好多?

因為之前打包時無呢句彈出黎
想問下如果想用神洲集運 係淘寶落單買野個時係咪要揀賣家直送?邊到有得揀 定係就咁填神洲個地址就得?定係用官方集運好啲 求指教
各位巴絲
我用官方順豐集運
我之前買左件衫
咁個包裹去到轉運倉發現原來入面d運個陣唔見左 咁個包裹而家被拒收
咁而家賣家再發多次貨, 已經發左

但我係淘寶APP仲係舊貨既info, 新貨info仲未有

到時件貨到左轉運倉我應該點做?
唔好意思 第一次淘野一問
四方今日sd左個sms黎 內容係咁

但我番淘寶又冇發現要比d咩錢
咁我check番件貨既進度啦 就係下面咁樣啦

咁我係咪咩都唔做係屋企收貨就得?
如果咁岩屋企冇人 係咪一係比人放門口 一係就去左最近郵局?
https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/21/223106_723f1575f9b52df4e4ce68a8247ce73e.jpg[/img]

https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/21/223107_63d264e899268469ecf81d554017e3ea.jpg[/img]

https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/21/223107_f756864b44a4daae0ae16e472bd811f8.jpg[/img]

應該未入庫
等佢入左倉 有得揀處理轉運 地點 方法
再比運費咁
[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/21/223106_723f1575f9b52df4e4ce68a8247ce73e.jpg[/img][/url]

[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/21/223107_63d264e899268469ecf81d554017e3ea.jpg[/img][/url]

[url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/21/223107_f756864b44a4daae0ae16e472bd811f8.jpg[/img][/url]

應該未入庫
等佢入左倉 有得揀處理轉運 地點 方法
再比運費咁

咁我都安心d 多謝巴打
各位巴絲
我用官方順豐集運
我之前買左件衫
咁個包裹去到轉運倉發現原來入面d運個陣唔見左 咁個包裹而家被拒收

第2次淘,求解答
各位巴絲
我用官方順豐集運
我之前買左件衫

第2次淘,求解答

醒小小 用多d個腦 無人答你總有原因

1)賣家已經發多次新貨 你要新貨info 請問問邊個拎貨品資料?
a.賣家 b.順豐 c.連登

2)好啦,拎完新貨資料 咁你想集運喎,咁又應該通知邊個呢?
a.賣家 b.順豐 c.連登
各位巴絲
我用官方順豐集運
我之前買左件衫

第2次淘,求解答

問賣家攞新貨運輸單號,
再旺旺比順豐客服, 比個新單號佢,佢就識幫你攪。
新單號單,你可以用。
www.kuaidi100.com
查到件貨咗順豐 , 再旺旺順豐客服,幫你攪。
有無人試過龍邦快遞

件貨佢寄咗一個星期都未到倉
依家仲要比同行簽收咗再轉寄
物流信息唔再更新完全唔知可以點做
多寶真係屄黎
唔撚係樓下有貪方便都唔撚用
有冇人試過用多寶自取車中左伏 本身有件貨星期一到左車 我冇拎到諗住等星期三架車黎再拎 點知星期三去拎個陣我比個密碼入已經冇紀錄 上佢個網睇話已經收左貨 我打上去問又話幫我追追撚到依家都冇消息 我件貨係咪凍過水
4px清關清左十日都未搞掂
2017-07-09 23:30:15 包裹已從遞四方集運倉發出,即將發往深圳海關清關

日日係QQ問都話催緊 係咪已經無其他野可以做

官集?我用4px非官集快好多

官集呀 之前用過都正常 今次拖緊耐無update我驚佢唔見左我D野咋

我都係,黐鳩線
拖撚到連件嘢都幫我「收埋貨」都未撚俾我
通常待清關要等幾耐…
我由星期五見到個待清關究竟等到幾時
第一次淘用dimbuy就等咁耐…
屌你新世代唔係收左皮呀?
多寶真係屄黎
唔撚係樓下有貪方便都唔撚用

多寶取貨點個人西到以後都唔想再去
係屋企附近都咁話
屌你新世代唔係收左皮呀?

上唔到新世代個網
全民集運好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞