淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
今次係第一次試集運王 仲諗住琴日會拎到點知搞啲咁既野出黎 到依加都仲未到提貨中心

冇得今發明到啦唉 平時依個鐘數都拎得貨依家仲未派到自提點 唉遲咁多

明明分左比物流但係仲未到自提點 等到好絕望
今次係第一次試集運王 仲諗住琴日會拎到點知搞啲咁既野出黎 到依加都仲未到提貨中心

冇得今發明到啦唉 平時依個鐘數都拎得貨依家仲未派到自提點 唉遲咁多

明明分左比物流但係仲未到自提點 等到好絕望

9點派到依家都冇反應

問過 d 老細
佢地話好多公司一齊用新報關方式
所以會耐左
不過有 d 仲用緊舊既 但比人捉到運禁野就扣車一個月
佢地話做人做狗自己諗
終於到
終於到

我個份仲未到
我個份都到左! 依加就去拎
集運王第一次3日都黎唔到
屌,十鳩幾件貨寄去神州都冇問題,係有一件間仆街韻達運唔知去撚咗邊比咩匯購八方簽收咗
問神州話冇收過,賣家又 hea 答話問問速遞,
件貨係咪凶多吉少

早幾日想買d種子問過幾間
大部分話唔運得,係得一間話可以但係要賣家包裝得嚴密d
其實運呢d敏感野,d賣家多數會唔會配合你
屌,十鳩幾件貨寄去神州都冇問題,係有一件間仆街韻達運唔知去撚咗邊比咩匯購八方簽收咗
問神州話冇收過,賣家又 hea 答話問問速遞,
件貨係咪凶多吉少

問過 d 老細
所以會耐左
佢地話做人做狗自己諗

新報關方式係咪就係會check嚴咗
有時敏感同非敏感夾埋2、30kg咁運落嚟,用敏感專線夾夾埋埋貴幾十蚊
想買去黑頭泰國white蘆薈凝膠但發現集運唔送
有冇其他方法寄香港?
巴打們有冇平集運or直運介紹
話說有張宜家電腦台等佢返貨好耐
等等下竟然停產咗
咁上淘寶睇下竟然有代購
深圳宜家官網都仲有好多貨
件貨都成56kg
Google 完個運費好似要500幾
我冇淘過大件嘢
有冇有經驗嘅巴打可以介紹下
想買去黑頭泰國white蘆薈凝膠但發現集運唔送
有冇其他方法寄香港?

我諗緊好唔好寄深圳我自己上去拎貨
反正住北區

問過 d 老細
所以會耐左
佢地話做人做狗自己諗

有時敏感同非敏感夾埋2、30kg咁運落嚟,用敏感專線夾夾埋埋貴幾十蚊

佢地話唔關事
只係次序唔同左
巴打們有冇平集運or直運介紹
話說有張宜家電腦台等佢返貨好耐
等等下竟然停產咗
咁上淘寶睇下竟然有代購
深圳宜家官網都仲有好多貨
件貨都成56kg
Google 完個運費好似要500幾
我冇淘過大件嘢
有冇有經驗嘅巴打可以介紹下

前日用集運王,琴晚先到香港個倉
今日都唔知有冇得攞
有無人知官集揀中通要大約幾耐先到郵局?
多寶幾乎唔見我份件,嚇到瀨屎 試下用官集

截數前落單通常都係今發明至,第二日傍晚送到自提點
郵局就要再多半日,朝早先到郵局

我通常都係趕住要先用中通
千祈唔好幫襯x淘,又名爽x,佢搵咗唔知邊間集運,明明送貨上門,點知條能樣明知屋企有人,唔打嚟confirm,照放喺管理處!我搵返x淘,要佢幫我搞掂佢賠運費,佢夠擔死話冇人想特登整爛我件貨,又話佢賺好少!我真係吊你老味,求祈俾個電話我要我自己搞,又唔俾速遞個運單編號俾我!個速遞根本唔知點處理,我一早叫x淘佢哋搞!結果乜叉都要我搞!我俾足錢你俾啲咁嘅服務態度我!我一定會纏住佢唔放!

問過 d 老細
所以會耐左
佢地話做人做狗自己諗

佢地話唔關事
只係次序唔同左

咁都好啲,唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞