淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
淘左件衫,佢話個包裹異常 拒收 點搞??
我賣家同快遞商都聯絡過佢地互相卸膊

求解答,其他貨入晒倉差呢件

私集?
你問左佢點解拒收先
如果係爛左咪同賣家講
而家拒收 都係退錢或者賣家送過姐

我用順豐集運
佢話件貨係空包裹 但賣家影返比我睇件貨有400幾g
賣家好似係我講先知件事,姐係倉個邊仲未通知佢話退返去
咁而家點算
有冇人用過ucbuy買電器?
想買個細細地既榨汁機

係咪冇人用過ucbuy運電器?
其他私集得唔得?
想買個細細地既榨汁機

其他私集得唔得?

我用開集運王,運過3部電蚊機
想淘張電競椅
有無巴打有試過?用邊間?幾錢?
唔好意思新手一問,有爬過文但搵唔到望巴絲打解答

想問一般點樣睇佢運去集運地址果程洗唔洗運費?搵極都搵唔到可能我唔識睇

成個流程第一步如果我有20樣野想買,係咪將呢20樣野放晒落購物車到先? 成件事係咪係個淘寶app到可以做晒?

問題可能有d白痴望見諒
想淘張電競椅

隔黎post講緊 可以去睇睇
想買個細細地既榨汁機

其他私集得唔得?

我用開集運王,運過3部電蚊機

集運王運MUD撚都得

想問一般點樣睇佢運去集運地址果程洗唔洗運費?搵極都搵唔到可能我唔識睇

成個流程第一步如果我有20樣野想買,係咪將呢20樣野放晒落購物車到先? 成件事係咪係個淘寶app到可以做晒?

問題可能有d白痴望見諒

1) 基本上你件貨個page會講包郵(某某地區,港澳台除外)/買滿xx元包郵
如果都係冇講既試下問賣家有冇包郵活動
2) 係 放晒落購物車 可以做批量落單
想淘張電競椅

隔黎post講緊 可以去睇睇

唔該巴打

問題可能有d白痴望見諒

1) 基本上你件貨個page會講包郵(某某地區,港澳台除外)/買滿xx元包郵

1) 唔好意思絲打想問應該係邊到會睇到運費資料? 係入個店鋪睇定係件貨個頁睇 ? 我求其搵幾間店鋪係個app度碌黎碌去都搵唔到運費個d資料
例如呢間【我剁手都要买的宝贝(原创插画简约英文权志龙同款苹果6s/7手机壳iPhone6p/7plus保护套),快来和我一起瓜分红包】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1yt.com/h.mPmGDQ?cv=xMoH0ZC5MZF&sm=46fb22 ,或复制这条信息¥xMoH0ZC5MZF¥后打开👉手机淘宝👈

【神奇悬浮小酒壶流水装饰品悬浮水壶悬浮葫芦悬浮水龙头装饰品摆件】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1yt.com/h.mPteUs?cv=uCkY0ZCPwsu&sm=0bd1f0 ,或复制这条信息¥uCkY0ZCPwsu¥后打开👉手机淘宝👈

另外想問一問如果件野有幾間鋪有賣,應該偏向揀較多關注人數個間定多評價個間?

如果係d冇乜人買既店鋪買野,件貨可能得幾個人買過,會唔會有機會俾人呃? 例如俾左錢唔出貨

唔該晒

問題可能有d白痴望見諒

1) 唔好意思絲打想問應該係邊到會睇到運費資料? 係入個店鋪睇定係件貨個頁睇 ? 我求其搵幾間店鋪係個app度碌黎碌去都搵唔到運費個d資料
例如呢間【我剁手都要买的宝贝(原创插画简约英文权志龙同款苹果6s/7手机壳iPhone6p/7plus保护套),快来和我一起瓜分红包】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1yt.com/h.mPmGDQ?cv=xMoH0ZC5MZF&sm=46fb22 ,或复制这条信息¥xMoH0ZC5MZF¥后打开👉手机淘宝👈

【神奇悬浮小酒壶流水装饰品悬浮水壶悬浮葫芦悬浮水龙头装饰品摆件】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1yt.com/h.mPteUs?cv=uCkY0ZCPwsu&sm=0bd1f0 ,或复制这条信息¥uCkY0ZCPwsu¥后打开👉手机淘宝👈

另外想問一問如果件野有幾間鋪有賣,應該偏向揀較多關注人數個間定多評價個間?

如果係d冇乜人買既店鋪買野,件貨可能得幾個人買過,會唔會有機會俾人呃? 例如俾左錢唔出貨

唔該晒

定係直接放晒入購物車先,係購物車個頁睇個運費?

問題可能有d白痴望見諒

唔該晒

1)有時店鋪頁已經有講 有d就件貨個頁會講
如果都冇講既 可以係購物車結算左個件貨先(唔使俾錢住)
如果佢寫 ''运送方式: 普通配送快递 免邮'' 就即係免運
再想保障d既就係旺旺問賣家 送去某某區(集運倉大多數集中係東莞)係咪免運
你呢條link應該係免運既

2)我自己會睇評價高d同comment好d個間
同埋可以睇睇 ''累計評論''下面既''問大家''
有時可能係刷好評既 但''問大家''個d我覺得會可信d

3)其實最大問題都係冇得睇買左既人d評價
如果你覺得件野唔貴咪搏下
俾左錢唔出貨就唔會既 因為可以申請退款
淘左件衫,佢話個包裹異常 拒收 點搞??
我賣家同快遞商都聯絡過佢地互相卸膊

求解答,其他貨入晒倉差呢件

私集?
你問左佢點解拒收先
如果係爛左咪同賣家講
而家拒收 都係退錢或者賣家送過姐

我用順豐集運
佢話件貨係空包裹 但賣家影返比我睇件貨有400幾g
賣家好似係我講先知件事,姐係倉個邊仲未通知佢話退返去
咁而家點算

有冇人試過比人拒收貨品 求解答

問題可能有d白痴望見諒

唔該晒

1)有時店鋪頁已經有講 有d就件貨個頁會講
如果都冇講既 可以係購物車結算左個件貨先(唔使俾錢住)
如果佢寫 ''运送方式: 普通配送快递 免邮'' 就即係免運
再想保障d既就係旺旺問賣家 送去某某區(集運倉大多數集中係東莞)係咪免運
你呢條link應該係免運既

2)我自己會睇評價高d同comment好d個間
同埋可以睇睇 ''累計評論''下面既''問大家''
有時可能係刷好評既 但''問大家''個d我覺得會可信d

3)其實最大問題都係冇得睇買左既人d評價
如果你覺得件野唔貴咪搏下
俾左錢唔出貨就唔會既 因為可以申請退款

麻煩晒絲打解答,已經清楚好多

想問你講個個旺旺係咩黎 邊到搵到

另外申請退款,如果黎到貨不對版或者有壞一般可以申請退款?

有睇過下但都唔太清楚就係支付寶係咩黎 同信用卡有咩分別?

麻煩了

麻煩晒絲打解答,已經清楚好多

想問你講個個旺旺係咩黎 邊到搵到

另外申請退款,如果黎到貨不對版或者有壞一般可以申請退款?

有睇過下但都唔太清楚就係支付寶係咩黎 同信用卡有咩分別?

麻煩了

1)上面係天貓/普通鋪既旺旺icon
同賣家contact用佢

2)可以 有d賣家會唔使你俾返件貨佢 影張相話爛左 就會退款
但如果係發錯貨 有d會賣家豪件貨 再重新發過件俾你
但有d會要求你退返件貨俾佢
但香港退件上去會麻煩d(一係搵集運公司做/一係自己拎返大陸寄)
所以唔太貴既 遇到呢個情況我自己會硬食

3)支付寶其實係要黎俾錢既一樣野
依家有分大陸同HK版
大陸唔講啦 (要搵代充公司 充值之後用 唔詳講 想知自己再搵)
HK版既有2種方法''充值''
一係去7仔/ok俾錢
一係link落自己信用卡(依家用中銀卡免手續費)

另外你可以用其他方法俾錢
pps/八達通/信用卡
而家用開點buy...
其實係咪算偏貴架?用返官方係咪方便貼抵d?
今日淘寶買野諗住埋單,點知無啦啦所有貨都話唔支援國際轉運(大約6-7間),重點係我一直用開順豐自取,其中一間商店仲要係之前成功交易過,有冇人知個國際轉運係發生咩事?
今日淘寶買野諗住埋單,點知無啦啦所有貨都話唔支援國際轉運(大約6-7間),重點係我一直用開順豐自取,其中一間商店仲要係之前成功交易過,有冇人知個國際轉運係發生咩事?

你買咩先
唔可以國際轉運咪用唔到官集
私集應該都得
你買咩先
唔可以國際轉運咪用唔到官集
私集應該都得

原來好多frd都係咁,佢地啲貨都運唔到落嚟HK
搵左間集運傢私保證上門
計size 340人仔

之後search到間點對點
150hkd.仲有50蚊優惠......dum緊春
有無人用過 ,伏唔伏

佢唔計size 剩計實重呢下屈

留名等評價 好嘅就買張電腦椅返乖黎

我上面講左話正喇 前排用完送張電腦櫈 93蚊 張野成30kg

咁我去馬
淘電池果d係咪唔報咁清楚就邊間都運得?
定係用神州果個plan 好

賣家改左設定唔送香港咪唔支援,理得你之前有冇交易過
有D鋪買件衫都話唔支援國際轉運,其實好正常,因為佢地SET左,你可以同客服講,不過佢地多數都係ON99唔識整
加左一車野...有四五樣唔用得國際轉運
但同一間店又有其他野用得
咁係咪即係要用私集?

其中有樣佢話唔送香港
當初直送佢話冇咁既服務, 咁我話遲d改集運 佢冇講咩
依家又話唔送 究竟咩事
加左一車野...有四五樣唔用得國際轉運
但同一間店又有其他野用得
咁係咪即係要用私集?

其中有樣佢話唔送香港
當初直送佢話冇咁既服務, 咁我話遲d改集運 佢冇講咩
依家又話唔送 究竟咩事

佢set左唔送香港既話
官方集運都送唔到
要私集
我睇左兩個集運網(dimbuy & 集運王)都話唔運食物同粉末狀既野
我想買薯蓉杯可以點做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞