淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
神州定集運王快呀?
我過多幾日打算淘幾樣嘢同電腦椅 加加埋應該差唔多40幾kg 唔知運費點計呢?大概幾多?因為我未試過淘咁多重野 有無人答到我

寄咁重可以試鑫航國際,36kg以上3蚊/kg免首重

但係鑫航國際快唔快到?3日內?
仲有如果集運王咁多既話分兩次寄會唔會好啲?因為佢話超過30kg要加錢 其實係屋企附近有集運王自提站所以比較想用佢

唔該巴打
請問淘寶官方集運係咪禁止運防水噴霧架?

禁運液體

咁就算揾私人集運, 都係唔得?

禁運液體

問你個問題
如果私集都運唔到官集禁運嘅野
佢點解要存在

禁運液體

問你個問題
佢點解要存在

無呀我原本諗可能過唔到海關

禁運液體

問你個問題
佢點解要存在

海關係靠運

禁運液體

問你個問題
佢點解要存在

海關係靠運

私運報ITEM, 我係求其作就得?

禁運液體

問你個問題
佢點解要存在

海關係靠運

私運報ITEM, 我係求其作就得?

訂左淘寶簡左官方國際轉運 自提點郵局
今日晏晝3點幾收到sms話貨已經喺集運倉到發貨
夜晚再上去查件貨去到邊 淨係show左件貨岀倉
去問客服佢話岀倉之後就要件貨到左香港郵局先會再有更新
我問係咪唔會睇到幾時到港果d 佢話係
但點解之前我睇其他人會見到哂件貨過左海關未果d嘅
我用圓通
我用圓通

官方幾時有圓通?
應該係中通喎
中通不嬲出左庫就唔會有更新,要收到SMS叫你拎貨先知道件野到左
想買架單車
知唔知用邊間最平?
實重15kg但體積重25kg
我用圓通

官方幾時有圓通?
應該係中通喎
中通不嬲出左庫就唔會有更新,要收到SMS叫你拎貨先知道件野到左

唔係喎係圓通
3月果時訂過次官集都係圓通
想買架單車
知唔知用邊間最平?
實重15kg但體積重25kg

摺唔摺?
有冇問下賣家包裝完咩size?
https://world.taobao.com/item/38541525158.htm?fromSite=main&spm=a230r.1.14.16.ODpxZO&ns=1&abbucket=9#detail

我買左呢件貨, 賣家覺得有電同磁石4px唔會收, 叫我去退款
咁我上國際轉運睇下又見電子產品,磁性物體陸運允許收寄
唔知邊個啱
照唔照叫佢發好?
神州集運係咪出左事
我見佢12號已經係倉送出
但到今日都未收到貨 上神州網check又話送貨途中
我用圓通

官方幾時有圓通?
應該係中通喎

唔係喎係圓通
3月果時訂過次官集都係圓通

你不如睇清楚先

用神州真係要睇運睇地區
兩邊屋企,天水圍國個到每次都第日中午到,加上自取點d人態度好,係打風個日試過遲左一日第日仲會打電話通知
有時寄將軍澳 三日後先有都試過 狗也不屌
件貨壞咗 如果要寄返去(賣家畀咗個地址 喺深圳)
最平邊間集運 可以運返去換?
件貨壞咗 如果要寄返去(賣家畀咗個地址 喺深圳)
最平邊間集運 可以運返去換?

自己上去,啲野香港運上去成百蚊起跳
多數通關要幾耐?
件貨由琴日下晝3點幾廣州發貨到而家仲係通關中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞