淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問下,我淘左啲野諗住用神州集運
點知無留意佢換左地址,啲野已經全部運左去神州個舊倉到,點算好
我急住要係一星期內拎到手架 麻煩知可以點做既巴絲幫幫手,唔該曬
點知無留意佢換左地址,啲野已經全部運左去神州個舊倉到,點算好
我急住要係一星期內拎到手架 麻煩知可以點做既巴絲幫幫手,唔該曬

未發貨就通知賣家改地址,發左就叫賣家追快遞改,好彩的話遇到醒目快遞係會自動送去新地址(不過好少醒目快遞 )

未發貨就通知賣家改地址,發左就叫賣家追快遞改,好彩的話遇到醒目快遞係會自動送去新地址(不過好少醒目快遞 )

多數都玩完

咁好難幫你 最簡單就係問客服因為我諗你呢D case一定有其他人
睇下佢地會唔會幫你keep左啦
不過機會好微 仲同我講要一星期內想拎到手

咁好難幫你 最簡單就係問客服因為我諗你呢D case一定有其他人
睇下佢地會唔會幫你keep左啦
不過機會好微 仲同我講要一星期內想拎到手

最壞多打算買多次寄去新倉到
神洲運唔運到電子產品?
想問下大家如果送貨上門
有無試過被人就咁放左係屋企門口就算?
連係電話通知都無

第1次送貨上門
push
神洲運唔運到電子產品?

唔係有敏感專線?
用過敏感專線運液體冇問題
神洲運唔運到電子產品?

唔係有敏感專線?
用過敏感專線運液體冇問題

見神洲個敏感專線淨係寫左首重+續重+附加費,想問係咪包埋送貨?
想問下大家如果送貨上門
連係電話通知都無

第1次送貨上門

咁撚串 實投訴

之前有間集運個送貨司機打黎約送貨 我話無人係屋企
佢都問我可唔可以擺係門口
已經心諗 係咪on9
想問下大家如果送貨上門
連係電話通知都無

第1次送貨上門

咁撚串 實投訴

已經心諗 係咪on9

有D客真係會要求放門口
想問下大家如果送貨上門
連係電話通知都無

第1次送貨上門

咁撚串 實投訴

已經心諗 係咪on9

有D客真係會要求放門口

認真 放門口有咩問題?
驚比人偷定點

公屋果D好易比人偷
想問呢退款可唔可以退係另一個支付寶account架?

要問賣家肯唔肯支付寶轉賬比你,多數可以
但如果你要經淘寶個系統退款就唔得

因為佢發錯貨比我
所以叫佢退番一半錢比我
咁岩有frd有支付寶acc
但賣家話要邊到買就退邊到
如果退唔到就凍過水

你禁申請退咪得囉
會直接退落你比錢嘅媒體
例如我用pps,佢直接退落我銀行戶口

支付寶轉賬就要實名認證左先可以收款
體積重約50kg 有無推介
送住宅要上樓有電梯(因為老人家收貨)

見到好多4/kg +25住宅
順豐好慢呀

有冇人用過新世代新北江個自提站
上次個貨大件比說話人聽,今次根本耍我
一個鐘內要去拎貨,否則收十蚊

邊間?

邊間?

鑫航,¥3/kg免首重再減¥5,要加¥25附加費,total ¥167,但係如果單件過25kg佢唔送上樓,要到場俾多hkd50 (可能有d送貨佬好人就唔收)。
即係$242hkd。都算抵嘅...

人地格仔鋪地方咁細梗係咁玩 天水圍撚表示多數揀送上門
次次送貨冇人係屋企呀
本身諗住自提有幾日走盏,點知總趕

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞