淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問你地淘野食果時 集運申報會填咩種類/名 集運倉先會幫你地寄

野食或者d敏感野多數我會鳩填家居用品/文具/鞋
想問下我第一次用集運 我想買iphone mon應該點揀

點揀既意思係指揀邊間賣家好定邊間集運好?
有冇巴打介紹可以集運魚缸嘅公司(打左木板)
我揀咗中通 諗住郵局攞 但係冇預計到郵局限制5kg
如果超過咗5kg可以點 係咪要分開兩張單運落嚟
或者有冇第二個方法

我係連點用都唔識
想問你地淘野食果時 集運申報會填咩種類/名 集運倉先會幫你地寄

有what用?張送貨單都會寫明係乜鳩黎

多數見賣家都只會hea填

我係連點用都唔識

個post第一頁有教學
有冇巴打介紹可以集運魚缸嘅公司(打左木板)
點解今時今日仲有咁多人用好多野都唔運得既官集同個朵臭哂既點buy,小寶

官集同淘寶網整合, 方便易用. 唔洗手動入單號.
有好多人一年只淘兩, 三次野, 唔想選擇邊間私集..攪咁多野.
私集感覺信唔過, 官集有咩事淘寶可介入處理. 如超過時效發貨有錢賠.

順豐出名隱陣.
其實集運我覺得麻麻地(成日吹佢入庫,可能太多人用人手不足).
一年前淘寶整頓海外集運.電子野好多都唔運得. 耳機都唔比運, 之前都可以.

有what用?張送貨單都會寫明係乜鳩黎

多數見賣家都只會hea填

我就填 零食. 旺旺果間集運客服佢教我咁填. 不過佢叫我運少量就得.
請問各位巴打只係運一件大又唔重既貨(例如大膠箱之類)
係唔係直運好過集運
請問各位巴打只係運一件大又唔重既貨(例如大膠箱之類)
係唔係直運好過集運

上面答左 單邊唔過80cm既 可以用hotbuy
其他私集據我所知都係計體積
如果過80cm既咁用官集可能化算d
或者有冇第二個方法

或者有冇第二個方法

你幾多件野,分開2單咪得
1件既話就問客服
618 買一對波鞋比佢計咗體積比........ 3KG 成HK 16.8
618 買一對波鞋比佢計咗體積比........ 3KG 成HK 16.8

用邊間計到咁貴?

用邊間計到咁貴?

[member
]3.06KG
280×380×270
巴集[/member]

用邊間計到咁貴?

[member
]3.06KG
280×380×270
巴集[/member]

用邊間計到咁貴?

[member
]3.06KG
280×380×270
巴集[/member]

3kg HKD16.8都算貴?
巴打用開邊間 share下

用邊間計到咁貴?

[member
]3.06KG
280×380×270
巴集[/member]

用邊間計到咁貴?

[member
]3.06KG
280×380×270
巴集[/member]

集運王自取最平都首6續6喎 都貴過樓上位巴打

用邊間計到咁貴?

[member
]3.06KG
280×380×270
巴集[/member]

用邊間計到咁貴?

[member
]3.06KG
280×380×270
巴集[/member]

用邊間計到咁貴?

[member
]3.06KG
280×380×270
巴集[/member]

仲等我諗住有邊間咁平試下用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞