淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問下個個定時派送係咪唔洗理
第一次淘想問咁樣寫既話佢件貨會送去邊
佢已發貨,假設佢真係送到黎香港大概幾多運費

你已經用左順豐集運 佢送去順豐倉
想問下集運王運唔運食物?
想淘隻鹵水豆干食下

即係香港順豐倉?點先送去到成日見果d順豐舖頭
凌晨都覆
想問下集運王運唔運食物?
想淘隻鹵水豆干食下

問下客服

凌晨都覆

佢個倉係深圳 你等下佢到倉 應該有得揀順豐站 定其他

凌晨都覆

用官集通常流程係咁
賣家出貨寄去集運倉->到集運倉收貨後等磅重入庫->之後再俾寄落香港既運費(呢個時侯就要揀香港收貨地點/門市收)
俾完錢等2日左右件貨就到香港

點解呢幾樣會唔比順豐集

而家要幫襯神州添

點解呢幾樣會唔比順豐集

而家要幫襯神州添

佢計老返
神洲自取星期六落單到今日都未有 越黎越慢 搞咩

凌晨都覆

用官集通常流程係咁
賣家出貨寄去集運倉->到集運倉收貨後等磅重入庫->之後再俾寄落香港既運費(呢個時侯就要揀香港收貨地點/門市收)
俾完錢等2日左右件貨就到香港

暫時未有消息,唔該哂你先,好有心
新手一問
賣家話唔送香港個啲係咪用私集就送得
有冇人有dl個app叫菜鳥裹裹
尋日件野仲顯示賣家發左貨
今日睇顯示話我最近冇買過野
新手一問
賣家話唔送香港個啲係咪用私集就送得

睇情況 , 有d賣家怕麻煩連私集都唔送
因為驚集運倉d人整爛件貨又要退貨
小弟諗住淘寶買野深圳自取 但無大陸電話,想知有邊間集運係可以用香港電話收到收貨通知??
小弟諗住淘寶買野深圳自取 但無大陸電話,想知有邊間集運係可以用香港電話收到收貨通知??

唔係喎...係未複雜左 如果你收貨地址係大陸既話到貨淘寶都會提你,點解仲需要電話?

唔係喎...係未複雜左 如果你收貨地址係大陸既話到貨淘寶都會提你,點解仲需要電話?

thx巴打
第一次用淘寶集運
揀左神州用 想問下如果件貨係顯示已簽收 但神州顯示未入倉係咪正常?
同係神州個網登記左貨品 有個運單號同貨品內容就ok ?
第一次用淘寶集運
揀左神州用 想問下如果件貨係顯示已簽收 但神州顯示未入倉係咪正常?
同係神州個網登記左貨品 有個運單號同貨品內容就ok ?

等佢更新 係咪岩岩收左貨炸?

兩日都仲係咁 之前問過客服 佢話速遞已經收左件貨 今日再問佢就話速遞冇資料 未覆
有冇人有dl個app叫菜鳥裹裹
尋日件野仲顯示賣家發左貨
今日睇顯示話我最近冇買過野

點解會咁 有冇巴絲解答下

兩日都仲係咁 之前問過客服 佢話速遞已經收左件貨 今日再問佢就話速遞冇資料 未覆

到而家都仲未攬件 正唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞