淘寶集運集中討論區 (5) 請幫手答問題

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
新手諗住淘傢私 一張電腦枱一張人體工學椅 佢冇寫幾kg 我諗夾埋50kg左右 dimbuy運費同安全屌得過?係咪俾dimbuy個大陸倉地址個賣家再俾送貨地址dimbuy送 送上門會唔會好貴
新手諗住淘傢私 一張電腦枱一張人體工學椅 佢冇寫幾kg 我諗夾埋50kg左右 dimbuy運費同安全屌得過?係咪俾dimbuy個大陸倉地址個賣家再俾送貨地址dimbuy送 送上門會唔會好貴

千奇唔好用dimbuy,好撚貴 送上門建議你用鑫航bbgo,最抵 我上次送51kg ¥173咋 為每公斤¥3.4(比多hkd 50佢再送上門,唔比$50就自己落樓下拎,都好方便。)

千奇唔好用dimbuy,好撚貴 送上門建議你用鑫航bbgo,最抵 我上次送51kg ¥173咋 為每公斤¥3.4(比多hkd 50佢再送上門,唔比$50就自己落樓下拎,都好方便。)

集運王都快

集運王都快

如果講快我覺得集運啦好快
下晝5點前落單第二日一點鬆d就有得拎
件野(有電池)係唔係入左倉就無事
除非過關比人查到?
除非過關比人查到?

官集定咩先
私集比人查到 你又冇實報會比人收
官集應該唔怕啦
除非過關比人查到?

官集定咩先
官集應該唔怕啦

私集,新世代,今日合併左,聽日就知齊唔齊
除非過關比人查到?

官集定咩先
官集應該唔怕啦

唔係咩假期又唔怕既
咁都查到咪唔好彩
我想問我170高大約62-65kg,買衫褲應該買咩碼 唔肥唔瘦正常身形咁
除非過關比人查到?

官集定咩先
官集應該唔怕啦

唔係咩假期又唔怕既
咁都查到咪唔好彩

我都有用新世代 成日買洗車野 琴日到左香港
我想問我170高大約62-65kg,買衫褲應該買咩碼 唔肥唔瘦正常身形咁

點解係到問嗯
睇番每間唔同其實
通常有寫
睇完頭post仲係好多野唔太明白
1.我簡左順豐速運 淨係比左10蚊運費 之後洗唔洗再喺邊度比錢?
2.包裹信息係 '商家正通知 申通快遞 攬件' 係咪即係仲未開始送去集運倉?如果8號發貨今日仲未開始送 有冇問題?
3.我喺集運倉地址留左既電話係大陸電話 我想改但改極都改唔到

1) 首先你揀左直送定集運先?直送就一個運費價錢搞掂(賣家收你錢搞埋)
2)即係佢已經準備好出貨 , 要等快遞公司上門收件(即係件貨仲未出門口)
3)訂單成交左就改唔到, 要改就要搵賣家改資料

1.賣家話係集運 咁我之後係咪要再額外比運費?
3.留比集運倉既電話重唔重要?唔係必要都費事改

1) 係 ,件貨到集運倉收貨後要等佢磅重入庫 , 之後先知要俾幾錢運費落香港同埋要揀香港收貨地點

3)你既意思係咪張單個大陸收貨人電話?基本上件貨順利送到集運倉 , 你係冇需要留你大陸電話
最緊要係集運倉地址果個電話 , 萬一大陸快遞唔識路去集運倉都可以打呢個電話問路

1.有冇link講之後既步驟
3.广东省 深圳市 龙华新区 观澜街道大富工业区大富路新宏泽工业园顺丰仓储物流配送中心-淘宝集运香港仓
收貨地址係上面呢個 個電話唔係我既電話亦唔似係賣家既電話
轉運至果度既電話就係啱既

1) 第一頁解唔解答到你?

3) 你即係用官集順豐 , 用官集唔駛擔心收貨地址電話果d , 淘寶自己set好曬
個電話係集運倉收貨果個人既電話黎

順豐依家唔駛填收貨地址填得好精準?

幾年前第一次用,做轉運唔知做乜撚直接送上門,送之前打電話黎我仲要miss左冇聽,照狗衝上黎執左我30雞,打去問點自提,佢話叫我填返自提點地址,屌你老味on99 從此blacklist順豐用中通,自取點係樓下郵局

我就咁填順豐門市地址 , 佢會知你係自提
收貨人同電話就填返你自己

想問下如果想淘張電腦櫈 點運落黎最平
集運王畀海關查車
想問下如果想淘張電腦櫈 點運落黎最平

如果單邊唔過80cm既就用hotbuy 計實重唔計體積
如果唔係就要用返官集
依加係唔係集運王最平
依加係唔係集運王最平

夠快囉 我都用左一排
依加係唔係集運王最平

有更平 睇你敢唔敢用姐😂

本來諗住運小小野用8方,我屌,冇得到付
依加係唔係集運王最平

夠快囉 我都用左一排

thx
想請問下依家淘寶同順豐咩情況? 有冇影響到買賣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞