《我無啦啦做左道士,仲要係最大粒果個》

1001 回覆
53 Like 18 Dislike
「不過賭注唔係錢...而係你地嘅身體。哈哈~ ! 」

「今次就賭左腳。哈哈~你地左手邊﹐地下紅色就係賭我﹐藍色就係賭住持快啲揀啦。」比得露出的笑容﹐令人不寒而慄。

我地都慢慢走到藍色的空格﹐在此情況也只能相信無悟。

「咁開始啦。」無悟準備走向擂台﹐但此時比得立刻阻止無悟。

「stop ! stop ! 上黎之前要先發誓。」

「以吾之名﹐對天起誓。」無悟咬破食指﹐把一滴血滴在地上。

「可以開始未?」無悟語氣有一點點不耐煩。

「可以可以 ! 請進。哈哈哈~人類的貪婪同主人講嘅一樣﹐無論邊個都抗拒唔到。」比得非常興奮﹐連表情近乎病態﹐就像高潮一般。
「發誓有咩用 ? 我地反口上去圍毆佢都得啦。」阿泳直接點出重點。

「發誓對普通人黎講就冇太大作用﹐但我地修煉嘅就係天道﹐對天起誓係唔能夠輕易違背。輕者內臟受損修為喪失可致身殘,重者天罰降臨灰飛煙滅。所以我地上去幫手反而會害左無悟。」長空大師向阿泳解釋。
多謝支持
加速
下星期入戲肉
禮拜六日會唔會出多啲
星期六日休息
長空係咪試緊主角
下星期話你知
節奏可以加快嗎?
等睇大混戰
依度比較多野先慢左
無悟發左誓

冇得全部人沖上台打
一陣間就有
tui
多謝支持
Feel到無悟會死
無悟慢慢地走上了擂台﹐剛走上擂台便愣了一下。

「哈~哈~哈~哈!」比得瘋狂大笑﹐眾人都沒搞清楚狀況。

「係力量~我最愛嘅力量。」

只見比得無比的興奮﹐仿佛有什麼大事準備要發生。

比得散發的光芒由原本淡淡的藍色﹐慢慢變成了紫色﹐而且是那種極為濃烈的紫色甚至有少許近乎黑色。

「哈哈哈﹐點吖~頭先唔係好囂張嫁咩?住持先生...」比得直瞪瞪望著無悟。

「廢話少講﹐接招 ! 」無悟丟出了一粒佛珠﹐佛珠以極快的速度飛向比得。
比得用兩隻手指便輕鬆把佛珠接下。

「係咪冇食飯~比啲力。」比得把手中的佛珠丟下﹐便沖向無悟。

比得一拳打向無悟﹐無悟躲避不及﹐正面硬接了比得的拳頭。

無悟被打飛到邊邊的位置﹐要不是有擂台圍繩﹐應該早已經飛出擂台。

「Oh no~no~no! 飛出擂台都當輸嫁小心啲。」

「南無喝囉怛那哆囉夜耶...」無悟念出大悲咒﹐全身散發金色的光芒。

「無悟有啲唔妥。」一旁的長空大師發現了無悟的反常。

的確無悟不論是動作還是氣場也遠遠比之前所展示的實力弱上不少。

無悟一個閃身又再次接近比得﹐一掌打下。

比得大意了﹐雖則有紫氣護體﹐無悟全力的一掌直接把比得的頭深深陷入地板之中。
啱啱先開始打

樓主加油出文, 唔好斷尾
我會加油
Ga Yau
會比心機打
無悟一上台個霸氣冇哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞