Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
咁得啦 仲有得篤番果廿蚊refund俾你
上次有條仆街拒載我都同佢玩左十幾廿分鐘
求號碼搵極都搵唔撚到個客服
你做得uber你就你撚得人短途定長途 你係冇權揀單

以你咁嘅心態短途唔接 長途先接 不如你去做DC9

個牌本身又唔使考 又喺度阿支阿左 就係你啲撚樣將成個uber搞彎曬
唔撚係方便自己嘅話我駛撚call你,on79,建議樓主cap 圖report 去uber 公司
認得條友,上次鬼撚咁遠都接單,黎到都要半粒鐘,好彩我唔趕時間,最後佢要自己cancel
玩過一兩個星期
做埋都唔夠入油
香港油價咁撚貴仲要比阿爸抽2成半
仲要遇到咁多閪人
屌佢老母我記得喇,佢原地等撚左15分鐘都唔郁,我仲以為咩事,原來想夾我cancel
直接報驚 Uber犯法
報驚啦 Uber 犯法
就係因為D司機都知道個客服唔喺香港
個客投訴,就算成功都要搞一大輪,
好多客會免麻煩由佢
所以坐大好多pk 司機搏大霧亂收錢 ,cut 單,或者亂報嘢上台

另外,你行紅隧收西隧,好有可能唔係部機錯,係司機專登,同你夾好咗行紅隧之後佢就關數據,過完海去返部機原定嘅路線佢就開返數據,
咁就可以呃咗部機,令到部機唔知道行咗紅隧,如果唔係咁樣基本上部機係唔會錯因為全程GPS

呢個係常見司機技倆,就係博客人唔check單或者嫌麻煩唔投訴
五分鐘之內客人取消係唔使畀錢
張單係司機自己接定Uber assign?
電腦排單一定係覺得短程唔L想接
你講嗰個方法我之後搭另一個司機車時,同佢吹開水都有聽佢講過

不過嗰陣又唔想懷疑司機,費事搞錯無辜司機
因為的確試過inbox同CS講番,佢就會同司機確認完更新番張單
女人樓主好彩
https://www.setn.com/m/news.aspx?newsid=193180

冇受規管嘅行業就係咁,加上樹大多枯枝
司機亂收錢個客搞一大輪,司機最後都只係可能會俾返收多咗嘅錢又冇其他責任 (因為本身Uber 已經係犯法)
on9 響個下見到距離遠咪撚接囉,隻閪手接完又要迫客取消
你直接投訴佢會唔會影響佢rating
點解唔驚投訴咁百痴嘅啲司機
搵埋客服啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞