Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
唔會架喎
我試過Uber叫我行西隧
我行左紅隧
我都係收$20 隧道錢
Uber個app會根據部車行左咩隧道先收錢
大部分窮撚想補貼油錢
冇錢入油唔好渣啦
油錢都蝕埋都講得出
最好乘客問司機架車拍係邊過去搵佢
泊車牌費保險同埋部車折舊,呢啲真係成本黎架喎點解可以唔計
呢d 人通常都覺得全世界欠撚左佢
試過去郊區回程 你知啦依排個個郊游好多人等車走
5條友叫大車佢整架細車黎 跟住黎到我地唔撚上 佢又唔cancel 叫唔到第2部車 佢就當自己的士停響等車隔離等有冇人上
會唔會仲有上文
死傻鳩屌你老母
咁你有冇同公司反映? 又或者有冇考慮轉工? 定係同公司簽咗長約走唔到或者要賠? 😂

制度又唔好又賺唔到仲揸做咩,同埋唔關個客事喎,坐車梗係想要平同快,唔通坐車同你講感情
渣uber搵錢 it is hong kong
客取消都係要俾錢
正確做法,打俾個fd 叫佢book 過架
支持樓主
等你cancel,呃你果20蚊
呢啲情況建議大家多report ,或報上網等多啲人都知道係邊啲司機
如果唔係佢只會之後都係咁做,因為根本冇懲罰最多都只可能比Uber 退返啲收多咗嘅車錢
今時今日仲用uber抵鳩你死
有黃的唔用
死全家啦
仲有啲咩😅?
分享吓提醒下大家唔好受騙都好呀
殘體block得
call車唔係一口價咩,點兜法都係收得咁多,唔明點解可以收多/收兩次
都係個句啦,你比得起服務,我咪比錢你囉
睇嚟你會鍾意比支那狗用錢扔鳩你,叫你幫佢含
啱啱過海
個司機瘋狂行錯路左四次
個路線圖好似纏住左嘅叉電線咁
佢行咗短嘅路程咪可以節省成本但係收返黎同樣費用囉

Uber 收錢係靠司機襟機上車落車時個點,如果佢仆街你落車時佢唔襟完成車程,係會一直計你錢。啲司機就係博個客人唔會check單。

逐單都收多少少收多少少,方便自己接下一台客之前繼續收緊錢。或者間接你資助緊佢去佢想去嘅地方先至停單。
冇撚退過喎,佢一開始show $120行西隧,最後行完紅隧都係扣我$120
收皮啦 祝你一陣撞車車死自己家人呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞