Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
堅戇鳩,佢地設定廿蚊應該係防止d人亂咁cancel單,但到頭來玩鳩司機同個客
我遇依d會叫佢cancel
唔cancel就同佢講咁我轉坐的士
聽聞有司機完全唔諗住車客, 但開住接到單都唔理, 等到個客發癲自己cancel 賺佢20 蚊, 密密食, 無本生利
你嘅order係直接射俾佢架咩?

唔識內部操作
共享定共受
消費者考慮車費抵唔抵俾
司機考慮車費抵唔抵賺

個司機覺得半個鐘15蚊嘅生意唔抵做,咪自己cut單囉
做咩要diu9個客
咁咪撚做uber囉, 出去打份工好過啦
講到好似逼你做蝕本生意咁
洗唔洗call車前問返個司機今日想去邊 揸幾長途呀
我無做好耐啦,你有無試過係個客樓下等人?
都係果句,你俾得起錢,咩服務都有。
真心想問
問過d uber司機佢地係個客上車果刻先知目的地?
呢個都係真

最好就係出專營的士,轉做固定薪金制,再好似uber咁用app派柯打,咁就自然唔會再見到短途就閪面
仆街司機
你返去強國啦

香港唔啱你
其實唔想接即時打過嚟
好聲好氣講真係遠麻煩cancel
5分鐘內我唔駛罰廿蚊我都唔會特登搞咁多嘢
點解會擦?
Cancel得多會比Uber temporary block account

利伸:比Uber block過 好似block左差唔多成十日
之前聽uber司機講
一日只有兩次機會cancel
見到佢句你方便你自己真係無言

我call車就梗係方便自己
之前試過個uber 司機接完單完全無嚟過
我喺咁text佢同打比佢都唔接唔睇
然後我啲喺個app到見到佢接咗我上車。。。map到show緊架車就往緊我個目的地方行(同區)
果次嬲到仆街
仲要焗住我cancel張單 如果唔喺去到咪收我全數
uber cs真喺勁廢
啲rules根本淨喺保障晒司機咁

其實咁喺咪可以告佢詐騙
好似接左單司機先知去邊
試過
真喺嬲到仆街
憑我自己實力接嘅單,我點解要cut?
同巴絲go 有咩分別
如果大家都唔肯cancel 我又坐的士走左個GPS顯示我離開咗會唔會對我有影響

之前又係試過架車明明係隔離又死都唔肯過黎停咗係度 正仆街黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞