Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
喺觀塘派將軍澳去觀塘係經常事,仲要入去個程隧道費要自費
今個星期call uber 有次都等咗十幾分鐘,以為佢唔黎,但我又趕返工,條私家路又唔會有的士無啦啦駛入黎

搞到我有啲驚之後會唔會又係咁,原本諗住成個夏天都call Uber 返工,百六蚊一程都唔算差掛?

要自己比tunnel 咁搞笑咩app黎
距離遠多數call uber x 平d
區內就一定的士, 樓下多數有車唔洗等
明明係dc9 就走去做uber
藍絲移民,啲錢咪又係俾返英美澳加
仲有無得再向上推多幾層?
屌你去揸巴士咪得囉,又唔會蝕油錢,仲可以日日同一條線
樓主po 果個個樣咁老, 個樣同的士狗有8成似
應該係的士打手黎搞亂香港
係鬼
試過好多次,有次整腳,諗住call uber,個司機話自己塞車,30分鐘先到,叫我自己cut單,好明顯係唔想接短途
跟住又有個話唔接,話短途,最後落街搭㗎jumbo taxi仲舒服

垃圾uber依家d司機質素好差,又成日派到啲jazz嚟
跨區新界出九龍呀,樓下唔會有的士,其實的士都okay,有事Uber x 啲車冷氣唔夠我出汗,的士冷氣好夠

隧道費究竟包唔包? 我次次張單都多咗一行隧道費
我樓下大商場一定有的士
不過你新界出九龍可以call uber, 就算樓主條女都唔會cancel你
你老母真係好唔得閒,客似雲來
呢度無人會明,咩時候call的士,咩時候call uber,咩時候加少少錢大家都順氣啲。
uber咁做防止到佢地揀單做
但唔保証上到車佢地都會閪面

的士app好似就公開哂上落地點
Under on9
頭嗰3分鐘你可以免費取消
gogovan 司機如果唔想接可以「彈返上個台」再比個客配對
uber 明明外國公司但好落後
可以手動接or 自動接
上左車你就真係冇得投訴......
情乜撚嘢呀情,而家個客迫佢嚟嘅咩?
佢唔啱咪自己取消張單囉關個客撚事咩
係司機角度我估可以比1次機會佢地拒絕一張單
哇屌佢老味
唔怪得我幾年前淨係用過幾次
有個司機接咗單之後話自己好遠唔過嚟, 叫我 cancel 張單
我嗰時仲唔知道原來自己會蝕錢!
不過用過幾次都遇到仆街司機, 一係就冇車, 剷咗 app 冇再用
瞓著咗啦😂😂
事主司機出現了

DLLM啦垃圾

20蚊都想呃 真係大種乞衣

支持樓主整治你呢班垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞