Call Uber遇到仆街司機,我係死都唔會cancel張單

978 回覆
3032 Like 42 Dislike
上面有幾條友覺得你應該直接入錢去佢戶口
On9
Uber 就係唔比你d的士狗揀客
食屎啦
Call左cs未
話佢拒載
高質司機搵唔到食轉行走哂所以咪淨返哂啲閪人司機囉

都係果句,羊毛出自羊身上,出香蕉只會請到馬嬲
成班司機搵得少就搵啲客嚟出氣
我反而想知做客會用咩準則比星

我有時會揸uber taxi,自問見單就接冇咋型,上落客又有打招呼,但係硬係間唔中有人會比四星又唔留原因,有啲直頭係搭完兩三日先比星

你有野不滿要比四星都講返比我知點解呀
好多人
尤其香港人,係唔撚知你需要五星架
上其他外國網都知uber 司機全部都有呢個煩惱
唔係做得好就有五星
要個客知五星對你有用先得,如果唔係普普通通坐完車大家都係鳩撳
你問佢點解會比四星你
佢問返你點解要比五星喎
有咩準則先?
如果個個客都唔同咁就仆街啦
好似可以同Uber CS 講話係司機要取消,咁就好似唔收客錢。我都試過,你搵CS 傾
之前兩個DC9都叫我自己取消
可以report to Uber 架樓主
係咪要學支那CS咁講句:如果你對服務滿意,希望你可以比個5星評分我啦

我恥力唔夠,講唔出口
你班戇鳩唔係話uber 好好dc9 仆街架咩? 抵撚死啦
計埋里數折舊保險牌費保養維修
揸Uber 送埋架車俾你好冇?
Uber 係共享,即係你咁啱有架車,你又有時間,俾你搵下外快幫補下,又同時體驗下駕駛
唔係for你搵食
要搵食就正正經經租架的士咪仲賺得多
咁你咪唔好peak hour做uber
講到攞住支槍指住你一定要做咁
好on9
搵食咁點解唔揸的士
賺得仲多
你不如問下啲司機比星用咩準則好過短途好禮貌既低分,短途靚女既高分,長途態度閪既高分,完全痴撚線

都係嗰句,揸Uber 係共享經濟
要搵食請揸的士
其他人我唔知,我自己比客全部比五分,快手督完接下張單好過啦
我都係除非個客太冇禮貌
輕鬆歸納:
靚女高分
長途高分
短途非靚女低分
老老實實,我計過數如果香港地揸假日車租架的士自駕係最撚抵玩,如果你唔嫌的士唔舒服嘅話

平過租私家車好多,入氣又平,又唔使租停車場,吉車過隧道重有優惠
揸的士要先俾一舊錢上堂考的士牌
又係一大舊成本
的夠Uber咁好有部車就做得
不了
的士短程都係咁對客,最後行路算啦
啲客咪一樣 始終香港人本質
仲話人自私鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞